Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Εργαζόμενες οι, νέες και νέοι

τη στιγμή που η εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων εντείνεται, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία της διοίκησης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) παραμονές έκτακτων εκλογών μεθοδεύουν την διαγραφή του σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ από τη δύναμη του κέντρου!!!
Ο συναινετικός και φιλοεργοδοτικός κατήφορος της πλειοψηφίας της διοίκησης δεν έχει τελειωμό. Αφού με τη τακτική τους όλα τα προηγούμενα χρόνια βάλανε πλάτη στη κατάργηση του δικαιώματος σύνταξης για τη νέα γενιά αποφάσισαν να διαγράψουν από τα συνδικάτα τους συνταξιούχους για να μην θυμίζουν τίποτε περί δικαιωμάτων στους νεότερους συναδέλφους.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
Προσπαθούν να υλοποιήσουν μια διασπαστική απόφαση της ΓΣΕΕ(που πάρθηκε ομόφωνα το1988)με την οποία «διαγράφονται» οι συνταξιούχοι από την δύναμη των εργατικών κέντρων και της ΓΣΕΕ.
Η απόφαση αυτή σε πάρα πολλά εργατικά κέντρα(σε όλα της Ηπείρου) είχε μείνει ανενεργή λόγω της ταξικής αλληλεγγύης όλων των σωματείων έναντι των συνταξιούχων.
Το οξύμωρο είναι ότι η προσπάθεια αυτή καθοδηγείται από τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου(Καζαντζίδη Κώστα) ο οποίος με βάση τον κανονισμό που επικαλείται, κατέχει παράνομα τη θέση του προέδρου εδώ και ενάμισι χρόνο ενώ ας μην ξεχνάμε ότι «εκλέχτηκε» από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και όχι από τον ΟΤΕ όπου «δούλευε»!!!!
Εργαζόμενες οι , νέες και νέοι
Η διασπαστική πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν πρέπει να περάσει.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ.
Οι συνταξιούχοι είναι συνάδελφοι και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλα τα όργανα. Θα παρεμποδίσουμε τη συγκεκριμένη μεθόδευση και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων σε πανελλαδικό επίππεδο να καταδικάσουν το πραξικόπημα που επιχειρείται.


Οκτώβριος 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: