Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την προβοκατόρικη ενέργεια πυροβολισμού κλούβας ΜΑΤ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει τον πυροβολισμό της κλούβας των ΜΑΤ σαν μια ανοιχτά προβοκατόρικη ενέργεια που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και δυνάμεων του συστήματος για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και κτύπημα του μεγαλειώδους νεολαίστικου και λαϊκού κινήματος και ειδικά των ριζοσπαστικών του τάσεων.
Η συσσωρευμένη οργή, η τεράστια κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος, των μαθητών και νέων εργαζομένων, η συμπαράσταση μεγάλων τμημάτων των εργαζόμενων, το περιεχόμενο της πάλης που αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και των εργαζόμενων, ο ανοιχτός και δημοκρατικός τρόπος οργάνωσης της πάλης και η γνησιότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των μορφών, τα τεράστια προβλήματα των ίδιων των εργαζόμενων ήταν οι αιτίες που οδήγησαν σε αποτυχία τα σχέδια καταστολής και προβοκάτσιας της κυβέρνησης και του κράτους.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους μπροστά σε αυτήν την αποτυχία αποφάσισαν να κλιμακώσουν την προβοκατόρικη δράση τους.
Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης πρέπει να αποκαλυφθεί να καταγγελθεί και να αντιμετωπιστεί μαχητικά με συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος, με την μετωπική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και με την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, κόντρα σε κάθε λογική που υπονομεύει τον αγώνα και βοηθά την κυβέρνηση και τον αστικό συνασπισμό εξουσίας.

Το κίνημα δεν σταματάει, δεν τρομοκρατείται.
Θα υπερασπίσει το πανεπιστημιακό άσυλο και θα αποκρούσει αποφασιστικά κάθε απόπειρα κτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Θα απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, την διάλυση των ΜΑΤ, την κατάργηση των τρομονόμων και όλης της αντιδημοκρατικής νομοθεσίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΕΕ.
Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την δράση του για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ, με ένα μέτωπο Παιδείας- Εργασίας- Δημοκρατίας για νίκες στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

23/12/2008
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: