Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η δίωξη του αγωνιστή του αντιπολεμικού κινήματος Π.Κωνσταντίνου, Εκπροσώπου Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο και του μέλους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας αποτελεί μια ακόμη ένδειξη του κλιμακωμένου αυταρχισμού της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου οι κοινωνικές ανισότητες βαθαίνουν, η ακρίβεια, ανεργία, λιτότητα αποτελούν καθημερινό βραχνά για την εργατική οικογένεια, η κυβέρνηση της ΝΔ. επιλέγει το δρόμο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.

Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού η παγκόσμια ενίσχυση των τραπεζιτών και των χρηματιστών, του κόσμου του πλούτου συνολικά, με τις αποφάσεις των διεθνών καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών οικονομικών και πολιτικών μηχανισμών, του G7, των ΗΠΑ- Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων, γίνεται εις βάρος των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, η κατάργηση και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων, η άγρια φορομπηξία στα λαϊκά στρώματα πάνε χέρι-χέρι με την επιβολή αφορολόγητου για το μεγάλο κεφάλαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, ακόμη και τεράστιων εκτάσεων γης μέσω της εκκλησίας.

Αυτή η σκληρή ταξική πολιτική όμως ντύνεται και πολεμικά καθώς ήδη η Ελλάδα συμμετέχει σε (15) στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-Ε.Ε., «εκπαιδεύει» την αεροπορία του Ισραήλ για να επιτεθεί στο Ισραήλ, έχει ρόλο στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στέλνει στρατεύματα όπου το απαιτήσουν οι ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου και αγοράζει όπλα αξίας 24 δις ευρώ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας συμπεριέλαβε και τις απαγωγές των Πακιστανών εργατών, τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών, τα τεράστια αυτά εγκλήματα της ελληνικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών, για τα οποία κανείς δεν τιμωρήθηκε.

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πλήρη κάλυψη του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούν την τρομοκράτηση του κόσμου της εργασίας εντός και εκτός συνόρων ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επιδιώξεις κερδών του ελληνικού κεφαλαίου και η διεκδίκηση περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου από την «Ισχυρή Ελλάδα», απολαμβάνοντας καθεστώς αυθαιρεσίας και ασυλίας.

Η αμφισβήτηση λοιπόν του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος τίθεται εκτός νόμου. Την σκυτάλη από τα ΜΑΤ και τους αστυνομικούς με τις ζαρντινιέρες παίρνουν οι δικαστές, με την κάλυψη των ΜΜΕ και το υβρεολόγιο της ακροδεξιάς.



Η εποχή μας όμως συσσωρεύει οργή και εργατική αγανάκτηση που δε μπορεί να βολευτεί. Ξεπερνά την κατεστημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υπογράφουν προδοτικά με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΧΡΟΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, δε βολεύεται από την συνυπεύθυνη για τον εργασιακό μεσαίωνα σοσιαλδημοκρατία, απειλεί με εργατικές εξεγέρσεις και ανιχνεύει δρόμους συνολικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής.



Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους συναγωνιστές, δηλώνουμε την συντροφική μας αλληλεγγύη.



Η τρομοκράτηση του κινήματος δεν πρέπει να περάσει.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές τους εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: