Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Πάτρας


Στο λιμάνι της Πάτρας διαδραματίστηκαν σκηνικά ωμής βίας με υπεύθυνους τα ΜΑΤ και τις λιμενικές αρχές που με τις εντολές του τοπικού κράτους συνεχίζουν το πογκρόμ συλλήψεων εναντίον μεταναστών και με αποκορύφωμα την σύλληψη δυο μεταναστών και των ξυλοδαρμό άλλων, σήμερα Δευτέρα 08/09/2008. Η απάντηση από τον κόσμο της Πάτρα ήταν άμεση και αυθόρμητη. Μαζί με τους μετανάστες συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύονταν οι μετανάστες και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του λιμενικού απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μεταναστών. Μπροστά τους βρέθηκε η αδιαλλαξία και οι δυνάμεις καταστολής.
Καταδικάζουμε την εντεινόμενη «επιχείρηση - σκούπα» που επιχειρείται από τον Δήμο και τη Νομαρχία τόσο καιρό με σκοπό την εξόντωση των μεταναστών. Ανθρώπων στους οποίους επιχειρούν να εφαρμόσουν, με κάθε τρόπο, πρώτα κάθε αντιδραστική αλλαγή καθώς αποτελούν το πιο φθηνό εργατικό χέρι, έρμαιο στα χέρια του εκάστοτε εργοδότη, χωρίς καμία διαπραγματευτική ισχύ για την ίδια τους τη ζωή, και αναγκάζονται να ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί συνέχεια των σκηνικών στη Μανωλάδα Ηλείας.
Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες! Από το τοπικό κράτος των Φούρα και Κατσικόπουλου, την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, που με την ανοχή-σύμπραξη τους εφαρμόζουν στο έπακρο την «μεταναστευτική Πολιτική» εντείνοντας την καταστολή στο λιμάνι και γύρω από το καταυλισμό, μέχρι την Κυβέρνηση της ΝΔ που με τον πολιτικό της παρτενέρ, το ΠΑΣΟΚ, συναινούν, συμμετέχουν ενεργά και προωθούν κάθε επιταγή της ΕΕ πιστοί στις ανάγκες του κεφαλαίου για ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια, που θα στοιβάζονται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα δέχονται την πιο βάναυση καταστολή όταν δεν θα είναι πλέον χρήσιμοι για τις ανάγκες τους.
Ο τεράστιος όγκος των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου που στην προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων του και της περαιτέρω κερδοφορίας του, σπέρνει πολέμους, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, (πόλεμος σε Αφγανιστάν στο οποίο η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη) και ωθεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Υπό αυτές τις συνθήκες η μετανάστευση σε άλλη χώρα αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή τους.

Απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να δοθεί από το σύνολο της νεολαίας και των εργαζομένων. Από το μαζικό και διεκδικητικό τους κίνημα που θα απαιτεί:

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μεταναστών
Άσυλο σε όλους τους μετανάστες. Ίσα Πολιτικά- Εργασιακά και Δημοκρατικά δικαιώματα σε όλους
Κατάργηση των χώρων υποδοχής - σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Να σταματήσουν οι πόλεμοι-ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ- Ρωσίας-ΕΕ- ΝΑΤΟ

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς – Να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές Βάσεις – Κανένας φαντάρος έξω απ τα σύνορα άμεση επιστροφή όσων είναι εκτός. Να κλείσουν όλες οι βάσεις.

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: