Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Ανεξάρτητη Συγκέντωση Δ.Ε.Θ- Καμάρα 2008












Aνεξάρτητη εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη) διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία την ημέρα εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (Σάββατο 6 Σεπτέμβρη), εκφράζοντας μια υπαρκτή τρίτη τάση ταξικού συνδικαλισμού.

Οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα αναδεικνύουν τη συνολική ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης-ΣΕΒ-Ε.Ε., τον ανυποχώρητο αγώνα και τις μαχητικές μορφές πάλης, αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί να πάει αλλιώς, ότι οι αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων μπορούν να νικήσουν.
Η κινητοποίηση -που γίνεται σε πανελλαδική κλίμακα- έχει στόχο τη δυναμική εμφάνιση αυτού του ρεύματος το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, που θα αποτελέσει μια νέα αφετηρία της προσπάθειας να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες συζήτησης και δράσης που θα ξεπερνούν τα όρια της διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της ΓΣΕΕ και δεν θα εγκλωβίζονται σε μια καρικατούρα του ΠΑΜΕ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρωτοβουλία που συζητήθηκε σε σύσκεψη συνδικαλιστών και πρωτοβάθμιων σωματείων για την διοργάνωση συγκέντρωσης-απάντησης στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, στην Αθήνα, στα Χαυτεία, την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μ.μ.
Στην ανεξάρτητη συγκέντρωση της Καμάρας μέχρι τώρα καλούν πρωτοβάθμια σωματεία (Βιβλίου Χάρτου Αττικής, Ένωση Νοσοκομείου Ντυνάν, κ.α.) ενώ αναμένονται και άλλες αποφάσεις σωματείων (από Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κοζάνη, Αθήνα). Επίσης καλούν συλλογικότητες του εργατικού κινήματος (σχήματα από κλάδους), η Πανελλαδική Κίνηση «πολίτες κατά του Λιθάνθρακα» και ο σύλλογος Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, όπως και αρκετές κινήσεις πόλης και γειτονιών.
Στη συγκέντρωση της Καμάρας καλούν και το ΜΕΡΑ, το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΚΚΕ (μ-λ) και άλλες οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: