Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



Πραγματικά το άρθρο του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Αλί Γιαχιά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (08/1/2008) προκαλεί ΣΟΚ και ΔΕΟΣ και στον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη.

Εύλογα πλέον τα συμπεράσματα της επικείμενης επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν καθώς το πολεμικό ανακοινωθέν του εκ λόγω πρέσβη ουσιαστικά είναι συρραφή προπαγανδιστικών τσιτάτων, ώστε να δικαιολογηθεί η ισραηλινή επίθεση.

Αν και ο ισραηλινός πρέσβης μεθοδικά προσπάθησε να δαιμονοποιήσει το ιρανικό καθεστώς, παρουσιάζοντας το ως φασιστικό, καταπιεστικό, κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, υποστηρικτή της τρομοκρατίας, υποχείριο και θεματοφύλακα του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού, εύκολα θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάλλιστα στη θέση του κατηγορούμενου που τον βαραίνουν οι ίδιες ακριβώς κατηγορίες θα μπορούσε να βρεθεί το Ισραηλινό καθεστώς.

Προκάλεσε ο ισραηλινός πρέσβης με το άρθρο του.

Όχι μόνο την ειρήνη, αλλά και την νοημοσύνη μας.

Από που και ως που νοείται ένα κράτος να αναλαμβάνει ρόλο παγκόσμιου τιμωρού και χωροφύλακα στο όνομα της ανθρωπότητας, του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του;

Πως μπορεί ο ισραηλινός πρέσβης και η κυβέρνηση του να επαναλαμβάνουν τα λάθη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Μπους που παρέσυρε τον λαό του στη δύνη ενός πολέμου με ψέματα.

Όπως κατηγορούσαν τον Σαντάμ για υπόθαλψη της Αλ Κάϊντα, έτσι τώρα κατηγορεί το Ισραήλ τον Ιρανό πρόεδρο Αχμαντινετζάντ. Βεβαίως ποτέ το Ισραήλ δεν αποδέχτηκε και δεν απολογήθηκε για την στήριξη της Χαμάς ώστε να αποτελέσει αντίπαλο δέος της PLO.

Kατηγορεί ο ισραηλινός πρέσβης το Ιράν ότι προχωρά το πυρηνικό του πρόγραμμα και δεν δέχεται το διεθνή έλεγχο.

Τον ρωτάμε με την σειρά μας: έχει το Ισραήλ πυρηνικά όπλα; Δέχεται την αποστολή διεθνών ελεγκτών;

Εκτοξεύει μύδρους ο πρέσβης κατά του σκοταδιστικού, αναχρονιστικού καθεστώτος του Ιράν. Αλλά για εμάς είναι το ίδιο απεχθείς οι φονταμενταλιστές Εβραίοι, οι ρατσιστές που συγκυβερνούν και θεωρούν τους Παλαιστίνιους «κατσαρίδες», οι φονταμενταλιστές Έποικοι και ο ισραηλινός στρατός που εκμεταλλευόμενοι την ασύγκριτη στρατιωτική ισχύ τους διώχνουν τους Παλαιστίνιους από τα εδάφη τους, καταστρέφουν τα μέσα επιβίωσης τους, τα σχολεία τους, τις υποδομές τους και στοχεύουν αμάχους για παραδειγματισμό.

Χαρακτηρίζει ο Αλί Γιαχιά φασιστικό το Ιρανικό καθεστώς. Μα δεν είναι το Ισραήλ που εφαρμόζει απέναντι στους Παλαιστίνιους το φασιστικό δόγμα της συλλογικής ευθύνης και τιμωρίας; Πως μπορεί ο πρέσβης να υποδεικνύει ότι ο αντιδραστικός Αχμαντινετζάντ και το καθεστώς του δεν αναγνωρίζει το Ολοκαύτωμα (και των Τσιγγάνων, έτσι πρέσβη) και από την άλλη μεριά το Ισραήλ να δημιουργεί το μεγαλύτερο γκέτο στην ιστορία της ανθρωπότητας με το Τείχος του Αίσχους, να σημαδεύει τους Παλαιστίνιους όπως έκαναν στο Άουσβιτς;

Αναδεικνύει ο πρέσβης τους κινδύνους από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αλλά το Ισραήλ χρησιμοποιεί παράνομα ημιπυρηνικά-πυρηνικά όπλα κατά αμάχων: πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, βόμβες διασποράς, τεράστιες βόμβες μεγάλης διατρητικότητας…

Επίσης ο πρέσβης καταγγέλλει το ιρανικό καθεστώς για την καταπίεση του λαού του. Όμως τι αντίθετο έχει να μας πει ο Άραβας πολίτης της Ιερουσαλήμ; Ο Παλαιστίνιος που ζει στη Κατεχόμενη Γάζα και Δυτική Όχθη; Ο Ισραηλινός αριστερός και αγωνιστής της ειρήνης που τον επικήρυξαν οι Ισραηλινοί ακροδεξιοί και φονταμενταλιστές, με την ανοχή ποιών;

Τέλος ο πρέσβης μας προειδοποιεί: «οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν ψηλές και θα γίνουν υψηλότερες λόγω της έντασης και των ιρανικών πιέσεων. Οποιαδήποτε διπλωματική λύση στην αραβο-ισραηλινή διένεξη θα αναβληθεί για δεκαετίες».

Να υπενθυμίσουμε στον ισραηλινό πρέσβη ότι η ραγδαία άνοδος του πετρελαίου οφείλεται στην καπιταλιστική κερδοφορία και κερδοσκοπία.

Μπορεί να μας πει που θα φτάσει το πετρέλαιο με τις απειλές του Ισραήλ κατά του Ιράν ή τι θα γίνει σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης;

Οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για επίθεση στο Ιράν και όχι το αντίθετο.

Τέλος, ο παράγοντας αστάθειας και πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή είναι το Ισραηλινό καθεστώς και η επιθετικότητα του. Εδώ λιμνάζουν αντιλήψεις για «περιούσιο λαό» και «κράτος τιμωρό» που υπόκειται σε «θεία φώτιση».

Ένας υπερεξοπλισμένος χωροφύλακας για την διασφάλιση των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, με διαρκείς επεκτατικές βλέψεις και αδιάκοπους πολέμους, που διατηρεί ένα προκλητικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη, αρνούμενο στους Παλαιστινίους το δικαίωμα της Ανεξαρτησίας, Ειρήνης και Ευημερίας.



Νομίζουμε ότι ο ισραηλινός πρέσβης και το καθεστώς που εκπροσωπεί πρέπει να λάβουν από το αντιπολεμικό κίνημα ένα παγκόσμιο μήνυμα καταδίκης.



Το ζήτημα δεν είναι να μην αποκτήσει πυρηνικά το Ιράν, αλλά ότι πρέπει τώρα η ανθρωπότητα να απελευθερωθεί από τον βραχνά της ύπαρξης πυρηνικών οπλοστασίων.



Επίσης να σταθούμε ενάντια σε κάθε συνδρομή των πολεμοκάπηλων σχεδίων τους από όπου και αν προέρχεται και ως εκ τούτου να καταδικάσουμε την στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ. που πρόσφερε γη και ύδωρ προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι στρατοκράτες του Ισραήλ για το νέο έγκλημα τους κατά της Ανθρωπότητας.



Εξάλλου αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε. Ο δρόμος του αγώνα.

Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο. Το Αντιπολεμικό κίνημα;;;



Η Δημοκρατία δεν επιβάλλεται με την εισβολή και κατοχή των ιμπεριαλιστών.

Είναι πόθος του κόσμου της εργασίας και κατακτιέται μόνο με τους αγώνες του.

Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους συνολικούς αντικαπιταλιστικούς αγώνες που απαιτεί η εποχή μας για την Ανατροπή της Δικτατορίας της Αγοράς και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.



Σε αυτή την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει και η Σύσκεψη – Εκδήλωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ την Παρασκευή 10/10/2008 στις 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο ΜΑΧ (ΕΜΠ) με θέμα:

«Οι εξελίξεις στον Καύκασο. Ποια η απάντηση του Αντιπολεμικού κινήματος».



Καλεσμένοι το σύνολο του Αντιπολεμικού-Αντιμιλιταριστικού Κινήματος της Αντικαπιταλιστικής-Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς και της Αυτονομίας.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: