Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ»ΦΛΩΡΙΝΑ

«Μειονότητα στην Μακεδονία
ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ….»

Η τελευταία πτυχή της απάντησης του Κ.Καραμανλή προς τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας φαίνεται ότι υλοποιούν τα κρατικά και παρακρατικά μορφώματα που έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση, σε αυτή την επικίνδυνη εναλλαγή ρόλων συνεργαζόμενων μηχανισμών που έχουν αναλάβει να βγάλουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά.

Μετά λοιπόν την καλοκαιρινή εθνικιστική επέλαση των Χρυσαυγιτών, με την κάλυψη των αστυνομικών αρχών και την υπερπροβολή των Μέσων Μαζικής Εθνικιστικής έξαρσης, τους γνωστούς μαϊντανούς της πολεμοκαπηλείας Νομάρχες-Μητροπολίτες και ντόπιους βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ήρθε η ώρα των τανκς.

Το παλιό δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» μετατράπηκε σε «Καραμανλή με τανκς» να εφορμά εναντίον εθνικά επικίνδυνων Ελλήνων πολιτών. Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ Βούλγαρη ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στάλθηκαν να ασκηθούν στο Πεδίο Βολής που βρίσκεται ανάμεσα στα τέσσερα χωριά Λόφοι, Κέλλη, Βεύη και Μελίτη, όπου κατοικοεδρεύει «ο εσωτερικός εχθρός».

Όλως τυχαίως η μακρόχρονη καταπίεση των μειονοτικών πληθυσμών της Μακεδονίας (απαγορεύσεις στην χρήση γλώσσας, τήρησης εθίμων και παραδόσεων κλπ), εμπλουτίστηκε και με την παρουσία ενός Πεδίου Βολής. Η αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας του ελληνικού κράτους δεν έστειλε όμως μόνο μηνύματα εντός και εκτός συνόρων, αλλά και αεροπλάνα-ελικόπτερα να υπερίπταται πάνω από τα σπίτια, βαριά άρματα μέσα στους δρόμους των χωριών, βλήματα κοντά σε γήπεδα που έπαιζαν παιδιά. Τους έστειλε όμως και τον καρκίνο αφού σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομείων Φλώρινας και Θεσσαλονίκης το 95% των απωλειών κατοίκων της περιοχής οφείλονται σε ασθένειες που σχετίζονται με την επάρατη νόσο. Η μόλυνση, όσο και αν αποκρύπτεται είναι προφανής και οι κίνδυνοι τεράστιοι.

Χρόνια οι κάτοικοι αγωνίζονται να κλείσει το Πεδίο Βολής με κάθε μέσο. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν και τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και ο Στρατός απαιτούν τους τίτλους ιδιοκτησίας για να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Η τελευταία ακραία κίνηση του ΓΕΣ να προγραμματίσει άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο ενώ είναι εν γνώσει της η αντίθεση όλων των τοπικών φορέων, όχι μόνο προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, αλλά μέσω των συντονισμένων με την κυβέρνηση δημοσιογράφων έδειξε και τις πραγματικές προθέσεις: οι αντιδράσεις των κατοίκων παρουσιάστηκαν ως «πρωτοφανείς», το περιστατικό «ως προβοκατόρικο» που προκαλεί «τη βάσιμη υποψία των αρμοδίων» καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι «οι συμμετέχοντες σε αυτό ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη εξωγενών παραγόντων που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή».

Έτσι λοιπόν όχι μόνο η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΓΕΣ κρύβουν τις ευθύνες τους, αλλά έρχονται να αμαυρώσουν τις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων, να δημιουργήσουν ένταση που θα εκμεταλλευτούν προβάλλοντας εθνικούς κινδύνους και να στιγματίσουν τους ντόπιους ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους.

Απαιτούμε και εμείς να κλείσουν τώρα όλα τα επικίνδυνα πεδία βολής, να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η χρήση ημιπυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπλέκει τους κατοίκους της δυτικής Μακεδονίας στα αδιέξοδα της πολιτικής της, να αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών των μειονοτικών κοινοτήτων όπως προκύπτουν από τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό τους.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: