Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Εξέγερση, εβδομάδα 2η

Κανείς δεν φεύγει από τους δρόμους. Όχι μόνο γιατί η οργή ξεχείλισε, αλλά γιατί αυτό το κίνημα έχει αποφασίσει ότι θα είναι νικηφόρο.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Γιαννίνων χαιρετίζουν τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, όλους τους ανθρώπους που έχουν αναδημιουργήσει το μεγαλύτερο ξεσηκωμό της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε και όσους δεν κατέβηκαν μέχρι τώρα σε πορείες, να το κάνουν. Να δείξουν ανυπακοή στα τρομοσενάρια που κατασκευάζει κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ και «διανέμει» η αστυνομία και η ασφάλεια. Όσο περισσότεροι είμαστε στο δρόμο, τόσο πιο ασφαλείς. Να δείξουν απείθεια στα κομματικά κελεύσματα. Είτε του ΠΑΣΟΚ που απλώς προσπαθεί να αποδείξει στην άρχουσα τάξη ότι είναι πιο συνεπές από τη ΝΔ και έχει την ικανότητα να εκτονώσει την οργή του κόσμου, είτε του ΚΚΕ που ελπίζει, εν έτει 2008, ότι θα μπορέσει να «μαντρώσει» στη στείρα «προβοκατολογία» του, ό,τι πιο ζωντανό έχει συμβεί στην καθημερινότητά μας εδώ και καιρό και η ηγεσία του συνοδοιπορεί με το ΛΑΟΣ, ως η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, προδίδοντας τον ίδιο τον κόσμο του κόμματος που θέλει να αγωνιστεί. Να δείξει δυσπιστία στις παλινδρομήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με το ΚΚΕ και ενώ η Αθήνα συνταράσσεται από την αστυνομική βία, πηγαίνει να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση την «επιστροφή στη νομιμότητα». Να σταθούμε απέναντι στους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες» ακροδεξιούς χρυσαυγίτες που ακόμη και στην πόλη μας κάθονται προκλητικά ανάμεσα στα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, σε αγαστή συνεργασία μαζί τους ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τον κόσμο να πιστέψει και να εμπιστευτεί τον διπλανό του που αγωνίζεται μαζί του. Να καταργήσουμε τις γραφειοκρατικές ηγεσίες σε σωματεία, συνδικάτα, ενώσεις., ζητώντας γενικές συνελεύσεις που θα έχουν την απόλυτη εξουσία στις αποφάσεις. Να περιφρουρήσουμε τις κινητοποιήσεις απέναντι σε όποιον προσπαθεί να τις εκτονώσει, να τις οικειοποιηθεί, να τις αμαυρώσει, με «κουκούλα» ή χωρίς. Να κάνουμε την οργή μας, πολιτική δύναμη ανατροπής. Δεν μας φτάνει απλώς να μη μας σκοτώνει η αστυνομία, δεν μας φτάνουν 700 ευρώ για να ζήσουμε, δεν μας αρκούν τα υποκατάστατα ζωής.

-Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις

-Να διαλυθούν τώρα τα ΜΑΤ, να αφοπλιστεί η αστυνομία

-Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες στις κινητοποιήσεις. Πάρτε πίσω τον τρομονόμο

-Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί της δολοφονίας του Αλέξη. Μαζέψτε επιτέλους τον Κούγια!

-Να εξοφληθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο δήμο Ιωαννιτών και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, όπως και αυτοί του Πανεπιστημίου και των Εφορειών Μνημείων. Να ανακληθούν οι απολύσεις από τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ και να σταματήσουν τα εξοντωτικά ωράρια στην «Εγνατία οδό».

-Ούτε ευρώ στις τράπεζες. Διανομή ΤΩΡΑ των 28 δις στους έλληνες πολίτες, ξεκινώντας από τα φτωχότερα στρώματα. Όχι στα προεκλογικά «πυροπαθή 10χίλιαρα». Άμεση αποκατάσταση όσων υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων χωρίς δάνεια, χωρίς επιτόκια, χωρίς καμία υποχρέωση. Ούτε λεπτό αποζημίωσης στις τράπεζες, ας διαθέσουν τα επιτόκια ενός μήνα για να φτιάξουν τις τζαμαρίες τους.

-Ανατροπή της κυβέρνησης δολοφόνων καθώς και των επίδοξων συνεχιστών της, κάθε πολιτικού χρώματος.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 15-12-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: