Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Το ΜΕΡΑ καταγγέλει την ουσιαστική αθώωση της “ζαρντινιέρας”

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει την πολιτική, δικαστική και ηθική κάλυψη που έδωσε η δικαιοσύνη στους πρωταίτιους της υπόθεσης με τη ζαρντινιέρα στις 17 Νοέμβρη πριν 2 χρόνια.

Η απόφαση του Εφετείου είναι χαρακτηριστική, καθώς καταδεικνύει ότι η επίθεση του αστικού μπλοκ εξουσίας στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα ακολουθείται από το χτύπημα σε κάθε έννοια κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος και την κατατρομοκράτηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Η δικαιοσύνη είναι η πρώτη που προσδένεται στην υδροκέφαλη εκτελεστική εξουσία για να υπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου. Βγάζει τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές με το που ξεφεύγουν από τα πλαίσια που ορίζει ο υποταγμένος συνδικαλισμός. Καταδικάζει αγωνιστές που παλεύουν στο μαζικό κίνημα και αθωώνει την αστυνομία και τους παρακρατικούς μηχανισμούς που κινητοποιούνται μαζί της.

Είναι πρόκληση συνολικά για την κοινωνία η ιδιότυπη ασυλία που δίνεται σε τέτοιες ενέργειες. Επιχειρούν να θωρακιστούν ειδικά το επόμενο διάστημα από τη διευρυνόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και τη δυνατότητα αυτή να λάβει χαρακτηριστικά μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση στην καταστολή, τον εκφοβισμό, τις παρακρατικές ενέργειες και τη δικαστική τους ασυλία θα δοθεί με όρους κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: