Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

είναι γνωστό ότι στα μέσα του καλοκαιριού ο Δήμαρχος Πρέβεζας και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να ρωτήσουν καν τους πολίτες της Πρέβεζας, υπέγραψαν και παραχώρησαν οικοπεδική έκταση στο δημοτικό διαμέρισμα του Μύτικα για την ανέγερση και λειτουργία νέου Νοσοκομείου μέσω του θεσμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτών Επιχειρηματιών(ΣΔΙΤ).

Το έργο δηλαδή θα το κατασκευάσει και θα το λειτουργήσει ο ιδιώτης με δικά του χρήματα, σε οικόπεδο του Δήμου που του παραχωρείται δωρεάν(!)και το δημόσιο θα του πληρώνει και κάθε χρόνο ενοίκιο!

Η εξέλιξη αυτή, αν την αφήσουμε να υλοποιηθεί, αναμένεται να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στην όποια δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη υπάρχει στο νομό μας.

Ολόκληρη σχεδόν η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου θα τεθεί κάτω από τη εποπτεία του ιδιώτη επιχειρηματία και των τραπεζών και αυτό θα επιδράσει δραματικά:

στο κόστος περίθαλψης(είναι σίγουρο ότι τα νοσήλια θα ανέβουν δραματικά, για να αποσβέσει την επένδυσή του ο ιδιώτης, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των εργαζομένων)

στον προσανατολισμό της παρεχόμενης περίθαλψης (θα επιλέγονται κυρίως περιστατικά που αφήνουν μεγάλο κέρδος στο Νοσοκομείο και κατ’ επέκταση στον επιχειρηματία) ,

στην κατηγοριοποίηση, ανάλογα με τo βαλάντιό μας, της ποιότητας της περίθαλψης ( θα έχουμε δωμάτια ανάλογα με την ασφαλιστική κάλυψη και το χρήμα που θα καταβάλλουμε),

στην πληρότητα της περίθαλψης (τμήματα του Νοσοκομείου που θα κρίνονται μακροχρόνια οικονομικά ασύμφορα είναι σίγουρο ότι θα οδηγούνται σε κλείσιμο στερώντας την τοπική κοινωνία από τις υπηρεσίες τους)

στην μεγάλη επιβάρυνση και για 30 χρόνια του κρατικού προϋπολογισμού καθώς το Δημόσιο θα καταβάλει στον ιδιώτη επιχειρηματία κάθε έτος ένα μεγάλο ποσό ως «ενοίκιο»(τέλος διαθεσιμότητας ) το οποίο θα καθοριστεί μετά από παζάρια δημοσίου και ιδιώτη.

Στη δραματική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο καθώς ένα σημαντικό τμήμα τους, που σήμερα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα αναγκαστεί να αναζητήσει αλλού δουλειά ή να απολυθεί, αφού πολλές υπηρεσίες του Νοσοκομείου θα παραδοθούν για εκμετάλλευση στον ιδιώτη ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα προσλάβει δικό του προσωπικό με συνθήκες και μισθούς μεσαιωνικής γαλέρας.

Ακόμη και το πάρκινγκ στο Νοσοκομείο θα το πληρώνουμε!

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά είναι ένα τμήμα μιας συνολικότερης προσπάθειας που επιχειρούν τα τελευταία χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις των δυο κυρίαρχων κομμάτων στα πλαίσια των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων» και έχει στόχο την ουσιαστική διάλυση του όποιου ακόμα «δημόσιου» συστήματος Υγείας έχει μείνει στη χώρα και στο νομό μας ,την μεταβίβαση του κόστους πρόληψης , θεραπείας και αποκατάστασης της Υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία και στους ίδιους τους εργαζόμενους και την καθολική παράδοση εμπορικής εκμετάλλευσης της Δημόσιας Υγείας από τα αρπακτικά του εγχώριου και ξένου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος φόβος, η ανημπόρια και ο πόνος φέρνουν τεράστια κέρδη στους επιτήδειους.

Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι και η για δεκαετίες απαξίωση και υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Νομό μας, η παντελής έλλειψη προληπτικών μέτρων για την υγεία στο Νομό μας, η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας , η έλλειψη κονδυλίων για την επαρκή του στελέχωση και εξοπλισμό του με τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα.

Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι και τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης τόσο για τα φάρμακα και τα λεγόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα όσο και για το επερχόμενο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όπου εκτός του ότι βάζουν ισότιμα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο παιχνίδι της παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ , μας επιβάλλουν και πιστωτική κάρτα για την Υγεία μας! Θα μας πιστώνουν δηλ. κάθε χρόνο ένα χρηματικό ποσό, στον καθένα διαφορετικό, ανάλογα με την ηλικία μας, το φύλο μας, το ταμείο μας κλπ (!) και εφόσον για κάποιο λόγο το ξεπερνάμε τα υπόλοιπα θα τα πληρώνουμε άμεσα από την τσέπη μας.(!)

Είναι σαφές ότι με την ενέργεια παραχώρησης του οικοπέδου του Δήμου στις ΣΔΙΤ , Δήμαρχος και πλειοψηφία Δημοτικού Συμβουλίου, συμπλέοντας στην πράξη με τις κυβερνητικές επιλογές, γίνονται μέρος αυτής της συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο Νομό μας.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

η εναντίωσή μας στις ΣΔΙΤ, η εναντίωσή μας στις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» στην Υγεία, σε αντίθεση με αυτούς που τις προωθούν και τις στηρίζουν, πηγάζει από τη βαθειά πεποίθησή μας ότι η ανθρώπινη Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που έχουν δικαίωμα να το απολαμβάνουν ισότιμα και δωρεάν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας , φύλου, τάξης, φυλής, θρησκείας κλπ.

Δεν δεχόμαστε να συζητούμε για ζητήματα της ανθρώπινης υγείας με όρους εμπορεύματος.

Δεν δεχόμαστε τη μεταβίβαση του κόστους της πρόληψης, της Θεραπείας, της αποκατάστασης στις τσέπες των εργαζομένων .

Δεν υποθηκεύουμε την κοινωνία μας , τα παιδιά μας ,τις γενιές που έρχονται στις αρπακτικές διαθέσεις του ιδιωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

μπορούμε να σταματήσουμε τις προσπάθειες διάλυσης του όποιου Δημόσιου Συστήματος Υγείας έχει απομείνει..

Μπορούμε να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε τις προσπάθειες παραχώρησης κάθε τομέα του στην ιδιωτική κερδοσκοπία

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη συμπαιγνία Κυβέρνησης και πλειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου για ανέγερση και λειτουργία Νέου Νοσοκομείου μέσω των ΣΔΙΤ.

Μπορούμε να επιβάλλουμε την ανέγερση και λειτουργία ενός αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου στη πόλη και το νομό μας ,πλήρως χρηματοδοτούμενου από το κρατικό προϋπολογισμό .

Μπορούμε να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας ένα νέο ΕΣΥ καθολικά και αποκλειστικά Δημόσιο που θα παρέχει δωρεάν,υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες του Νομού μας, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας.

Ø Για αυτό το λόγο πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων, δημοτικές κινήσεις αλλά και πρωτοβουλίες πολιτών της Πρέβεζας συγκροτήσαμε την συγκεκριμένη επιτροπή αγώνα.

Ø Για αυτό το λόγο σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουμε από εδώ και πέρα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: