Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

O Ολιβιέ Μπεζανσενό και η LCR για τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου

Διαβάστε το μήνυμα προς την ελληνική Αριστερά από τον Ολιβιέ Μπεζανσενό και την ανακοίνωση αλληλεγγύης της γαλλικής Επαναστατικής Κομμουνιστικής Λίγκας (LCR) προς την αγωνιζόμενη νεολαία στην Ελλάδα:

Μήνυμα στην ελληνική αριστερά.

Αγαπητοί σύντροφοι,
Με λύπη και οργή ενημερωθήκαμε για το θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η δολοφονία αυτή προκαλεί σήμερα μια χωρίς προηγούμενο εξέγερση της ελληνικής νεολαίας.
Κι ενώ οι κυβερνήσεις και ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να ποινικοποιήσουν αυτές τις δεκάδες χιλιάδες νέους που διαδηλώνουν, η κοινωνική έκρηξη δείχνει στην πραγματικότητα την βαθειά κρίση της ελληνικής κοινωνίας, με την ανεργία, τη φτώχεια και τη γενικευμένη διαφθορά.
Η LCR και το NPA αισθάνονται την ανάγκη να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού ενάντια στην καταστολή και στην πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και επιθυμούν να σας εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη μάχη που δίνετε στο πλευρό της νεολαίας και των εργαζόμενων.

Ολιβιέ Μπεζανσενό
9/12/08

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Επαναστατικής Λίγκας (LCR) της Γαλλίας

Στο πλευρό της ελληνικής νεολαίας

Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη η συστηματική αστυνομική ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις έφτασε σε ένα δραματικό σημείο: ένας νέος 15 ετών, ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος, ο οποίος δεν συμμετείχε σε καμία διαδήλωση και δεν είχε λάβει μέρος σε καμία συμπλοκή με την αστυνομία, δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων καταστολής.
Από τη στιγμή εκείνη και μετά πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας και σε πολλές άλλες ελληνικές πόλεις μέσα σε ένα κλίμα εντεινόμενης αστυνομικής βίας.
Αυτά τα γεγονότα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας βεβαρυμμένης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης: διαφθορά, οικονομικά σκάνδαλα και ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή, αντίθεση των φοιτητών/τριών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σχολών και των μαθητών/τριών ενάντια στην υποχρηματοδότηση της παιδείας, εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και μισθοί φτώχειας που τους περιμένουν μετά το τέλος των σπουδών τους.
Την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη έχει προγραμματιστεί γενική απεργία από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις παρά τις εκκλήσεις της δεξιάς για αναβολή.
Η LCR, που μοιράζεται εκ ολοκλήρου τη θλίψη και την οργή των Ελλήνων/Ελληνίδων φοιτητών/τριών και μαθητών/τριών, εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εξέγερση της ελληνικής νεολαίας ενάντια στις πράξεις αστυνομικής βίας, και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού ενάντια στην καταστολή και στην πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή.
Η LCR καλεί το σύνολο των οργανώσεων της αριστεράς στην ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη νεολαία και στον λαό της Ελλάδας.

Παρίσι 9 Δεκέμβρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: