Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Καταγγελία ΝΑΡ για "ζαντινιέρα"

Παρασκευή, 17.10.2008
Δελτίο τύπου

Η ουσιαστική αθώωση των ενόχων για την «υπόθεση της ζαρντινιέρας»
είναι επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες
Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Κινητοποίηση τώρα για την τιμωρία των ενόχων

Η δικαστική απόφαση που ουσιαστικά αθωώνει τους ενόχους για το βάρβαρο ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου, ρίχνοντάς τους στα μαλακά, στέλνει ένα απειλητικό μήνυμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ένας τυχαία επιλεγμένος νέος έζησε αυτήν την τραγωδία για να συκοφαντηθεί η πορεία του Πολυτεχνείου και η συμμετοχή στους νεολαιίστικους αγώνες. Η συνέχεια με τη συνωμοσία συγκάλυψης, αλλά και η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση όσων δικάστηκαν αφού κατέρρευσαν τα περί ζαρντινιέρας, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό.

Αυτή είναι η δικαιοσύνη του Χατζηγάκη και της ΝΔ. Εδώ μας οδήγησε το τρομοκρατικό νομοθετικό οπλοστάσιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ, η ασυλία των μηχανισμών καταστολής στο όνομα της ασφάλειας και η στοχοποίηση της νεολαίας που αγωνίζεται.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν με σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου, της Ζήμενς κ.ο.κ. νομότυπα οργανώνεται η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, αλλά και το κουκούλωμά τους.

Καθώς είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του κεφαλαίου να μεταφέρει στην εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία το κόστος της κρίσης, η υπόθεση της ζαρντινιέρας αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής. Είναι απειλή στους κοινωνικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έρχονται σε παιδεία, υγεία, περιβάλλον, στην εργασία συνολικότερα. Δε θα περάσει!

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν τους εργαζομένους και τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους του μαζικού κινήματος, τους αδέσμευτους και κοινωνικά μαχόμενους διανοούμενους και καλλιτέχνες, σε μια αποφασιστική προσπάθεια να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Το μήνυμα αυτό να ακουστεί μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 21/10.

 Όχι στην αθώωση των ενόχων της ζαρντινιέρας
 Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς αγώνες
 Να καταργηθεί το τρομοκρατικό νομοθετικό οπλοστάσιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες
Επιστροφή στην κορυφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: