Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Δελτίο τύπου ΝΑΡ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ύστερα από την Αλέκα Παπαρήγα την σκυτάλη πήρε η νομαρχιακή επιτροπή του ΚΚΕ και ταυτίζει το Νέο Αριστερό Ρεύμα με το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους κύκλους της τυφλής βίας..
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Γνωρίζοντας πόσο κακό έχει κάνει η θεωρία των υποκινητών στο λαϊκό , εργατικό κίνημα. Και πόσο ακριβά την έχουν πληρώσει ο αγωνιστές και οι αγωνίστριες αλλά και το ίδιο το κομμουνιστικό κίνημα.
Ένα δρόμο που παίζει το παιχνίδι της αστικής τάξης , του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Συναντώντας και κλεισμένων των θυρών τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης των δολοφόνων. Την στιγμή που ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία είναι στο δρόμο και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Μια στάση που επικροτείται από την ΝΔ και τοπικά από τον Νομάρχη Ιωαννίνων. Και αυτή η δήλωση σε μια πόλη που πιο μεγάλη ζημία έκαναν τα δακρυγόνα πάρα τα σπασίματα των τραπεζών.
Θα καλέσουμε όμως τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να βγάλουν τα συμπέρασμα τους. Να συντονιστούν με άλλες αριστερές δυνάμεις στα σχολεία, στις σχολές και στους χώρους δουλειάς , έτσι ώστε η εξουσία να περάσει στις γενικές συνελεύσεις των ίδιων των μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων. Ένα πλατύ εργατικό- λαϊκό μέτωπο με άμεσο στόχο να πιεστεί η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει νέα πανεργατική απεργία.
Καλούμαι το ΚΚΕ να συμβάλει δημιουργικά στην αναγκαιότητα της κοινής δράσης της αριστεράς μέσα στο κίνημα στην κατεύθυνση να πέσει η κυβέρνηση του αίματος από τα κάτω και τα αριστερά. Με στόχο όχι να ανέβει το ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος διαχειριστής αλλά να ανέβει στην εξουσία ο ίδιος ο λαός και η εργατική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: