Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Ελάχιστες ώρες από την έκδοση της τελευταίας ανακοίνωσης της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης με τίτλο «Μειονότητα στην Μακεδονία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ…» που αφορούσε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων σε χωριά της Φλώρινας εναντίον του Πεδίου Βολής στην περιοχή, ο εθνικιστικός πυρετός που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ παρουσίασε το αποκρουστικό του πρόσωπο.

Αναφέραμε σχετικά «Η τελευταία ακραία του ΓΕΣ να προγραμματίσει άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο ενώ είναι εν γνώσει του η αντίθεση όλων των τοπικών φορέων όχι μόνο προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, αλλά μέσω των συντονισμένων με την κυβέρνηση δημοσιογράφων έδειξε και τις πραγματικές προθέσεις: οι αντιδράσεις των κατοίκων παρουσιάστηκαν ως πρωτοφανείς, το περιστατικό ως προβοκατόρικο που προκαλεί τη βάσιμη υποψία των αρμοδίων καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό ενεργούσαν καθ’ υπόδειξη εξωγενών παραγόντων που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή».

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Δ.Μακεδονίας έχοντας αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του προστάτη και θέλοντας να ανεβάσει το θερμόμετρο εν όψει των συνομιλιών μεταξύ του Μ.Νίμιτς και των διαπραγματευτών στη Νέα Υόρκη, προχώρησε σε δηλώσεις απαιτώντας «την προστασία των Μακεδόνων της Βόρειας Ελλάδας», ζητώντας «τη ματαίωση της στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή» την οποία ενέταξε «στη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης των Μακεδόνων από τον Ελληνικό Στρατό».

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική πιέσεων στους Έλληνες πολίτες των μειονοτικών κοινοτήτων, συνέχισε να απαξιώνει τη γειτονική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τις αιτιάσεις ως «μη σοβαρές», ενώ μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζε «γραφικές» τις δηλώσεις περί «μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας»».

Αυτή η λεκτική βία, συνέχεια της βίας των ερπυστριών, της ΕΥΠ και των χρυσαυγιτών ακολούθησε μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου με ακραία προπαγάνδα και απαίσια ψέματα.

«ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Οι σημειωτέον “κάτοικοι”, που φυσικά υποκινήθηκαν από γνωστούς για την ανθελληνική και αποσχιστική δράση τους εξωμότες της περιοχής, επικαλέστηκαν όχληση και χρήση ραδιενεργών υλικών (που μολύνουν τη γη τους) από το Στρατό , κάτι που φυσικά ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, ο δε Στρατός ασκείται στο ίδιο πεδίο βολής εδώ και 50 χρόνια.

Πρώτον, τέτοια υλικά δεν χρησιμοποιούνται και δεύτερον, με την εξαίρεση πολύ συγκεκριμένων γαιών, όλη η γη της περιοχής ανήκει στο κράτος ή στην Εκκλησία. Σημειωτέον, οι συγκεκριμένοι εξωμότες δεν θέλουν στην περιοχή το Στρατό, ο οποίος φυλά τα σύνορα, αλλά και την ενεργειακή καρδιά της χώρας, τα λιγνιτωρυχεία της περιοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι το σημείο αυτό αποτελούσε ιστορικά την αγαπημένη δίοδο εισβολής στη χώρα μας, όσων επιβουλεύτηκαν την εθνική μας κυριαρχία».

Ας θέσουμε τα εξής ερωτήματα, που ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να απαντηθούν από τους φυγόστρατους του ΛΑΟΣ και τα γαλάζια βύσματα-παπαγαλάκια των μυστικών κονδυλίων: Φοβάται η Δεξιά και η Ακροδεξιά επίθεση από τη Δ.Μακεδονίας;

Δεν χρησιμοποιεί ο στρατός όπλα-πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου;

Έχουν ή δεν έχουν απειληθεί ζωές κατοίκων, ακόμη και παιδιών εξαιτίας των ασκήσεων;

Είναι ψεύτες οι επιστήμονες που συσχετίζουν τους αυξημένους πραγματικούς θανάτους των κατοίκων της περιοχής από καρκίνο με το Πεδίο Βολής και τη μόλυνση που προκαλεί;

Το ίδιο δεν συμβαίνει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που υπάρχει πεδίο βολής; Τα ίδια οικονομικά προβλήματα και τα ίδια προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν και σε αυτά;

Το Πεδίο Βολής υπάρχει από το 1961, αλλά τα προβλήματα οξύνθηκαν το 1997 όταν άρχισαν να πραγματοποιούνται μεγάλες ασκήσεις, ενώ από το 2000-2001 γίνονται μεγάλης κλίμακας διακλαδικές ασκήσεις με χρήση όλων των τύπων βαρέων όπλων.

Ο στρατός προστατεύει τα λιγνιτωρυχεία ή αποτελεί ο ίδιος κίνδυνο για την υπερσύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αχλάδα-Μελίτης) που απέχει ένα χιλιόμετρο από τους στόχους του Πεδίου Βολής;

Γιατί τι Πεδίο Βολής ξαναλειτούργησε ξαφνικά φέτος μετά από (5) χρόνια αδράνειας;

Εμείς όχι μόνο καταδικάζουμε τον χαρακτηρισμό «εθνικά ύποπτοι» που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φόρτωσαν στους κατοίκους της περιοχής, αλλά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Τόσο για την βελτίωση της ζωή τους, όσο και για να παύσουν οι πολιτικές καταπίεσης των Ελλήνων πολιτών των μειονοτικών κοινοτήτων. Η καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος είναι ο καλύτερος τρόπος αποπροσανατολισμού από την ακραία φορομπηξία, την άγρια λιτότητα και την τεράστια λιτότητα.

Χαιρετίζουμε τους δίκαιους αγώνες τους που κατάφεραν μετά από (3) μέρες κινητοποιήσεων να αναβάλλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις που επρόκειτο να γίνουν στο Πεδίο Βολής «Λόφων» του Νομού Φλώρινας. Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας τους είναι ότι δεν λύγισαν από την τρομοκρατική παρουσία των ΜΑΤ, αλλά την Τρίτη μέρα των κινητοποιήσεων 100 κάτοικοι κατόρθωσαν και εισέβαλαν στο Πεδίο Βολής απαιτώντας τον τερματισμό της άσκησης.

Επίσης απαιτούμε να κλείσουν όλα τα επικίνδυνα Πεδία Βολής, να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η χρήση ημιπυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπλέκει τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας στα αδιέξοδα της αντεργατικής και εθνικιστικής πολιτικής της, να αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών των μειονοτικών κοινοτήτων όπως προκύπτουν από τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό τους.

Ο ελληνικός στρατός πρέπει να ξανακλειστεί στους στρατώνες του, τεράστια επιτυχία του κινήματος της Μεταπολίτευσης και να παύσει να εκπαιδεύεται και να δρα ως κατασταλτικός μηχανισμός εντός και εκτός συνόρων.

Σε τι αποσκοπούσε η παρουσία δεκάδων ενόπλων στρατιωτικών στην πλατεία του οικισμού Κένταυρος στην Ξάνθη και σε άλλα χωριά κατά τη διάρκεια τέλεσης της σημαντικής θρησκευτικής εορτής «Σεκέρ Μπαϊράμ»;

Ήθελε το ελληνικό κράτος να υπενθυμίσει την ύπαρξη του στέλνοντας στρατιωτικό προσωπικό σε χωριά της Τουρκικής μειονότητας;

Θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να το κάνει με πολύ καλύτερο τρόπο ασκώντας μια φιλολαϊκή πολιτική, με σεβασμό των μειονοτικών προβλημάτων.

Όμως η αντεργατική λαίλαπα είναι κοινή για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, ανεξάρτητα την εθνικότητα και το θρήσκευμα τους και απαιτεί την κοινή μας πάλη.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Σύσκεψη-Εκδήλωση που καλεί η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση την Παρασκευή 10/10/08, στις 7:00 μ.μ. στο ΜΑΧ (ΕΜΠ).

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: