Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙO



Εργάτριες – εργάτες , εργαζόμενοι, νέοι , άνεργοι και μετανάστες η κρίση που προκάλεσε η απληστία των χρηματιστών, των κεφαλαιοκρατών και των πολυεθνικών τινάζει την οικονομία στο αέρα!!!!


Η αναρχία στην καπιταλιστική οικονομία έκανε και κάνει τους πλούσιους , πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους και τώρα ήρθε η πληρωμή για αυτούς που μάζεψαν τόσο πλούτο στα χέρια τους που θα έλυναν τα προβλήματα της φτώχειας στο πλανήτη Γη. Η σημερινή κρίση δεν είναι τίποτε άλλο από μια ολοφάνερη αποτυχία της απελευθέρωσης της αγοράς. Ή καλύτερα είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής κυριαρχίας της οικονομίας – κοινωνίας αγοράς που υποτάσσει στα κοντόθωρα συμφέροντα της τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, την φύση , ακόμη και τις δυνατότητες επιβίωσης του ίδιου του συστήματος της.


Και όμως αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, τώρα χρησιμοποιούν το κράτος τους για να στηρίξουν τις τράπεζες τους και τους απατεώνες τους. Σε βάρος των λαϊκών και εργατικών εισοδημάτων και αναγκών. Ζητώντας νέες θυσίες από εμάς , νέες θυσίες από την εργατική τάξη και τον λαό.


Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί για την καπιταλιστική πανφαγία τους: 60% η κερδοφορία των επιχειρήσεων, 200% η κερδοφορία των τραπεζών και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, 4% μόνο οι αυξήσεις των εργαζόμενων. 25% η φορολογία του κεφαλαίου, έως 40% η φορολογία των εργαζόμενων.


Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης είναι τεράστια και όλοι το ζούμε κάθε μέρα. Μα για τις επιχειρήσεις τροφίμων αυτό σημαίνει 300% αύξηση της κερδοφορίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 20% των εργαζόμενων να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας .


Με την εργατική τάξη να εργάζεται πιο πολύ από κάθε άλλο Ευρωπαίο εργαζόμενο , παρόλο που η ανεργία τρέχει στο επίσημο 8 % και φτάνει στο 15% στις νεαρές ηλικίες. Π.χ στις τεχνικές εταιρίες στην Εγνατία που έχουν κυριαρχήσει τα 12ωρα, τα 7μερα, τα 30μερα με αποτέλεσμα να έχει εκτοξευθεί στα ύψη η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και η απλήρωτη υπεραξία που παράγουν οι εργαζόμενοι. Πάνω από 5.000.000 ευρώ είναι η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών τα σαββατοκύριακα στο νομό Ιωαννίνων. Κατά τα άλλα το ΙΚΑ δεν έχει λεφτά για συντάξεις και υγεία!!!!


Όσο για το προϋπολογισμό είναι σκέτη πρόκληση για το λαό και την εργατική τάξη. Καθώς είναι μεγάλη πρόκληση η κυβέρνηση Καραμανλή να φορτώνει στα λαϊκά στρώματα 6,5 δις ευρώ επιπλέον φόρους, παραπάνω από αυτούς που πλήρωσαν το 2007. Είναι μεγάλη πρόκληση να πληρώνονται 2,2 δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, 800 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του 2007. Είναι μεγάλη πρόκληση να πληρώνονται στους δανειστές του κράτους (δηλαδή στις ίδιους που δεν πληρώνουν φόρους) 12 δις ευρώ για τόκους, 1,5 δις ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του 2007.


Μίζες , κέρδη και αρπαχτές για τα αφεντικά και τους αντιπροσώπους τους, φτώχεια και εξαθλίωση για την εργατική τάξη , τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους ....


Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της απληστίας τους;; Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε τις ζωές και τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους;; Πως όμως θα γίνει αυτά;; Με την ηγεσία της ΓΣΕΕ που υπογράφει αυξήσεις 1 ευρώ την μέρα ή με την αποδοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ του ευρωμονοδρόμου και την λογική της εργασιακής ειρήνης;;


ΟΧΙ τα σωματεία, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες πρέπει να περάσουν στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων. Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες και τα σωματεία στα χέρια μας.


Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, εμείς πρέπει να έχουμε το πρώτο λόγο στο πως θα τον μοιράσουμε!!!!


Έφτασε η ώρα για μια εργατική αντεπίθεση διαρκείας ενάντια στα αφεντικά μας, στις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ.


Διεκδικώντας:

1) Καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός – σύνταξη, ταμείο ανεργίας ΤΩΡΑ!!!!!

2) Πλήρης σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5μερο –35ωρο . Για να ζούμε όλοι μας με αξιοπρέπεια από μια δουλειά , ένα μεροκάματο, ένα μισθό.

3) Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα- Ρέπα – Πετραλιά. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άντρες. 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

4) Υπεράσπιση και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

5) Νομιμοποίηση των μεταναστών. Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.

6) Άμεση μείωση των τιμών. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Προοδευτική φορολόγηση του κεφαλαίου και των μεγάλων εισοδημάτων. Καμία κατάσχεση σε δάνειο εργατικής κατοικίας

7) Επανεθνικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ κάτω από εργατικό έλεγχο. Μείωση των τιμολογίων για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

8) Αύξηση των κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία, Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα απ’ τα ταμεία. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για την ασφάλιση.

9) Εργατικός έλεγχος σε τιμές και τραπεζικά επιτόκια. Πάγωμα των χρεών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

10) Ενάντια στα «λουκέτα» και την ανεργία: Απαγόρευση των απολύσεων. Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που χρεοκοπούν ή κλείνουν.


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ –

Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: