Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!


Μέσα στα Χριστούγεννα οι ευχές και τα στολίδια δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης, αφού δεν κρύβεται πια η ζοφερή πραγματικότητα. Οι πορείες και η νεανική εξέγερση των τελευταίων ημερών έχουν ρίξει για τα καλά τις μάσκες.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην πόλη και στο νομό μας, στον δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, που μετριούνται πλέον κατά εκατοντάδες, από τον Καρυπίδη ως τους εργαζόμενους στις δομές ψυχικής υγείας και τις δημοτικές επιχειρήσεις, μετρούν ένα αβέβαιο μέλλον. Πολλοί συμβασιούχοι (Πανεπιστήμιο, Υπουργείο Πολιτισμού, κ.α.), δεν ξέρουν αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, τη νέα χρονιά.

Την ίδια ώρα, η νέα εργατική βάρδια παίρνει ψίχουλα, από την επιδοτούμενη εργοδοτική ενίσχυση προσφέροντας ελαστική εργασία που αυξάνεται (stage, κλπ), με τη σύνθλιψη των πιο στοιχειωδών εργασιακών σχέσεων. Χιλιάδες είναι οι ανασφάλιστοι που δουλεύουν καθημερινές και σαββατοκύριακα.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βλέπουν μια γενικευμένη επίθεση να αναπτύσσεται για την καταλήστευση κάθε ψήγματος υπεραξίας που παράγουν.

Η ακρίβεια και η λιτότητα, μαζί με την ανεργία και την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής είναι οι μοίρες της σημερινής εργατικής οικογένειας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας ζουν από τα συσσίτια της εκκλησίας και του δήμου.

Κι όταν συμβαίνουν όλ' αυτά, το Ε.Κ.Ι., και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, αδυνατούν να βγούνε στους χώρους δουλειάς και να οργανώσουν την πάλη κι αντίσταση, ώστε την απάνθρωπη κρίση να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, οι τράπεζες και η εργοδοσία που την προκάλεσαν. Αποδεικνύοντας ότι είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης.

Αυτό το κλίμα, ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος και ο νομάρχης το θεώρησαν ευνοϊκό για να περάσουν μια ακόμη ρύθμιση. Αυτή τη φορά σε βάρος του ωραρίου και του δικαιώματος σε μια ανθρώπινη ζωή των εργαζόμενων. Σήμερα βρήκαν σαν δικαιολογία την "κρίση", τα καλοκαίρια την "εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής", ενώ μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο "ευαίσθητος" νομάρχης - πάντα φυσικά, για το κεφάλαιο - έπαιρνε την απόφαση για άδεια 7ήμερης εργασίας στην κατασκευαστική "Δομική Άρτας ΑΤΕ", με το αιτιολογικό "…να μην εκπέσει από το Γ΄ ΚΠΣ, λόγω σωρεύσεως εργασίας…"(!!!)

Έτσι, δεν έρχονται μοιραία και τα εργατικά ατυχήματα;

Τώρα λοιπόν πήραν την απόφαση για άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Παίζοντας το ρόλο κι εξυπηρετώντας ανοιχτά τις πολυεθνικές και τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων, που χρόνια τώρα παλεύουν για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, του 5νθήμερου το καλοκαίρι, ώστε να ανοίγουν τα μαγαζιά όλο το 24ωρο. Κάτι που θα φέρει πιο βάρβαρη εκμετάλλευση κι εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μαγαζιών.

Δεν τους ενδιαφέρει σε καμιά περίπτωση αν θα δουλέψει στην πόλη μας η αγορά την Κυριακή. Η επιδίωξη τους, είναι πιο βαθιά και πολιτική. Να παγιώσουν στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές συνθήκες ειδικού τύπου. Τις οποίες κατά καιρούς περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο οι Μυλωνάδες και οι Μίχαλοι του ΣΕΒ, του ΣΒΒΕ, του ΕΒΕΑ, κλπ. Θέλουν όλοι και όλα να υποταχθούν στην εξασφάλιση της κερδοφορίας τους.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζικά μέσα από τα Συνδικάτα τους, για:

  • Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη και σε άλλες επιχειρήσεις. Η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση να δοθεί για την εξόφληση πληρωμών των εργαζόμενων. Να αναλάβει η κυβέρνηση τη λειτουργία του εργοστασίου Καρυπίδη, μιας και η επιχείρηση είναι 100% επιδοτούμενη από το κράτος.

  • Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, στα ΚΔΑΠ, στο "Βοήθεια στο Σπίτι", στις δομές ψυχικής υγείας, στη Μέριμνα, στο ΥΠ.ΠΟ., κλπ. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι των τριών ΚΔΑΠ στο νομό.

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι.

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να καταργηθεί η ευέλικτη εργασία. Να περάσουν άμεσα οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των δομών στους δήμους. Το ίδιο να ισχύσει και για τους υπόλοιπους συμβασιούχους ανά χώρο δουλειάς.

  • Να μην κατέβει κανείς για δουλειά την Κυριακή 28/12/2008. Να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Οι εργάτες πάσχουν στο μεροκάματο κι όχι στο χρόνο για ψώνια.

  • Να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες. Να φύγουν από τις επιχειρήσεις που τους κοιμίζουν και να εγκατασταθούν σε ανθρώπινα σπίτια, που θα τους εξασφαλίσουν οι εργοδότες. Να νομιμοποιηθούν όλοι, χωρίς εκβιασμούς κι απειλές, με πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφαρμογή των Σ.Σ.Ε. και της ασφαλιστικής - ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ακέραιο. 1400 βασικό μισθό για όλους.

  • Να αναπτύξουμε τον εργατικό έλεγχο σε κάθε πτυχή που έχει να κάνει με την ασφάλεια κι υγιεινή μας στο χώρο δουλειάς, των συναδέλφων και της κοινωνίας.

  • Να σταματήσουμε τις δολοφονικές επιθέσεις στους πρωτοπόρους εργάτες και συνδικαλιστές, όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγες μέρες, όταν στην εργάτρια Κωσταντίνα Κούνεβα έριξαν βιτριόλι, την ώρα που παρότρυνε συναδέλφους της να μην υπογράψουν για πλασματικές αμοιβές, ενώ παίρναν μεροκάματο γαλέρας. Η συναδέλφισσά μας είναι ακόμη στην εντατική. Για την κάθε Κωσταντίνα, από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή την Αλβανία, πρέπει να στήσουμε ατσαλωμένη εργατική περιφρούρηση. Γιατί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι η δική μας. Η εργατική τάξη…Χρόνια πολλά!!!



Είναι φανερό, πόσο απαραίτητος είναι σήμερα, ο μεγαλύτερος συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργαζόμενων. Γι' αυτό θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει κάλεσμα σε σύσκεψη.



ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στους ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: