Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ(ΣΔΙΤ)

Πρεβεζάνες,οι

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων προχωρά σε ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού της πόλης, του νομού αλλά και των γύρω περιοχών.
Θέτει το δίλλημα: ή νοσοκομείο υποταγμένο στην κερδοφορία των επιχειρηματιών(τους οποίους θα πληρώνουμε εμείς) ή δε σας φτιάχνω νοσοκομείο!!!
Η παράδοση των πάντων μέσω των ιδιωτικοποιήσεων-μετοχοποιήσεων που επιχειρεί η ΝΔ (σκληραίνοντας τη δεξιά πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) έχει ως στόχο την ουσιαστική διάλυση του όποιου ακόμα «δημόσιου» συστήματος Υγείας, την μεταβίβαση του κόστους πρόληψης, θεραπείας στους ίδιους τους εργαζόμενους με την πλήρη παράδοση της υγείας στα αρπακτικά του εγχώριου και ξένου ιδιωτικού κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα η λογική «έχεις λεφτά άρα νοσηλεύεσαι και θεραπεύεσαι» έχει ένθερμους υποστηρικτές τον συνδυασμό της ΝΔ στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και το δήμαρχο Ζαλόγγου(επίδοξο υποψήφιο νομάρχη της ΝΔ). Ο πρώτος ζητάει νοσοκομείο- επιχείρηση στο Δήμο Πρέβεζας, ενώ ο δεύτερος «ανοίγει τις αγκάλες» του για το νοσοκομείο-επιχείρηση , πιστοποιώντας ότι είναι το πιο υπάκουο και προωθούμενο παιδί της ΝΔ στο νομό.
Από την άλλη ο Δήμος Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ με τους «όρους» και τις «προϋποθέσεις» που έβαλε για την παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου στο υπουργείο υγείας, έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού τους να μη χρεωθούν πολιτικά τη μη ανέγερση νοσοκομείου, δημιούργησε αυταπάτες «κοιμίζοντας» την τοπική κοινωνία την ίδια ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρκετό διάστημα πριν, είχε ανακοινώσει στη βουλή ότι το νέο νοσοκομείο στη Πρέβεζα θα γίνει με σύμπραξη επιχειρηματιών.
Με λίγα λόγια ο Δήμος είχε πολύ χρόνο να διαμορφώσει ένα σοβαρό μέτωπο ενάντια στις ΣΔΙΤ.
Τελικά προτίμησε τη λογική των παζαριών με την οποία διευκόλυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει στον εκβιασμό, (ΣΔΙΤ ή ΤΙΠΟΤΑ), δημιουργώντας έδαφος στα τοπικά παπαγαλάκια της ΝΔ να το παίξουν υπέρμαχοι διεκδικητές νέου νοσοκομείου ενώ κάνουν τις πλάτες στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Ως Δημοτική κίνηση πιστεύουμε ότι παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι, μια συμπαιγνία, σε βάρος του λαού όλου του νομού Πρέβεζας, ο οποίος το μόνο που έχει ανάγκη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ποιοτική και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πιστεύουμε ότι η εργαζόμενη πλειοψηφία και η νεολαία του νομού Πρέβεζας σε συντονισμό με τους κατοίκους των γύρω περιοχών(Λευκάδα, Βόνιτσα) μπορεί να επιβάλλει την ανέγερση ενός νοσοκομείου, εύκολα προσβάσιμου, που θα παρέχει δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της περιοχής χωρίς ΣΔΙΤ.
Η «Επιτροπή αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας και τα ΣΔΙΤ» αποτελεί ελπιδοφόρο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να διευρυνθεί και να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για ένα αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην παράδοση όλων των πλευρών της ζωής μας στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η δημοτική κίνηση
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: