Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αντεργατικής πολιτικής και φοροεπιδρομής! Ευχαριστούμε! ΔΕΘα πάρουμε!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει τον εξωραϊσμό της αντεργατικής καταιγίδας που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, προαναγγέλλοντας τη συνέχισή της!
Έτσι ενώ γύρω μας γίνεται χορός δις με τα οικονομικά σκάνδαλα, τις μίζες και τις διαπλοκές πρωτοκλασάτων μελών της κυβέρνησης να δίνουν και να παίρνουν (βλ. από τις τελευταίες εξελίξεις τις επιδοτήσεις εκατομμύριων εφοπλιστών για τις άγονες γραμμές), η ΝΔ προσπαθώντας «εναγωνίως» να βρει τους φοροφυγάδες τους βρίσκει τελικά …στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς!
Δε φτάνει ο αντιασφαλιστικός νόμος με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, την ανατροπή κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Δε φτάνει η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ο «υψηλός μισθός» των 700 ευρώ της νεολαίας, η γενίκευση της μαύρης εργασίας, η ανεργία, η ανέχεια και η φτώχεια (με δικά τους επίσημα στοιχεία 2.000.000 Έλληνες είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας), τα εργατικά ατυχήματα- εγκλήματα (βλ. Πέραμα το καλοκαίρι με τους 7 νεκρούς εργάτες). Δε φτάνει το ότι οι εργαζόμενοι το 2004 κατέβαλαν το 43% των φόρων και το 2007 το 51% ενώ οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν «φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές». Δε φτάνει που η κερδοφορία των τελευταίων στηρίζεται κυρίως στη μείωση του κόστους εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους. Δεν φτάνει η διαρκής υπονόμευση και η κατάργηση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ψηφίστηκε κατακαλόκαιρο με αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο.
Φαίνεται ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φτάνει για να κορεστεί η καταστροφική για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας μας καπιταλιστική ανάπτυξη!
Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται πολύ λίγη η φραστική διαφοροποίηση- ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ή οι χλιαρές επικλήσεις να σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα από την πλευρά της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που υπέγραψε τις αυξήσεις- κοροϊδία και προτείνει «κουμπαράδες» και «κομμάτι» από τις ιδιωτικοποιήσεις για να βελτιώσει τη ζωή μας!!!
Ως εργαζόμενοι να μην επιλέξουμε καλύτερους διαχειριστές της επίθεσης στα δικαιώματα μας.
Επιλογή μας να γίνει ο ανυποχώρητος αγώνας αντίστασης- ανατροπής και νικηφόρας διεκδίκησης. Στα πλαίσια αυτά τα εγκαίνια της ΔΕΘ αποκτούν μια άλλη σημασία: αυτής της αναγκαιότητας επαναφοράς των εργατικών αγώνων στο προσκήνιο.
Στο επίκεντρο: τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων με βάση τις ανάγκες τις δικές μας και όχι με βάση τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητα και του κέρδους.
Να είναι ένα πρώτο μήνυμα για το πώς μπορεί κα πρέπει να απαντήσει η εργατική τάξη ενωτικά με ρωγμές- ήττες και κατάργηση των αντεργατικών μέτρων και νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε. – κεφαλαίου.
Να παλέψουμε για 5ήμερο-7ωρο-35ωρο, επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μείωση φόρων για τους εργάτες και αύξηση για το κεφάλαιο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ, επαναφορά στο δημόσιο και εργατικός έλεγχος σε όσες έχουν μέχρι τώρα ιδιωτικοποιηθεί. Απαλλοτρίωση των επιχειρήσεων που κλείνουν και μεταφέρονται αφού πρώτα λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και τους εργαζόμενους, επαναλειτουργία τους με κρατική ευθύνη και με τον έλεγχο των ίδιων των εργατών. Επίδομα ανεργίας για όλους ίσο με το βασικό μισθό μέχρι την επανένταξη στην παραγωγή. Δημόσια, δωρεάν παιδεία- κατάργηση όλων των ιδιωτικών, ΙΕΚ-ΚΕΣ κτλ.

Για εμάς ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η μαζική συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου 06/09/2008, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξαγγελίες Καραμανλή στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Μόνη απάντηση είναι μια νέα ταξική ενότητα για μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση, που δε θα παρακολουθεί παθητικά τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά με την ενεργό συμμετοχή και αυτοοργάνωση θα παλεύει και νικά.


ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ- ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: