Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες, Νέοι,

η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συνδέσμου Βιομηχάνων και των τραπεζών εμφανίζεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με ένα πλήρες οπλοστάσιο αντεργατικών μέτρων που θα εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε.

Η νέα φορολογική επιδρομή, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με τη διάλυση των βαρέων και ανθυγιεινών, ο περιορισμός των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, η διαρκής λιτότητα, οι μηδενικές αυξήσεις, η ελαστικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα (βλ. Πέραμα το καλοκαίρι), το εργατικό νταχάου για τους νέους εργαζόμενους (με την πλήρη διάλυση της αξιοπρέπειάς τους), οι ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, Ολυμπιακή, τρένα, είναι στοιχεία ενός πραγματικού κοινωνικού πολέμου.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που το κεφάλαιο φοροαπαλλάσσεται και αυξάνει την κερδοφορία του σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, δεν επαιτούμε, δε ζητιανεύουμε.

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε τη νέα περίοδο με κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από τη ΔΕΘ. Είναι ανάγκη να οργανωθούν από εδώ και πέρα αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση και τους εργοδότες με μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα, προβάλλοντας ένα πρόγραμμα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Πρέπει να πάρουμε τα συνδικάτα και τον αγώνα στα χέρια μας, γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που με τις προδοτικές τους συμφωνίες με το ΣΕΒ, το ξεπούλημα των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, την αποδοχή της λογικής της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου αλλά και τη βαθειά διαπλοκή των συνδικαλιστικών ηγεσιών με μηχανισμούς του κράτους και της εργοδοσίας, δρούνε και λειτουργούν σε βάρος μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μια πραγματική μαχητική, εργατική αντιπολίτευση για να ανατραπεί η πολιτική τους είναι αναγκαία όσο ποτέ, είναι υπόθεση δική μας και κανενός άλλου.

Για εμάς ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η ταξική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα 6:00μ.μ) στις 06/09 που οργανώνεται από πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές συνδικαλιστών, ανεξάρτητα από τις φιέστες των συμβιβασμένων ηγεσιών των (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και όσων στηρίζουν ένθερμα τις συγκεντρώσεις τους (βλ. συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), διαχωριζόμενοι από αδιέξοδες κομματικοκεντρικές λογικές τύπου ΠΑΜΕ, καλώντας όμως ταυτόχρονα σε ισότιμη κοινή δράση όλων των δυνάμεων που αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική και στις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μόνη απάντηση είναι μια νέα ταξική ενότητα για μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2008


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: