Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΜΕ.Ρ.Α. - Κρίση και επαναστατική Αριστερά. Εκδήλωση - Συζήτηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 23 - 10 - 08

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΚΙΝΗ - 7μ.μ.


Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΜΕ.Ρ.Α.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ…

Εργάτες – εργαζόμενοι - άνεργοι

φτωχομεσαίοι αγρότες - νέοι και νέες

Η πιο καταλυτική κρίση του καπιταλισμού εδώ και 70 χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάταια οι Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ διαψεύδουν πανικόβλητοι τα δόγματά τους για «αυτορρύθμιση των αγορών» και προσπαθούν να σώσουν τις τράπεζες και τους χρηματιστηριακούς κολοσσούς τους με πρωτοφανείς ατικές παρεμβάσεις. Η τεράστια «φούσκα» που δημιούργησαν με την λεηλασία των εργαζόμενων και την κερδοσκοπική απληστία τους (600 τρις.$ κερδοσκοπικά παράγωγα - 10 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ), δεν πρόκειται να εξαφανιστεί χωρίς αντίστοιχη καταστροφή πλασματικού και πραγματικού κεφαλαίου αλλά και νέες ανείπωτες οδύνες για τους λαούς.

Η ίδια η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ που στήριξε την ενοποίηση και τις φιλοδοξίες της για αλματώδη καπιταλιστική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα στις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, στα τερατώδη ‘σύμφωνα σταθερότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας’, με ‘καύσιμο’ τα εργασιακά, μορφωτικά, κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και των ευρωπαϊκών λαών, απειλείται κι’ αυτή με κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος, βαδίζει προς την ύφεση. Στο αποκορύφωμα της υποκρισίας της εγκρίνει τη ληστεία – σκάνδαλο των 1.500 δις € μέσα σε μια νύχτα, για να σωθούν ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, την ίδια ώρα που απαγορεύει ‘δια ροπάλου’ τις ‘κρατικές ενισχύσεις’ για Ολυμπιακή και ΟΣΕ, μεθοδεύει νέα βάρη για τους εργαζόμενους.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, με την αστρονομική αύξηση της εκμετάλλευσης, την λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την συγκέντρωση τεράστιου πλούτου στα χέρια μιας ελάχιστης μειοψηφίας, τη φτώχια και την εξαθλίωση για τη μεγάλη πλειοψηφία των λαών της γης, την περιβαλλοντική καταστροφή. Μια κρίση που δεν αντιμετωπίζεται με «κρατικές παρεμβάσεις» και κεϋνσιανές «ρυθμίσεις της αγοράς» υπέρ του κεφαλαίου, σαν αυτές που κατέρρευσαν τη δεκαετία του 70, που οδήγησαν στο φασισμό και τον πόλεμο στη δεκαετία του 30 και που προσπαθούν σήμερα να νεκραναστήσουν ψεύτικοι φίλοι των λαών. Αντίθετα οι αγωνιστικές αναζητήσεις των εργαζόμενων στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες και οι κοινωνικές εξεγέρσεις στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου- για ν’ αποκτήσουν διέξοδο και προοπτική - ξαναφέρνουν στην ημερήσια διάταξη την ριζική επαναστατική αλλαγή του κοινωνικού συστήματος,. Για την κοινωνικοποίηση των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της σύγχρονης εποχής, με εργατική εξουσία και δημοκρατία, όχι στην υπηρεσία μιας χούφτας δισεκατομμυριούχων αλλά των δισεκατομμυρίων της εργατικής τάξης και των λαών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ επικαλείται την διεθνή κρίση για να συγκαλύψει την κατάρρευση και του δικού της νεοφιλελευθερισμού. Εξαπολύει ταυτόχρονα μια νέα πρωτοφανή επίθεση στους εργαζόμενους με άγρια λιτότητα και φορομπηξία, νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, λεηλασία της φύσης, κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού, ευθυγράμμιση με όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Η ολοκληρωτική διάψευση των υποσχέσεών για «σεμνότητα και ταπεινότητα» και μια ατέλειωτη σειρά σκανδάλων έχουν οριστικά κλονίσει κάθε αξιοπιστία της, έχουν οξύνει τις εσωτερικές της αντιθέσεις, έχουν κάνει την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία της να κρέμεται από μια κλωστή. Ωστόσο το ζητούμενο για τους εργαζόμενους δεν είναι μια απλή κυβερνητική εναλλαγή, αλλά η ανάπτυξη εκείνου του μαζικού και μαχητικού κινήματος που θα οδηγεί όχι μόνο στην ανατροπή της Ν.Δ. αλλά και της πολιτικής της από τα κάτω και από αριστερά καθώς και στην επιβολή βασικών λαϊκών και εργατικών κατακτήσεων.

Για να γίνει όμως αυτό είναι απαραίτητο: ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.

· ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με εργαλείο το ακροδεξιό και επικίνδυνο ΛΑΟΣ, για να το χρησιμοποιήσουν ως δεκανίκι και ως πιθανό εταίρο μιας κυβέρνησης του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σκανδάλων, του Βατοπεδίου, της SIEMENS κλπ.

· ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ «ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Οι υποσχέσεις του για ‘έλεγχο των αγορών’, και για κάποια ‘επιδόματα ελεημοσύνης’ στους εργαζόμενους, για τη διάσωση του συστήματος, δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι αυτό άνοιξε το δρόμο για όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, έφερε το πρώτο ασφαλιστικό, ελαστικοποίησε τις εργασιακές σχέσεις, υπέταξε τα πάντα στην ΟΝΕ και τα ‘σύμφωνα σταθερότητας’. Καμιά «στροφή» δεν μπορεί να γίνει απ’ τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και της ΕΕ που το ΠΑΣΟΚ είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους.

· ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ‘ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΘΥΡΩΝ’ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, τον ‘ακολουθητισμό’ του στην ΓΣΕΕ, τη λογική του ‘ρεαλιστικού προγράμματος’, που αφήνει ανέπαφες τις βάσεις της κυριαρχίας του κεφαλαίου, την εγκατάλειψη κάθε έννοιας άλλης κοινωνίας, στην υπηρεσία των κάθε είδους κεντροαριστερών σεναρίων. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ που στο όνομα της «ιδεολογικής καθαρότητας» και της ψηφοθηρίας του, υπονομεύει και διασπά την αγωνιστική - ταξική ενότητα των εργαζόμενων, απορρίπτει την λογική του πολιτικού τους αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, αντιμετωπίζει περίπου σαν αντίπαλο κάθε αγώνα που δεν ελέγχει, παραμένει προσκολλημένο στην εκφυλιστική γραφειοκρατική εκδοχή του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ,

ΤΟΝ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Μας χρωστάνε τα πάντα, δεν τους χρωστάμε τίποτα!! Είκοσι χρόνια τώρα το μερίδιο της εργασίας στον πλούτο μειώνεται σταθερά υπέρ του κεφαλαίου κι’ εμείς ‘απολαμβάνουμε’, λιτότητα, ανασφάλεια, ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, το βραχνά των τραπεζών και των δανείων που μας πνίγει. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, αγώνα – ρήξης – ανατροπής της καταστροφικής εκμετάλλευσης του ανθρώπου και της φύσης, της ελευθερίας των αγορών, της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, της πολεμικής Νέας Τάξης. Στόχος μας ο κλονισμός, η ανατροπή της αστικής κυριαρχίας.

· Ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Κάτω οι συνθήκες του Μάστριχτ και της Λισαβόνας, το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο μορφωτικός μεσαίωνας της συνθήκης της Μπολώνια, η Κοινή Αγροτική Πολιτική των μεγαλοαγροτών και των πολυεθνικών τροφίμων. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση, ανατροπή πολιτικής και διάλυση της ΕΕ επαναστατική διεθνιστική ενοποίηση. Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

· Πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία, για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, για δίκαιη αμοιβή του μόχθου του φτωχομεσαίου αγρότη, για άτοκα δάνεια πρώτης κατοικίας, για αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, για προστασία του περιβάλλοντος. Για να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων τα βασικά μέσα παραγωγής (τράπεζες, ενέργεια, νερό, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές κλπ). Να αναλάβει το κράτος, με εργατικό-λαϊκό έλεγχο την ευθύνη όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση.

· Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που πουλάει διαρκώς τους αγώνες (τελευταίο παράδειγμα η υπογραφή νύχτα της άθλιας ΕΓΣΣΕ). Μαχητική ενότητα όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων, της αριστεράς και κάθε εργαζόμενου για την υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού, με επιτροπές αγώνα, συντονιστικά βάσης, ανεξάρτητο συντονισμό. Για συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων. Για ανεξάρτητους ταξικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς και συλλόγους

· Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες μας. Όχι στις τρομοκρατικές, αυταρχικές και αντιαπεργιακές ρυθμίσεις. Όχι στον Καποδίστρια 2. Ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ…

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Για αποφασιστικά βήματα οικοδόμησης μιας άλλης επαναστατικής και ενωτικής αριστεράς. Για ένα ρεύμα που θα συνενώσει πολιτικές οργανώσεις, νέες εργατικές και νεολαιίστικες δυνάμεις που γεννιούνται μέσα στους αγώνες, δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής οικολογίας, τους αριστερούς αγωνιστές που προβληματίζονται και αγωνιούν, σε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα αντικαπιταλιστικής πάλης και αναγέννησης της ίδιας της κομμουνιστικής προοπτικής στα επί μέρους ζητήματα και στις κεντρικές πολιτικές αναμετρήσεις.

· Όχι στην «κοινωνικοποίηση των ζημιών»! Να πληρώσει το κεφάλαιο τη δική του κρίση!

  • Να ανατρέψουμε τα μέτρα και το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα κυβέρνησης- Ε.Ε. - κεφαλαίου - καλυτερεύοντας την ζωή μας!
  • Έξω απ’ το ΝΑΤΟ – Έξω απ’ την ΕΕ – Όχι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα!
  • Με μια νέα αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά!
  • Για ανατροπή της Κυβέρνησης, του αστικού δικομματισμού, της αντιλαϊκής πολιτικής!
  • Για μιαν άλλη κοινωνία, της εργατικής εξουσίας και δημοκρατίας, της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής και απελευθέρωσης!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 23 - 10 - 08

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΚΙΝΗ - 7μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: