Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το ΜΕΡΑ καταγγέλει τις μαζικές προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και την κράτηση στη ΓΑΔΘ για πάνω από 12 ώρες 25 ατόμων.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το ΜΕΡΑ καταγγέλει τις μαζικές προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και την κράτηση στη ΓΑΔΘ για πάνω από 12 ώρες 25 ατόμων. Δεν τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, δεν επιτρέπεται σε συγγενείς και δικηγόρους να τους δουν, στερούνται τροφής και νερού, ενώ για να πάρει τα φάρμακά του ένας από τους κρατούμενους χρειάστηκαν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις.
Οι προσαγωγές έγιναν μετά αθρόες συλλήψεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με νομικούς επιχειρείται να συνδεθούν με την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Στο όνομα του κύρους της αστυνομίας κατάντησε επικίνδυνο να κυκλοφορούν νέοι άνθρωποι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να καταπατούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει και την πολιτική ευθύνη δείχνει για άλλη μια φορά το αυταρχικό πρόσωπό της. Κυβέρνηση και μηχανισμοί καταστολής για άλλη μια λειτουργούν άμεσα όταν πρόκειται να κάνουν επίδειξη πυγμής, την ίδια μέρα που ο Γ. Βουλγαράκης πέφτει στα μαλακά παραιτούμενος με μια δήλωση όπου ζητάει και ρεστά, την ώρα που ολοφάνερα κερδοσκοπεί σε βάρος της κοινωνίας.
Το ΜΕΡΑ μαζί με κάθε δημοκράτη απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της ομηρίας, αλλά και την κατάργηση του νομικού πλαισίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ που επιτρέπει την αστυνομική αυθαιρεσία.

www.merasalonica.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: