Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λευκίμμης με αίτημα να σταματήσει η κατασκευή της χωματερής να φύγουν τα ΜΑΤ και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο μιας γυναίκας και την μετατροπή της Λευκίμμης σε κατεχόμενη περιοχή.

Την περασμένη βδομάδα ματαιώθηκε δύο φορές η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγινε σύγκρουση των κατοίκων με τα ΜΑΤ στον χώρο κατασκευής της χωματερής.

Στην πρώτη απόπειρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση.

Στην δεύτερη απόπειρα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργήθηκε ένταση διακόπηκε η συνεδρίαση επακολούθησε συσκότιση στην περιοχή και έγινε έκρηξη κροτίδων που ήταν τοποθετημένοι σε ένα μεταλλικό δοχείο.

Ομάδα κατοίκων κατευθύνθηκε προς τον χώρο κατασκευής της χωματερής με αποτέλεσμα να επακολουθήσει σύγκρουση με τα ΜΑΤ , πετροπόλεμος και δακρυγόνα . Στην διάρκεια των συγκρούσεων τραυματιστήκαν δύο από τους κατοίκους και ένας αστυνομικός.

Ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Τσιότσιος σε κατάσταση αμόκ ξυλοκοπούσε και ποδοπατούσε τους τραυματισμένους διαδηλωτές .

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από τα χτυπήματα των ΜΑΤ και παρέμειναν κρατούμενοι στον χώρο του Νοσοκομείου.

Τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας δείχνουν ότι οι κάτοικοι της Λευκίμμης είναι αποφασισμένοι να ματαιώσουν με κάθε τρόπο την τέλεση αυτού εγκλήματος που επιχειρείται στον τόπο τους . Δείχνουν αποφασισμένοι και οργανώνονται για την συνέχιση της σύγκρουσης με κάθε τρόπο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ του νησιού ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος δήλωσε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί και χρειάζεται πλέον οι κάτοικοι της Λευκίμμης και οι αρμόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού να συζητήσουν για την λύση του προβλήματος.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Λευκίμμης δεν εξουσιοδοτούν κανέναν για να τους εκπροσωπήσει σε έναν διάλογο αν προηγουμένως δεν σταματήσει το έργο και δεν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα.

Κέρκυρα 2 Οκτωβρίου 2008
Για το «ΠΡΙΝ»
Σταμάτης Κυριάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: