Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της νΚΑ για την επίθεση τραμπούκων σε μέλος της

Ανακοίνωση της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Καταγγέλλουμε τον άγριο ξυλοδαρμό του συντρόφου Δ.Π., φοιτητή της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, μέλους της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και της ΕΑΑΚ. Το συμμορίτικο χτύπημα έλαβε χώρα σήμερα 23-12-2008 από ομάδα 20 τραμπούκων προς τον φοιτητή, ο οποίος περπατούσε μόνος στην οδό Κοραή, μετά το τέλος της φοιτητικής διαδήλωσης. Αφού τον απομόνωσαν και τον κύκλωσαν, τον κλωτσούσαν και χτυπούσαν στο κεφάλι και το σώμα, με τον ίδιο τρόπο που τα ΜΑΤ επιτίθενται σε διαδηλωτές και αγωνιστές. Αυτού του είδους οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και τις συνιστώσες του, είναι πρακτικές αστικής βίας. Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται και αυτοαποκαλείται ως «αναρχική», ωστόσο καμία σχέση δεν έχει με δυνάμεις ή συλλογικότητες που θέλουν να αναφέρονται στο κίνημα. Δρουν εκτός και εναντίον του κινήματος και οι πραχτικές τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρουν κάλυψη από κανέναν πολιτικό χώρο εντός του κινήματος. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε σχεδιάσει και στήσει την επίθεση, με απειλές εναντίον του αγωνιστή και της ΕΑΑΚ το προηγούμενο διάστημα. Το χτύπημα αυτό δεν στοχοποιεί απλά τον αγωνιστή και σύντροφο μας αλλά όλη την αντικαπιταλιστική αριστερά και τη συμβολή της στους αγώνες.

Πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για το κίνημα, στο τέλος μίας διαδήλωσης 5.000 φοιτητών και μαθητών στο κέντρο της Αθήνας, ενός ακόμη σταθμού της εξέγερσης που εδώ και δύο εβδομάδες κατακλύζει τους δρόμους και εκδηλώνει σε όλες τις εκφάνσεις της τη νεολαιίστική οργή. Αυτό το μαζικό κίνημα ολόκληρης της νεολαίας, των μαθητών και των φοιτητών, των εργαζομένων, των μεταναστών συγκρούεται καθημερινά με τη βία των δυνάμεων της κρατικής καταστολής, την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Συγκρούεται καθημερινά με το μέλλον και την προοπτική που ορίζουν για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμος ο αστικός συνασπισμός εξουσίας. Αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος και όσοι ψάχνουν τον «εχθρό» στα πρόσωπα των αγωνιστών και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς πρέπει να απομονωθούν γιατί υπονομεύουν την πάλη του κινήματος ενάντια στην αστική πολιτική και τους εκφραστές της.

Καλούμε το κίνημα αυτό, τις οργανωμένες συνιστώσες του και το κάθε έναν αγωνιστή που συμμετέχει, να συνεχίσει και να κλιμακώσει αυτόν το αγώνα που είναι μονάχα στην αρχή του μέσα από τις συλλογικές πρακτικές και διαδικασιες. Το κίνημα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές του, θα απαντήσει μαχητικά μέσα από τις μαζικές μορφές και διαδικασίες του σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, είτε προέρχεται κυρίως από την κρατική και κυβερνητική βία, είτε από συμμορίτικες ομάδες. Καταδικάζουμε και δε θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση, το χτύπημα, τις απειλές και τη συκοφάντηση αγωνιστών, της ΕΑΑΚ και ευρύτερα του αντικαπιταλιστικού δυναμικού. Το νεολαιίστικο κίνημα όχι μόνον δεν τρομοκρατείται, αλλά όπως αποδεικνύει έμπρακτα όλες αυτές τις ημέρες συνεχίζει με διάρκεια και ένταση ενάντια σε όσους θέλουν να το χτυπήσουν.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του κινήματος, όλους τους πολιτικούς χώρους, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την τραμπουκική επίθεση, τον άγριο ξυλοδαρμό του αγωνιστή και συντρόφου μας. Πρακτικές που μόνο σε συμμορία και τις δυνάμεις καταστολής μπορούν να αποδοθούν πρέπει να απομονωθούν από το μαζικό κίνημα και να μη τους δοθεί καμία πολιτική «κάλυψη». Ειδικά όταν η συγκεκριμένη ομάδα θέλει να δρα εν’ ονόματι του κινήματος και του «αναρχικού χώρου», η ανοιχτή καταγγελία από το μαζικό κίνημα είναι επιβεβλημένη στο βαθμό που τέτοιες πρακτικές και στοχοποιήσεις εναντίον αγωνιστών λειτουργούν αντιθετικά και με τον πιο επικίνδυνο τρόπο για την κλιμάκωση και τη συγκρότηση του κινήματος.

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

e-mail: info@nka.gr

www.nka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: