Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008

Δολοφονία 15χρονου. Κάτω η κρατική τρομοκρατία


\
Συνολική πολιτική απάντηση στην πολιτική και την κυβέρνηση των δολοφόνων πρέπει να δοθεί μαζικά από το λαϊκό και νεολαίστικο κίνημα. Η δολοφονία εν ψυχρώ από αστυνομικούς ενός 15-χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο στην πολιτική καταστολής, αυταρχισμού και τρομοκρατίας του κράτους και της κυβέρνησης. Μαζικές πορείες άμεσης απάντησης έγιναν το βράδυ σε πολλές πόλεις της χώρας. Μαζική πορεία νέων και εργαζόμενων ξεκίνησε αργά τη νύχτα από τα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, που μετατράπηκε σε διαδήλωση σπασίματος της αστυνομοκρατίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε στη Νομική όπυ πραγματοποιήθηκε συνέλευση. Το ΝΑΡ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την κυβέρνηση των δολοφόνων και καλεί σε πορεία την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 13.00 στο Μουσείο (Πατησίων). Στην πορεία καλούν δεκάδες οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες. Πορεία στην Καμάρα Θεσσαλονίκης στις 12.00. Ανάλογες διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις.
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ
Να ανατραπεί η κυβέρνηση και το σύστημα που δολοφονεί
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου νεαρού το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.
Είχε προετοιμάσει τις δυνάμεις καταστολής: Με τη νομιμοποίηση της χρήσης πυροβόλων όπλων κατά των φοιτητικών διαδηλώσεων. Με το μόνιμο όργιο καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της νεολαίας και των εργαζομένων. Με την περικύκλωση των Εξαρχείων από αστυνομικούς και τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας (και άλλων πόλεων) σε κατεχόμενες ζώνες από τα ΜΑΤ κατά του «εχθρού λαού».
Κυβέρνηση και κράτος ετοιμάζουν τη «σιδερένια φτέρνα» τους για να συντρίψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, που θα οξυνθούν λόγω της τρομερής επίθεσης που ετοιμάζει το κεφάλαιο στους εργάτες και εργαζόμενους για να ξεπεράσει την κρίση του. Με το νέο κύμα απολύσεων, τη νέα φτώχεια και τις προτάσεις Μίχαλου για μισή δουλειά – μισή ζωή, το σύστημα πρέπει να θωρακιστεί. Τρομοκρατία του κεφαλαίου στο εργοστάσιο, τρομοκρατία της αστυνομίας στους δρόμους.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την δήθεν απονομή δικαιοσύνης τους συστήματος. Είδαμε πρόσφατα πως έπεσαν στα μαλακά οι μπάτσοι – ζαρντινιέρες που βασάνιζαν τον κύπριο φοιτητή στην Θεσσαλονίκη. Η τιμωρία θα είναι πολιτική, θα δοθεί από το κίνημα και θα είναι σκληρή!Η κυβέρνηση Καραμανλή δολοφονεί!

Η κυβέρνηση της λεηλασίας των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας, της διαρκούς καταστολής, πρέπει να ανατραπεί.

Το σύστημα που θυσιάζει τους 16χρονους στο βωμό της κρατικής βίας θα πάει στη χωματερή της ιστορίας.Για μια κοινωνία που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι!Απαιτείται άμεση αντίδραση. Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών και νεολαιίστικων σωματείων και συλλόγων και με συντονισμό των αριστερών δυνάμεων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.- Να παραιτηθούν τώρα οι Παυλόπουλος – Χηνοφώτης, άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων- Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ-

Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.

Κίνημα ανατροπής για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό που σκοτώνει (στη δουλειά, στον πόλεμο και στην πόλη) και τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΝΑΡ, νΚΑ, Αθήνα 7/12/2008

.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η χούντα των μεταρρυθμιστών έβαψε τα χέρια της με αίμα. Οι μέρες αυτής της πολιτικής είναι μετρημένεςΌλοι στην πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 7/12, στις 12μ, Καμάρα Σάββατο βράδυ 6/12 Αθήνα. Μετά το «χτύπημα» της ζαρντινιέρας, την καταστολή της 8ης Μάρτη και τη Λευκίμμη οι δυνάμεις της καταστολής δολοφονούν ένα δεκαεξάχρονο, όταν αστυνομικός τον πυροβόλησε αναίτια και εν ψυχρώ δύο φορές. Ενάντια σε διάφορα σενάρια που θέλουν να χρεώσουν το συμβάν στο παρακράτος ή προσωπικά στον αστυνομικό και στην ασυδοσία της αστυνομίας, για μας την ευθύνη την φέρει εξολοκλήρου η κυβέρνηση και η πολιτική της. Είναι φανερό πως σε μια οργανωμένη προσπάθεια να φορτωθεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι την κρίση, επιλέγει να καταστείλει κάθε αγώνα και πριμοδοτεί την ελευθερία για αυτές τις κινήσεις, που βρίσκουμε μπροστά μας σε κάθε κοινωνικό αγώνα και μαχητική αντιπολίτευσης.Η πρωτοφανής αυτή καταστολή πηγάζει από ειδικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Η σύγχρονη νομοθετική και δικαστική εξουσία λειτουργούν και συναρθρώνονται γύρω από υδροκέφαλη εκτελεστική εξουσία αποτελώντας στοιχεία και εκφράσεις του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού της εποχής, τη χούντα της αγοράς και της ελληνικής ολιγαρχίας. Σκληρός βραχίονας της εκτελεστικής αυτής εξουσίας είναι οι διάφορες μονάδες καταστολής που εμφανίζονται και επιτίθενται με αναβαθμισμένη εξάρτηση που αναδεικνύει το στρατιωτικό και μιλιταριστικό χαρακτήρα του σχεδίου καθυπόταξης της κυβέρνησης. Στόχος η οικοδόμηση ενός κράτος – στρατηγείου το οποίο θα εξυπηρετεί τις απάνθρωπες ανάγκες του κεφαλαίου και θα υποτάσσει πιο άμεσα από ποτέ όλες τις πτυχές τις ανθρώπινης ζωής.
Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο και είναι ο στόχος μιας κοινωνίας της ήσυχης τάξης, της ασφάλειας που εξασφαλίζει τη συνέχιση και την ένταση της επίθεσης. Το μύνημα αυτό είναι μήνυμα χωρίς αποδέκτη. Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Ενάντια σε μια προσπάθεια μετακύλισης του κόστους της κρίσης, με όπλο την τρομοκρατία, στους εργαζομένους και τη νεολαία, η απάντηση θα είναι αγωνιστική, ανατρεπτική.
.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Θεσσαλονικη 6/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: