Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Την Παρασκευή 10-10-08, στις 7:00 μ.μ. πραγματοποιείται ανοικτή συζήτηση-εκδήλωση στο Αμφιθέατρο ΜΑΧ (ΕΜΠ) με θέμα:

«Οι πολεμικές εξελίξεις στον Καύκασο.
Ποια η στάση του Αντιπολεμικού Κινήματος».


Σίγουρα οι τελευταίες εξελίξεις στο Καύκασο προκαλούν σε κάθε εργαζόμενο και νέο άνθρωπο ανησυχία. Σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης, για μια ακόμη φορά η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του εθνικιστικού παροξυσμού προκάλεσε χιλιάδες απώλειες, οι περισσότερες αμάχων και ποτάμια προσφυγιάς.

Η επόμενη όμως μέρα έφερε στο προσκήνιο τη φρασεολογία του Ψυχρού Πολέμου, τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης. Τα στρατεύματα και οι στόλοι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αντιπαρατάσσονται, ενώ οι ιμπεριαλιστικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί εξαπλώνουν τη δράση τους. Ολοένα περισσότερο και εναντίον του «εχθρού λαού».

Η αστική Ελλάδα παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες (πολιτικές-στρατιωτικές) σε όλους τους εμπλεκόμενους και διεκδικεί ρόλο. Η κυβέρνηση της ΝΔ. στέλνει στρατεύματα σε άλλη μια χώρα του εξωτερικού. Και όλα αυτά ενώ εξαγγέλλεται η αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού στρατού, πολεμικές δαπάνες 25 δις ευρώ και η Στράτευση της νεολαίας στα 19-21 ελλοχεύει. Ταυτόχρονα ο εργαζόμενος-νεολαίος-συνταξιούχος στενάζει από τη βαριά φορολογία, την παρατεταμένη λιτότητα, την ακρίβεια, ενώ καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα περιστέλλονται και ο κρατικός αυταρχισμός αυξάνει.

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση λαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει όλες τις συνιστώσες του αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος, όλες τις οργανώσεις της Αντικαπιταλιστικής-Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς σε ένα ανοικτό συντροφικό διάλογο.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της εποχής μας, αναζητούμε δρόμους συνδιαμόρφωσης ενός άμεσου προγράμματος αιτημάτων και κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η συζήτηση θέλουμε να σταθεί στην προσπάθεια του αντιπολεμικού κινήματος στο να καταγράψει την στάση του απέναντι:

Στο χαρακτήρα των ανταγωνισμών και των εθνικιστικών συγκρούσεων
Στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Στους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ
Στην συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές εκτός συνόρων
Στις τεράστιες αγορές όπλων.
Στην προσπάθεια μας να επιδιώξουμε ενωτικές πολιτικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες ιδιαίτερα όταν συμπληρώνονται 60 χρόνια δράσης του ΝΑΤΟ, σημαντικός κρίκος είναι η συγκεκριμένη συζήτηση όπου θα παρουσιαστεί πρόταση για συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινών δράσεων.

Έχουν καλεστεί εργατικά και φοιτητικά σχήματα, δημοτικές κινήσεις, ανεξάρτητοι αγωνιστές αλλά και οι συνιστώσες τους αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος και οι οργανώσεις της αντιιμπεριαλιστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς:

ΑΝΤΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΡ – ΝΚΑ - ΜΛ ΚΚΕ - ΚΚΕ ΜΛ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΟΚΔΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ-ΚΟΝΤΡΑ-ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ-ΕΕΚ-ΕΚΚΕ-ΜΕΡΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: