Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ

Πανεργατική Απεργία 21 Οκτωβρίου


14.10.08
banner_5.gif
















ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η κρίση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος επεκτείνεται. Οι νεοφιλελεύθεροι μύθοι για την αγορά ως τον καλύτερο μηχανισμό κοινωνικής ρύθμισης, οι μύθοι για την αξία του ανταγωνισμού και τη σημασία της «επιχειρηματικότητας» καταρρέουν μαζί με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Αντιμέτωπες με τη βαθιά δοκιμασία του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το εκπροσωπούν προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 Οκτώβρη
Εργατικά σχήματα – παρεμβάσεις - κινήσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΕΕΚ


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Γι’ αυτό και επιμένουν στην πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ελαστική εργασία, στη λιτότητα, στην πιο βαθιά εκμετάλλευση. Ακόμη, όταν καταφεύγουν στην κρατική παρέμβαση, το κάνουν για να στηρίξουν τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και όχι για να στηρίξουν την εργαζόμενη πλειοψηφία. Ιδιωτικοποίηση των κερδών - κοινωνικοποίηση των ζημιών: αυτός παραμένει ο κανόνας.
Στον τόπο μας η κυβέρνηση της ΝΔ, προωθεί μια νέα ταξική φορολογική «μεταρρύθμιση», η οποία έρχεται να «διευρύνει την φορολογική βάση» κυρίως προς τα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Παράλληλα, προωθεί: Ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων (Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, αεροδρόμια και λιμάνια σε όλη την χώρα, προώθηση των ΣΔΙΤ). Την αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση με την προώθηση του Νόμου Πλαίσιο, την νομιμοποίηση των Ιδιωτικών «Κολλεγίων» και την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον περιορισμό της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με χρήση και της βάσης του 10. Την αντιδημοκρατική θωράκιση και την προώθηση της αντιδραστικής επανίδρυσης του κράτους (Καποδίστριας ΙΙ) με βάση την αγορά και την ανταποδοτικότητα. Την συνέχιση της λεηλασίας της φύσης, στο όνομα αυτής της καταστροφικής ανάπτυξης. Αυτή η νέα επίθεση σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη λιτότητα, την ένταση της ακρίβειας και την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλίμα για όλους τους εργαζομένους και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα. Μας λένε ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται στο όνομα της «θωράκισης της οικονομίας από την κρίση». Στην πραγματικότητα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την περίσταση για να περάσουν ακόμη πιο αντιλαϊκές πολιτικές, για να παρουσιάσουν ως μονόδρομο τις πολιτικές που δημιούργησαν την κρίση!

Το επόμενο διάστημα, δε χωράει καμιά επανάπαυση ή αναμονή. Οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να παγιδευτούμε σε μια αέναη εκλογολογία. Δεν είμαστε «δείγματα» των δημοσκοπήσεων και καταναλωτές των αναλύσεων των ΜΜΕ. Δεν περιμένουμε «να πέσει» ο Καραμανλής από τους Τατούληδες, ούτε περιμένουμε τις υποθετικά «καλύτερες ημέρες» που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ η την κυβερνητική «λύση αριστεράς» που προβάλει η επίσημη αριστερά. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να εντείνουμε τους αγώνες μας για να ανασχεθούν και τελικά να ανατραπούν τα μέτρα και το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα που οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η κυβέρνηση και η ΕΕ απεργάζονται. Να απορρίψουμε την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παλεύοντας ενωμένοι γύρω από ένα μαχητικό πρόγραμμα διεκδικήσεων. Να πούμε όχι και στη λογική των «αναγκαίων θυσιών» και στην αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρχει ένας καλά «ρυθμισμένος» καπιταλισμός και να επιμείνουμε στην προβολή των δικών μας αναγκών και διεκδικήσεων!

Να προχωρήσουμε τώρα και σε όλους τους κλάδους σε συνελεύσεις και να πάρουμε πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με διάρκεια και αποφασιστικότητα, για να απαντηθεί η κυβερνητική «φυγή προς εμπρός» και να υπάρξουν άμεσες κατακτήσεις που να βελτιώνουν τη θέση των εργαζόμενων και να ανοίγουν ρήγματα στην κυρίαρχη πολιτική.

  • Ούτε ευρώ από την τσέπη των εργαζόμενων για την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο. Διεκδίκηση ουσιαστικής βελτίωσης της κοινωνικής-οικονομικής θέσης των εργαζόμενων με απόκρουση της λιτότητας και του νέου προϋπολογισμού, την ανατροπή των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων των κυβερνήσεων, Ε.Ε. και ΔΝΤ.
  • Καταγγελία της απαράδεκτης ΕΓΣΣΕ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ. Πάλη για νέα σύμβαση με 1400 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σύνταξη και επίδομα ανεργίας, 35ωρο, σταθερές εργασιακές σχέσεις, απαγόρευση απολύσεων κλπ. Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την Κυριακή αργία.
  • Πάλη ενάντια στο νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Αγώνας για δημόσιες συγκοινωνίες, μεταφορές, επικοινωνίες. Αγώνας για δωρεάν και δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλιση.
  • Αγώνας για σταθερή εργασία, ασφάλιση, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για την εκπαίδευση, την υγεία κλπ. Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, χωρίς προϋποθέσεις. Να ενταχθούν νέοι κλάδοι και ειδικότητες στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Πάλη για να μην εφαρμοστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και να μην προωθηθεί η κατάργηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.
  • Αντίσταση στην τρομοκρατία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας απέναντι στη συλλογική δράση και την ποινικοποίηση των αγώνων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και όχι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Δεν μπορεί να υπηρετηθεί από τη λογική του απομονωτισμού και την άρνηση του αγωνιστικού συντονισμού και κοινής δράσης, που ακολουθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μόνο μέσα από την κοινή δράση και τον ταξικό αγωνιστικό συντονισμό των ίδιων των σωματείων, μόνο μέσα από την ενεργό δράση και την ενότητα των ίδιων των εργαζομένων θα ανατραπεί η αντεργατική καταιγίδα.

Την κρίση να την πληρώσει το κεφάλαιο!

Κάτω η αντεργατική πολιτική, τα μέτρα και οι νόμοι κυβέρνησης - Ε.Ε - κεφαλαίου

Αγώνας ενιαίος, πανεργατικός, με συνελεύσεις-απεργίες και διαδηλώσεις παντού!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 Οκτώβρη.

Όλοι στην αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση σωματείων, ομοσπονδιών και συλλόγων στα Προπύλαια (21 Οκτώβρη, 11.00 π.μ.)

Εργατικά σχήματα – παρεμβάσεις - κινήσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι πάνω από 200 μαθητικές Καταλήψεις σε όλη τη χώρα έχουν ανησυχήσει την δεξιά Κυβέρνηση Καραμανλή. Τώρα τολμούν να μιλούν για τη «μόδα των καταλήψεων». Νομίζουν ότι έτσι θα συκοφαντήσουν τον αγώνα και θα κρύψουν τα εκρηκτικά προβλήματα που κινητοποιούν τους μαθητές: Την κάθετη μείωση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο νέο προϋπολογισμό, την στιγμή που υπουργοί της δεξιάς Κυβέρνησης, «σεμνοί και ταπεινοί» καλόγεροι-businessmen, κρατικά στελέχη, γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές, βρίσκονται βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και τρώνε από τον δημόσιο πλούτο με την κουτάλα της εξουσίας. Τα χρόνια συσσωρευμένα και εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία που γιγαντώνονται, τις υποχρεωτικές συμπτύξεις των τμημάτων, τις διπλοβάρδιες, με χιλιάδες μαθητές να στριμώχνονται σε κτήρια-κελιά. Νομίζουν ότι μπορούν συκοφαντήσουν και να καταστείλουν την αγωνία της νέας γενιάς για τις συνθήκες διδασκαλίας και την ποιότητα της γνώσης που τους παρέχεται, για την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνει. Για τα ίδια ζητήματα που ετοιμάζονται για απεργία διαρκείας οι καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων από τον προσεχή Δεκέμβρη!

Η Κυβέρνηση αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την βάση του 10 και τους στέλνει στα «αναγνωρισμένα» σαν πανεπιστήμια παραμάγαζα, τα «Κολέγια». Τώρα ετοιμάζει να κάνει καθεστώς τον ταξικό αποκλεισμό αλλάζοντας το εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με την αποδέσμευση του Λυκείου από το Πανεπιστήμιο. Θέλουν να μονιμοποιήσουν την ανεργία και την ελαστική εργασία για τη νεολαία. Οι καταλήψεις που γίνονται τώρα, είναι η προληπτική απάντηση των μαθητών σε κάθε ψεύτικο «διάλογο» τους, για κάθε μελλοντικό σχέδιό τους. Για αυτό πρέπει να τις συνεχίσουμε μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας!

Βρισκόμαστε εν τω μέσω της πιο μεγάλης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που συγκλονίζει το καπιταλιστικό σύστημα έχοντας οδηγήσει στη χρεοκοπία των πιο ισχυρών τραπεζών, την ύφεση και την μαζική ανεργία. Σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες η Κυβέρνηση και η «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ, θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να σβήσουν τη σπίθα των καταλήψεων.

Από την άλλη η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, οργανώνοντας αγώνες και ανατρέποντας την σαθρή εξουσία των καπιταλιστών και τις Κυβερνήσεις τους.

Μία στιγμή σε αυτή τη μάχη είναι οι καταλήψεις στα σχολεία. Να τους δώσουμε διάρκεια και προοπτική! Μπροστά μας έχουμε τη Γενική Απεργία της 21 Οκτώβρη. Με κατειλημμένα τα σχολεία να μπούμε στη πρώτη γραμμή της πάλης που δίνει η εργατική τάξη ενάντια στη διάλυση του Ασφαλιστικού, τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, την ακρίβεια και την ανεργία !

Στην τρομοκρατία των διευθυντών και των εισαγγελέων απαντάμε με περιφρούρηση των καταλήψεων από τις Επιτροπές Κατάληψης και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τσακίσουν μαζί μας κάθε κρατική και παρακρατική επίθεση. Στις προκλητικές δηλώσεις του πρώην ΟΝΝΕΔίτη Στυλιανίδη, του υπουργού της ιδιωτικοποίησης-διάλυσης της Παιδείας και μέλους μιας διεφθαρμένης και λαομίσητης Κυβέρνησης, απαντάμε με την εξάπλωση και τον αντιγραφειοκρατικό συντονισμό των καταλήψεων σε περιφερειακή και πανελλαδική κλίμακα. Για ένα ενιαίο μέτωπο δράσης μαθητών-φοιτητών-δασκάλων-καθηγητών-εργαζομένων!

Καταλήψεις Διαρκείας! Κατάργηση της βάσης του 10! Όχι στη σύμπτυξη των τμημάτων! Κατάργηση των Κολεγίων! Όχι στην«αποδέσμευση» Λυκείου-Πανεπιστημίου! Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς! Δημόσια Δωρεάν Πανεπιστημιακή Παιδεία για όλους! Κάτω η Κυβέρνηση Καραμανλή! Για μια άλλη παιδεία σε μια άλλη κοινωνία! Για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την Κρίση!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΕΕΚ

(για επικοινωνία:210-5241070, www.eek.gr konservokοuti@yahoo.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια: