Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ «ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΠάντα οι ηγεμόνες απαιτούσαν την παρουσία στα βαρυφορτωμένα τραπέζια τους την πα

Πάντα οι ηγεμόνες απαιτούσαν την παρουσία στα βαρυφορτωμένα τραπέζια τους την παρουσία γελωτοποιών για να τους διασκεδάζουν την ώρα που έτρωγαν και έπιναν. Επίσης συνήθη πρακτική των πλασιέ είναι η παροχή διάφορων δώρων ευτελούς αξίας για να θαμπωθεί το αγοραστικό κοινό και να ψωνίσει από την πραμάτεια τους.

Και στις δύο αυτές ανάγκες απάντησε η χθεσινή επίδειξη των πιλότων του σμήνους αεροπορικών ακροβασιών, της «Γαλλικής Περιπόλου», που παρουσιάστηκαν από τους δημοσιογράφους ως «θεαματικοί πρεσβευτές» της πολεμικής αεροπορίας και βιομηχανίας της χώρας τους.

Καλεσμένοι από τον Νεοδημοκράτη δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου και με αφορμή την έκθεση του πολεμικού ολέθρου «Defendory» έδωσαν το σόου τους παρουσία και του Γάλλου πρέσβη, αλλά και του Γάλλου Υφυπουργού Πολέμου. Βλέπεις την επίδειξη δεν έκλεισε μόνο ο σχηματισμός μια καρδιά στους αιθέρες, αλλά και η διέλευση του γαλλικού πολεμικού αεροσκάφους «Rafael» που διεκδικεί μερίδιο από τις νέες αγορές όπλων της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η διασκεδαστική ατραξιόν είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα μιας διεθνής έκθεσης του πολέμου, όπου παρουσιάζονται τα σύγχρονα όπλα που σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες αθώους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ο άγριος ανταγωνισμός για την επίτευξη των καλύτερων συμβολαίων δεν μπορεί να αποκρύψει πως πρόκειται για πανάκριβα άχρηστα επιτεύγματα της τεχνολογίας, που επιφέρουν τεράστια κέρδη σε ξένες πολυεθνικές και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες. Ότι ο εμπλουτισμός των πολεμικών οπλοστασίων των εθνικών καπιταλιστικών κρατών με τα πιο σύγχρονα μέσα του ολέθρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το καλύτερο πλασάρισμα στον παγκόσμιο καταμερισμό του πλούτου.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι οι αναλώσιμοι. Είτε με τους φόρους τους θα πληρώσουν τις τεράστιες πολεμικές δαπάνες εις βάρος των κοινωνικών αναγκών, είτε θα είναι αυτοί κυρίως τα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων.

Τα έξυπνα όπλα της βλακώδους προπαγάνδας δεν διακρίνουν εχθρούς και φίλους. Σκοτώνουν αμάχους, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους σε Παλαιστίνη, Καύκασο, Ιράκ, Αφρική, αλλά και φίλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δολοφονία (10) Γάλλων Μισθοφόρων από τα πυρά της φίλης Αμερικής και ενώ βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε επίθεση των Ταλιμπάν.

Για όλους αυτούς τους λόγους και παρά την επαίσχυντη προπαγάνδα που μετά την 11/9 κατέκλυσε τον πλανήτη στις ίδιες τις ΗΠΑ η κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων πέφτει υπό το βάρος των ψεμάτων για την εισβολή στο Ιράκ και την οικονομική κρίση. Η Βρετανία σταδιακά αποσύρεται όπως και κάθε δύναμη που ακολούθησε τις ΗΠΑ. Στη Γαλλία το 50% των πολιτών ζητά την επιστροφή των στρατιωτών από τις αποστολές στο εξωτερικό, ενώ αντίθετα ο δεξιός Πρόεδρος Σαρκοζί στέλνει άλλους 700 Μισθοφόρους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Γάλλων στο Αφγανιστάν στους 3000, εισπράττοντας την λαϊκή αγανάκτηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δίπλα στους δεκάδες στρατιώτες των ΗΠΑ-Βρετανούς-Ιταλίας ήρθαν να προστεθούν άλλοι (10) Γάλλοι που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να μεταβούν στο Αφγανιστάν, υπηρετώντας ως Δύναμη Κατοχής.

Το δρόμο όμως της μεγαλύτερης εμπλοκής σε αποστολές εκτός συνόρων, την συμμετοχή σε κάθε εισβολή και επιβολή των ιμπεριαλιστικών-καπιταλιστικών σχεδίων μέσω του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, και γι’ αυτό τις τεράστιες πολεμικές προμήθειες ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την συμφωνία του ΠΑΣΟΚ.



Καταγγέλλοντας το άθλιο παζάρι του πολέμου και τις αντιδραστικές πολιτικές που βάζουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους εντός και εκτός συνόρων η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Σαββάτο 11/10/2008, στις 12:00 μ.μ. έξω από το παλιό αεροδρόμιου του Ελληνικού που πραγματοποιείται η έκθεση “Defendory”.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια: