Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

«18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ»


ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του την ερχόμενη άνοιξη. 60 χρόνια γεμάτα με πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χούντες, τρομοκρατία και εκατομμύρια νεκρούς.
Ο Ελληνικός Λαός έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει ΝΑΤΟ. Τι να πρωτοθυμηθούμε την Χούντα που ήρθε ως απάντηση σε ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα της δεκαετίας του 60 και που οδήγησε στην κατοχή της Κύπρου από τον Τούρκικο Επεκτατισμό . Μια κατοχή που είχε και έχει την πολιτική κάλυψη του ΝΑΤΟ και του Ιμπεριαλισμού.
Το NATO σήμερα δεν σημαίνει τίποτε άλλο από «αντιπυραυλική ομπρέλα»- όπως αυτή που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ- ΤΣΕΧΙΑΣ-ΠΟΛΩΝΙΑΣ, στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, πυρηνικά όπλα, στρατιωτικές εξορμήσεις και επεμβάσεις.
Οι ηγέτες των χωρών μελών ετοιμάζουν εκείνες τις μέρες μια πανηγυρική σύνοδο στο Στρασβούργο σε μια συγκυρία που η επέκτασή του προς την Ανατολή προκαλεί νέες εστίες πολέμου στον Καύκασο και στα Βαλκάνια.
Ας δούμε π.χ την σιωπηλή «ανοχή» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που εξασφάλισε «το Ισραήλ» της περιοχής η Γεωργία. Προκαλώντας την δυναμική πολεμική αντίδραση της ΡΩΣΙΑΣ. Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ούτε κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί εκδήλωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων ΗΠΑ- ΕΕ –ΡΩΣΙΑΣ στην περιοχή της Κασπίας που βάζει σε τεράστιο κίνδυνο την παγκόσμια τάξη και ειρήνη.
Χαιρετίζουμε την διεθνή αντιπολεμική πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 9 Ιούνη στο Ανόβερο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών της Ειρήνης από τη Γερμανία, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες και βάζει στόχο να «γιορτάσει» τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ με μια πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις 3 και 4 Απρίλη.
Μια διαδήλωση που ευχόμαστε να αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός της επανεμφάνισης ενός νέου αντιπολεμικού- αντινατοϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος , σε μια εποχή που τα σύννεφα του πόλεμου μας σκεπάζουν απειλητικά.
Καθώς η βαθιά οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει εντείνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και φέρνει την απειλή του πολέμου ξανά στο προσκήνιο όπως είδαμε και με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και τον Καύκασο που έρχονται να προστεθούν στα μέτωπα του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Μέσης Ανατολής. Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέρμα στα πολύνεκρα σχέδια τους είναι το αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό- αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Ένα αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό κίνημα που θα στέκεται απέναντι και στις επιδιώξεις και της ΕΕ που συμμετέχει ενεργά με όλα τα μέσα την ιμπεριαλιστική – πολεμόχαρη πολιτική του ΝΑΤΟ.
Κατά συνέπεια θα πρόκειται για ένα κίνημα που δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει την τεράστια ευθύνη των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων- που μόνο περιστέρια της ειρήνης δεν είναι- αφού όχι μόνο ακολουθούν σαν πιστοί σύμμαχοι αλλά και πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Ας μην ξεχνάμε τι συνέβηκε με τον πόλεμο ενάντια στον Σέρβικο και Γιουγκοσλάβικο λαό.
Η Ελλάδα -όσο και να θέλουν να μας πείσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ τώρα, και του ΠΑΣΟΚ πριν - δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης , αλλά πρωτοστατεί στο χώρο των Βαλκανίων και πολλές φορές έχει πάρει τα συγχαρητήρια για τη βοήθεια τους στις ΝΑΤΟΪΚΕΣ σφαγές.
Η χώρα μας συμμετείχε κι συμμετέχει σε όλες τις επεμβάσεις από την εκστρατεία στην Ουκρανία ενάντια στην Οκτωβριανή Επανάσταση, ενάντια στην Σοσιαλιστική Κορέα, μέχρι σήμερα όπου και διατηρεί στρατό σε όλα τα μέτωπα του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη ( περσικός, Αφγανιστάν, Κόσσοβο) και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να συμμετέχει στην «ειρηνευτική δύναμη» στην Γεωργία.
Ενώ είναι γνωστό πως τελευταία μετέβαλε το πολεμικό της Δόγμα από αμυντικό σε επιθετικό με στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο και στην περιοχή. Αλλά και να μεταβάλει τον ελληνικό στρατό σε θεματοφύλακα της διατήρησης της κοινωνικής καθιστωτικής τάξης, απέναντι σε κάθε είδος εσωτερικό εχθρό.
Στη χώρα μας βρίσκονται δυο από τις πιο σημαντικές βάσεις του ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας για τις επεμβάσεις από τη Μέση Ανατολή μέχρι τον Καύκασο αλλά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας βρίσκεται η αεροπορική βάση του Ακτίου, καθοριστική για τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια και όχι μόνο, όπως στον τελευταίο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. Μια βάση που συμφωνήθηκε να γίνει από την κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό εξωτερικών τον Ε. Αβέρωφ και υλοποιήθηκε από την “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.
Παράλληλα είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια περίοδο που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, τα ήδη πενιχρά κονδύλια για την παιδεία και την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση πετσοκόβονται ακόμα περισσότερο και η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις απαντάει με περικοπές, λιτότητα και φοροεπιδρομή , τεράστια χρηματικά ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό να πηγαίνουν για εξοπλισμούς και για την συμμετοχή στα πολύνεκρα μέτωπα του πολέμου σε όλο τον πλανήτη.
Είναι αναγκαιότητα -και ως ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ θα συνεισφέρουμε όλες τις δυνάμεις μας - η δημιουργία μιας μόνιμης αντιπολεμικής- αντινατοϊκής – αντιιμπεριαλιστικής επιτροπής που θα δρα μακροχρόνια , συντονίζοντας την δράση της με όλους τους λαϊκούς αντιπολεμικούς φορείς.
Για αυτό το λόγο στις 18 του Οκτώβρη μαζί με συνδικάτα, κινήσεις ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς περικυκλώνουμε την βάση του Ακτίου, συντονιζόμενοι με την αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Κρήτη που αντίστοιχα θα περικυκλώσει την Βάση της Σούδα.


Απαιτώντας :


- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο
- Πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και το Κόσσοβο
- Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου
- Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ
- Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ






ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: