Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μεϊμαράκης αρχάγγελος της κάθαρσης ενώ ένας φαντάρος πεθαίνει κάθε 10 μέρες

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Β. Μεϊμαράκη με αφορμή τα φαινόμενα κρίσης στην κυβέρνηση και τη ΝΔ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Σίγουρα αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς ότι δεν παράγει έργο. Ένας Φαντάρος-ΕΠ.ΟΠ νεκρός κάθε δέκα (10) μέρες εξαιτίας της έξαρσης των αυτοκτονιών, των ναρκωτικών, των απαράδεκτων συνθηκών των ακραίων ρυθμών Πολεμικής Προετοιμασίας και της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης.

Αυτή την κατάσταση έρχεται να χειροτερέψει η αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Άμυνας και προωθείται στο ΚΥΣΕΑ.

Με πρόσχημα τον περιορισμό των στρατοπέδων και τη μείωση των υψηλόβαθμων αξιωματικών προχωρούν στην εφαρμογή των πιο επιθετικών τους σχεδίων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μονάδες που θα αποστέλλονται στο εξωτερικό, στην παρουσία μιας (1) Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σε κάθε πόλη της Βόρειας Ελλάδας που θα στοχεύει σε κάθε γειτονική χώρα. Στον Έβρο πλέον θα βρίσκονται Δύο (2) Σώματα Στρατού, καθώς θα καλύπτουν τις ανάγκες φρούρησης-αστυνόμευσης των αγωγών πετρελαίου-φυσικού αερίου (δίπλα στους ιδιωτικούς στρατούς που θα συγκροτήσουν οι εταιρίες διαχείρισης των αγωγών) και από εκεί θα εξορμήσουν οι τεθωρακισμένες μονάδες για να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας σύμφωνα με τα σενάρια πολεμικής σύγκρουσης. Είναι ενδεικτικό ότι αυτές οι μονάδες έχουν πολεμική επάνδρωση (90-100%), από εκεί αντλείται το 40% του Στρατού Ξηράς που είναι ενταγμένο επιχειρησιακά στο ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις που εμπλέκονται στον Ευρωστρατό (Βαλκανική Ταξιαρχία κλπ), ενώ αυτές ακαριαία καλούνται να υπερασπίσουν τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας «Ηγεμονικής δύναμης στα Βαλκάνια».

Επίσης θωρακίζεται η Κρήτη και αυξάνονται οι Ειδικές Δυνάμεις που θα εξυπηρετήσουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Βεβαίως η Πελοπόννησος παραμένει το πιο καλά φρουρούμενο τμήμα της χώρας με πλήθος μονάδων και Κέντρων Εκπαίδευσης. Ε να μην ικανοποιήσουμε και τις τοπικές ψηφοθηρικές ανάγκες. Στις μονάδες των νησιών «μαυρίλα»….

Η Διακλαδικότητα γίνεται το Ευαγγέλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πλέον το Δόγμα των Ασύμμετρων Απειλών και των Προληπτικών Πολέμων γίνεται η καθημερινότητα τους. Αποκαλυπτικό υπήρξε το σενάριο της φετινής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» που εμπλουτίζεται με την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών όπως κατονομάζονται η τρομοκρατία και η αντιμετώπιση του εργατικού-νεολαιίστικου κινήματος. Ο «εχθρός λαός» μπαίνει στο στόχαστρο των Ενόπλων δυνάμεων που αναλαμβάνουν διευρυμένα καθήκοντα στρατιωτικά-αστυνομικά εκτός και εντός συνόρων.
Η Ελλάδα πλέον έχει αποστείλει στρατούς κατοχής σε (15) χώρες, πάντα στο πλαίσιο των «ειρηνευτικών αποστολών» ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-Ε.Ε. Ενδεικτικό του ρόλου του ελληνικού στρατού υπήρξε το αίτημα που υπέβαλε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην πρώτη της συνάντηση με τον νέο υπουργό Α.Παπαληγούρα, για αποστολή ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (ΟΥΚ) στη Σομαλία για να προστατεύουν τα ελληνικά πλοία από τους πειρατές. Είχε προηγηθεί κατάλληλη προπαγανδιστική εκστρατεία στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο που ελέγχουν και η οποία ενημέρωνε τον άγρια πληττόμενο από την αντεργατική πολιτική της Ν.Δ νέο, άνεργο, εργαζόμενο, συνταξιούχο για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κερδοφορία των Ελλήνων Εφοπλιστών. Βέβαια κανείς μεγαλοδημοσιογράφος δεν είπε ότι η «αναρχία» αυτών των χωρών οφείλεται και στις βίαιες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην στήριξη των πολυεθνικών εταιριών και των Δυτικών κυβερνήσεων σε αιμοσταγή καθεστώτα. Ούτε βεβαίως αποκάλυψε κανείς ότι οι εφοπλιστές βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται γιατί αυξάνονται τα ασφάλιστρα .

Το γνωστό θράσος των εφοπλιστών βρήκε μια ακόμη ευκαιρία να ξεδιπλωθεί καθώς ζήτησαν στρατιωτική προστασία και για τα ελληνικότητα πλοία, με τις γνωστές σημαίες των φορολογικών παραδείσων του κεφαλαίου και των ανύπαρκτων εργατικών δικαιωμάτων (βλέπε Ονδούρα, Κύπρο, Παναμά κλπ.).

Την ίδια αγωνία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής εφοπλιστικής οικογένειας βιώνει και η Ε.Ε. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδριάζει εκτάκτως για να εξετάσει το εύρος της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της πειρατείας για την περίοδο 2009-2011, καθώς και αν θα αναληφθεί στρατιωτική δράση στο πλαίσιο του Ψηφίσματος 1816 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ο πραγματικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης που δημιουργήθηκε, υφίσταται και σχεδιάζει την πιο στυγνή εξυπηρέτηση των αστικών συμφερόντων, αναλαμβάνοντας διαρκώς διευρυνόμενο ιμπεριαλιστικό ρόλο. Ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε το χαρακτήρα των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών όπως το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ που αναλαμβάνουν εξαιρετικά καθήκοντα αστυνόμευσης για την προστασία της καπιταλιστικής κερδοφορίας (εξασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς ενέργειας είναι η νέα αποστολή του ΝΑΤΟ, ενώ το Κέρας της Αφρικής ήταν το πρώτο πεδίο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και παρουσίας του γερμανικού στόλου όταν απέκτησε το «δικαίωμα» αυτοτελούς δράσης εκτός εθνικών χωρικών υδάτων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Δυστυχώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται σε όλα αυτά (χαρακτηριστική η αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας) και η νεολαία καλείται να πληρώσει σε αίμα και ευρώ. Τα σχέδια αύξησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 160000 μέλη μέσω της Στράτευση στα 19-21 και της πρόσληψης δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες αυτές ανάγκες των αποστολών εκτός συνόρων και του νέου ρόλου του Στρατού, παραμένουν ενεργά (αλλά έχουν πολιτικό κόστος).

Το κόστος της ανασυγκρότησης υπολογίζεται σε 20 δις ευρώ και θα υλοποιηθεί μέχρι το 2020-2025. Βεβαίως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ εντέχνως καλλιεργούν κλίμα περιορισμού των μονάδων και βελτίωσης των συνθηκών για να φτιάξουν το φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης (βλέπε και μυστικά κονδύλια).

Το μόνο που προχωρά κανονικά είναι η αγορά πολεμικών εξοπλισμών που υπολογίζεται στα 25 δις ευρώ.
Εμείς καλούμε σε μαζικούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

  1. Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
  2. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων. Καμιά Εμπλοκή του στρατού σε Ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  3. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ. Να κλείσουν οι Βάσεις.
  4. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ (ΕΠ.ΟΠ.-ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ-Υπαξιωματικός-Αξιωματικός). Θέλουμε Μόνιμη Εργασία με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες και όχι ένστολη ομηρία ως Επαγγελματίες του Πολέμου. Δωρεάν Δημόσια Παιδεία-Ασφάλιση-Πολιτισμό.
  • Πρέπει τώρα να βελτιωθούν οι συνθήκες στον στρατό. Να μειωθεί η θητεία στους (6) μήνες.
  • Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Σεβασμό των δικαιωμάτων του.
  • Αναγνώριση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων.
  • Ανάπτυξη ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.

Καλούμε και εμείς στη δημιουργία Κίνηση για την Ανάπτυξη-Υπεράσπιση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: