Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:ΝΕΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Αξιοποιεί την οικονομική κρίση για νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, ΜΕΡΕΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Το σήμα για ένα νέο, πολύ πιο ανελέητο γύρο αντεργατικής επίθεσης έδωσε ο πρωθυπουργός με την ομιλία του, χθες το απόγευμα, «προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Περικυκλωμένος από χιλιάδες διαδηλωτές, περισσότερους από άλλες φορές, οι οποίοι διαδήλωναν δυναμικά, έξω από τους χώρους της ΔΕΘ, ο Κ. Καραμανλής έδωσε το στίγμα της γενικής πολιτικής κατεύθυνσης της κυβέρνησης.


για την ομιλία Καραμανλή στη ΔΕΘ και τα νέα φορολογικά μέτρα



07.09.08
ntountouka.gifΣχετικά με την ομιλία Καραμανλή στη ΔΕΘ και τα φορολογικά μέτρα Αλογοσκούφη, το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ σημειώνει ότι: "Η φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης αποτελεί απόδειξη πλήρους χρεωκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής... Από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα, που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2004, πάνω από 2 Δις ζεστό χρήμα πήγε στην τσέπη του κεφαλαίου. Από τη μη φορολόγηση των μερισμάτων, άλλα 2,5 δις στο κεφάλαιο. Χωρίς να υπολογιστούν οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν...».
Το ΝΑΡ τονίζει, ότι «εντύπωση προκαλεί η στάση της ΓΣΕΕ ειδικά στο ζήτημα των εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, διότι δεν τόλμησε καν να ζητήσει την κατάργηση αυτής της αθλιότητας, πόσο μάλλον να οργανώσει κάποιον αγώνα για το ζήτημα.»
Το γραφείο τύπου καταλήγει ότι «η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει! Πρέπει να ανατραπεί με τον πολιτικό αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων, πριν υλοποιήσει την νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που προγραμματίζει! Αυτό απαιτεί επειγόντως τη ριζική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αλλά και σταθερά βήματα στη συγκρότηση του πόλου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς».

το ΜΕΡΑ καταγγέλει τον τραυματισμό διαδηλωτών

Το ΜΕΡΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την ώρα που ο πρωθυπουργός περιέγραφε το περιεχόμενο μιας αντιλαϊκής πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, φορολογικής αφαίμαξης, αποκλεισμού των νέων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιτυχία της ανεξάρτητης εργατικής συγκέντρωσης που οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές με ένα περιεχόμενο κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων δείχνει τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες πέρα από τις συναινετικές θέσεις και τον ηττοπαθή προγραμματισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων κατάφερε να διαδηλώσει το μήνυμα της ρήξης με την πολιτική ΝΔ-ΕΕ-ΣΕΒ παρά τη συνεχή πίεση της αστυνομίας που με αφορμή επεισόδια επιτέθηκαν στα μπλοκ της πορείας των σωματείων τραυματίζοντας διαδηλωτές.

Βίντεο από την ανεξάρτητη εργατική πορεία στη ΔΕΘ

Σύντομο βίντεο από τη πορεία ενάντια σε κυβέρνηση-ΣΕΒ-ΕΕ που οργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: