Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ


ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, Ο ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε., Ο "ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ (ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ) ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Υπό πλήρη μυστικότητα πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου η ελληνοισραηλινή άσκηση “Glorious Spartan” (ένδοξος Σπαρτιάτης), μετατρέποντας για (15) μέρες την Κρήτη σε πεδίο εκπαίδευσης για ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ιράν. Με την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και την συμμετοχή της πολεμικής αεροπορίας εκτελέστηκαν στην ευρύτερη εναέρια περιοχή νότια και ανατολικά της Κρήτης επιχειρήσεις που συμπεριελάμβαναν αποστολές εναέριας μάχης, εικονικών προσβολών επίγειων στόχων, εναέριου ανεφοδιασμού και επιτήρησης.

Ως χώρος διεξαγωγής «της πρόβας βομβαρδισμού του Ιράν» επιλέχθηκε η περιοχή αυτή γιατί προσομοιάζει απόλυτα σε απόσταση αλλά και καιρικές συνθήκες για να εκπαιδευτούν οι «δολοφόνοι» του Ισραήλ σε αποστολή βομβαρδισμού των πυρηνικών εργοστασίων του. Όπως αποκάλυψε Έλληνας αξιωματικός «στόχος των δυνάμεων τους ήταν να δουν πόσο τα πληρώματα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε επιχειρήσεις μεγάλης απόστασης που προβλέπουν πολλές ώρες πτήσης, εναέριο ανεφοδιασμό, βομβαρδισμό επιλεγμένων στόχων και εμπλοκή σε αερομαχία» Διευκρινίζεται ότι τον ρόλο των ιρανικών αεροσκαφών ανέλαβαν τα ελληνικά F-16, ενώ συμμετείχαν και ελικόπτερα που αντιμετώπισαν 100 ισραηλινά μαχητικά, που ανεφοδιάζονταν στον αέρα από ειδικό αεροσκάφος Β 707. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο πεδίο βολής της Κρανέας πραγματοποιήθηκαν εικονικές προσβολές επίγειων στόχων, νότια της Κρήτης έγινε εναέριος ανεφοδιασμός των ισραηλινών F-16 και F-15, ενώ οι εναέριες ασκήσεις επεκτάθηκαν μέχρι την Κεντρική Ελλάδα.

Οι όποιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει την σημασία της άσκησης παρουσιάζοντας την ως ελληνοισραηλινή άσκηση ρουτίνας αποδείχτηκαν φαιδρές μετά την νέα αποκάλυψη που κάνει λόγο για συμμετοχή του G-V υπερσύγχρονου αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου, που «τυφλώνει» τα πάντα στην ακτίνα δράσης του, φανερώνοντας τον «επιθετικό χαρακτήρα» της άσκησης.
Πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ έκαναν λόγο για συνήθη άσκηση στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου υποστήριξε: «το Ισραήλ επιθυμούσε την εξάσκηση σε τακτικές πτήσεις, σε εναέριο ανεφοδιασμό και άλλα στοιχεία πιθανού πλήγματος εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και δεύτερον, στόχος της άσκησης ήταν η αποστολή ξεκάθαρου μηνύματος ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση εάν αποτύχουν οι άλλες προσπάθειες για να αποτραπεί η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν». Για το ΓΕΕΘΑ ισχύει η ρήση: «Να κλέψεις ξέρεις; Να κρύψεις;».

Ο ελληνικός αστικός κόσμος δεν αλλάζει συμμαχίες. «Προσαρμόζεται» στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επιβολή της νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Προσδοκά κέρδη και με την συνεργασία με τις αραβικές αστικές τάξεις (ναυτιλία, κατασκευαστές, τσιμέντο κλπ) που η κάθε μια προσδένεται στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να εξυπηρετήσει καλύτερα τα εθνικά-αστικά της συμφέροντα, καταπιέζοντας με βάρβαρα-απολυταρχικά καθεστώτα τους λαούς και από τη βελτίωση των ελληνοισραηλινών σχέσεων (εμπόριο, πολεμική βιομηχανία, διπλωματία κλπ).

Εξάλλου, το κτύπημα που ετοιμάζει το Ισραήλ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ιμπεριαλιστικό σχέδιο. Το τελευταίο ταξίδι Μπους στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήρθε να άρει και τις τελευταίες επιφυλάξεις των Δυτικών συμμάχων που φαίνονταν πεισμένοι από καιρό. Έχοντας στα μπαγκάζια του τις δηλώσεις στήριξης του Ισραήλ και τις απειλές όλων των υποψηφίων αμερικάνων προέδρων προς το Ιράν (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων), η Ε.Ε. ακολούθησε ψηφίζοντας την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων, όπως είχαν ψηφιστεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ το 2006, για να πιεστεί το τελευταίο να διακόψει τη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου. Η Γερμανία στέλνει άλλους 1000 Μισθοφόρους να προστεθούν στους υπόλοιπους 3500 που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, ενώ ο Σαρκοζί, αυριανός προεδρεύοντας της Ε.Ε. διαβεβαιώνει το Ισραήλ ότι «δεν είστε μόνοι απέναντι στην ιρανική απειλή», και «ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα είναι κάτι απαράδεκτο για την χώρα μου».

Βεβαίως σ ένα Ισραήλ που παράνομα κατέχει εκατοντάδες πυρηνικά όπλα, που και για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τεράστια σκάνδαλα που βαραίνουν την κυβέρνηση Ολμέρτ απειλούμενη με κατάρρευση και πρόωρες εκλογές, προβάλλει «εθνικούς κινδύνους», του αξίζει μόνο η φιλία του Δυτικού αστικού κόσμου.
Στήριξη λοιπόν στα γεράκια του Ισραήλ, που για να απομονώσουν διπλωματικά το Ιράν ντύνονται «περιστέρια της ειρήνης». Εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφονίες Παλαιστίνιων αγωνιστών στη Δυτική Όχθη από επίλεκτες ισραηλινές μονάδες. Μια εκεχειρία που τη «φυλάνε» όχι μόνο ο ισραηλινός στρατός αλλά και οι εκατοντάδες πραιτοριανοί του αιματοβαμμένου καταπιεστή του Αιγυπτιακού λαού και πρόθυμου συμμάχου των ΗΠΑ, Μουμπάρακ, με τα αμερικανικά μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας ανίχνευσης τούνελ και οπλισμού. Συνομιλίες με τον Άσαντ, μετά τους καλοκαιρινούς βομβαρδισμούς των υποτιθέμενων συριακών πυρηνικών εγκαταστάσεων και υποσχέσεις εξόδου της Συρίας από τον «Άξονα του Κακού», χωρίς όμως επιστροφή των κατεχόμενων Υψωμάτων του Γκολάν και διάθεση συνδιαλλαγής για την ειρήνευση στο Λίβανο.

Υποκρισία και ωμή εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε όλο τους το μεγαλείο, με πρόσχημα την Ειρήνη, ενώ τα παιδιά στην Παλαιστίνη μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο και την ανέχεια, ενώ η καθημερινότητα σε Ιράκ-Αφγανιστάν-Αφρική μοιάζει σε ένα δράμα χωρίς τέλος, για χάρη των εταιριών πετρελαίου, της αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου ΗΠΑ-Ε.Ε. και τον παγκόσμιο παραδειγματισμό όσων αμφισβητούν την καπιταλιστική κυριαρχία.

Τα παραπάνω γεγονότα όχι μόνο αποτελούν μια τρανή απόδειξη της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιβολή της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, αλλά και του μεγέθους αυτής και των κινδύνων που επιφέρει. Το ελληνικό κράτος που επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (2003) ήταν η τέταρτη (4) σε σημασία δύναμη υποστήριξης της αμερικανοβρετανικής εισβολής στο Ιράκ, μετατρέπεται τώρα επί κυβερνήσεως Ν.Δ., μαζί με την Κύπρο σε προνομιακός συνεργάτης των δολοφονικών σχεδιασμών του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών.

Για να φτάσουμε μέχρι εδώ έπρεπε να υπογραφτεί η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ (1994) από τον τότε ΥΠΕΘΑ Γ Αρσένη. Όπως αποκάλυψε το περιοδικό Διπλωματία, αρχές Φεβρουαρίου 2007, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας φτάνοντας στα ανοικτά της Καρπάθου, εκτελώντας σενάριο άσκησης αντίστοιχο με του παρόντος. Πέντε ιπτάμενα τάνκερ (Β 707) συνοδευόμενα από (1) αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και F-15, F-16 συμμετείχαν σε εικονικές επιχειρήσεις ανεφοδιασμού, ενώ ο βρετανός βουλευτής G.Galloway αποκάλυπτε ότι παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, όπου αεροσκάφη του Ισραήλ πετούν μέχρι το Γιβραλτάρ κι επιστρέφουν. Τονίζεται ότι η απόσταση Τελ Αβίβ-Γιβραλτάρ και πίσω είναι η ίδια με την απόσταση Τελ Αβίβ-Ιράν και πίσω!!!


Η Μεσόγειος όχι μόνο μετατρέπεται σε πεδίο ασκήσεων για την προετοιμασία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά υπάρχουν σχέδια συγκρότησης 4εθνή «σταθεροποιητικού» άξονα που θα τον απαρτίζουν η Γαλλία-Ελλάδα-Ισραήλ και Κύπρος. Η απαίτηση της Ελλάδας για ανάληψη ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλληλοδιαπλέκεται με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Γαλλίας σε Μ.Ανατολή και Αφρική, με την αναβάθμιση της Κύπρου (ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη Μ.Ανατολή, συμμετοχή στον Ευρωστρατό, με τις μυστικές πτήσεις της CIA και τις «Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις» μεταξύ Παπαδόπουλου-Μπους και τον κατάπλου των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στο λιμάνι της Λεμεσού, αλλά και την επιθετική δράση των βρετανικών βάσεων) και τα κατοχικά, παρεμβατικά σχέδια του Ισραήλ.

Ο κίνδυνος ξεσπάσματος ενός νέου γύρου πολεμικών αναμετρήσεων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή είναι τεράστιος. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες πρώτα από όλα για τους πολίτες του Ιράν που θα δεχτούν τις επιθέσεις και θα ζουν με το φόβο των ραδιενεργών υλικών που θα απελευθερώσουν οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις.

Ο φόβος της εκδίκησης που θα επιφυλάξει ο μουσουλμανικός κόσμος και το καθεστώς της Τεχεράνης θα διαχυθεί σε όλο τον Δυτικό κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους νεοφιλελεύθερους πολεμοχαρείς τρομοκράτες να προβάλλουν την ανάγκη νέων χτυπημάτων, νέων γύρων «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Επιβάλλοντας νέους τρομονόμους, στοχεύοντας σε νέα περιστολή εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Συνολικά η κατάσταση παγκόσμια για τον κόσμο της εργασία θα χειροτερεύσει: απογείωση της τιμής των καυσίμων και των τροφίμων, νέοι εξοπλισμοί, νέες θυσίες, νέες απαιτήσεις για δουλειά χωρίς ωράριο, ασφάλιση, δικαιώματα. Ο πόλεμος που έρχεται από την καπιταλιστική Δύση θα διασταυρωθεί με τις νέες βάρβαρες εργασιακές σχέσεις Μαde in CHINA, πάνω από τη φλεγόμενη Μ.Ανατολή.

Επίσης το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2005 και στις 8-13/9/2006 είχε διεξαχθεί αεροναυτική άσκηση (DOLFHIN-2006) νότια της Κρήτης με την συμμετοχή της Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ιορδανίας, Αλγερίας, Τυνησίας, Μαρόκου, Μαυριτανίας).

ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Είναι ώρα το αντιπολεμικό κίνημα να αφυπνιστεί. Βάζοντας στο στόχαστρο του εκ νέου τους έμπορους του πολέμου και τα γεράκια των επιτελείων, που πάνε χέρι-χέρι με τους νεοφιλελευθέρους τρομοκράτες που επιβάλλουν αδίστακτα τους νόμους της αγοράς και της καπιταλιστικής κυριαρχίας.
Σε όλους αυτούς που με πρόσχημα την εναντίωση τους στη διάδοση των πυρηνικών θέλουν να διατηρήσουν το προνόμιο της πυρηνικής απειλής, Να μοιράσουν κατά το δοκούν αγορές και πηγές ενέργειας, να κερδοσκοπήσουν στα χρηματιστήρια, με δείκτες που εκτινάσσονται από τη δυστυχία και το φόνο κυρίως άοπλων.
Είναι ανάγκη, απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη, η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Πρέπει να την αντιπαλέψουμε πρώτα από όλα ο καθένας στη χώρα του και συνολικά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ. και η αντιδραστική, πολεμική πολιτική της πρέπει να ανατραπούν. Μετά την κατάργηση των εργατικών και μορφωτικών δικαιωμάτων, την ενθάρρυνση των εμπόρων-βιομήχανων να κερδοσκοπούν ασύστολα, τη δολοφονία της αγωνίστριας στη Λευκίμη και το μπαράζ επίδειξης ακραίου κρατικού αυταρχισμού σε κάθε κινητοποίηση, έρχεται τώρα να φανερώσει το πόσο επικίνδυνα είναι τα σχέδια ανασυγκρότησης του ελληνικού στρατού και σε τι βρώμικους πολέμους έρχεται να μας εμπλέξει η φιλοδοξία του αστικού κόσμου για την αναβάθμιση του σε περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.
Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. ακολουθεί τις ΗΠΑ σε κάθε επιχείρηση επαναχάραξης των συνόρων και ξαναμοιράσματος του κόσμου.

Στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις ο στρατός κατεβαίνει στους δρόμους «για το καλό μας», οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με χιτλερικές μεθόδους, ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ αναβαθμίζεται και επιβάλλει προτεκτοράτα, ενώ οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν (65) ώρες.

Ποιος μας ρώτησε για όλα αυτά που συμβαίνουν; Ποιος συναινεί στο να μετατραπεί η χώρα μας σε πεδίο άσκησης δολοφόνων; Ποιος φαντάρος θα λάβει μέρος σε αυτό το έγκλημα;


Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αντιδράσουν. Να αρνηθούν κάθε συμμετοχή σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και σε ασκήσεις που εντάσσονται σε σχέδια επέμβασης εκτός συνόρων

Να καταστραφούν τώρα όλα τα πυρηνικά όπλα και να απαγορευτούν οι πολεμικές δαπάνες. Ο λαός μας δοκιμάζεται άγρια από φυσικά φαινόμενα και την επέλαση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μέτρα τώρα υπέρ των πυρόπληκτων - σεισμοπλήκτων - ανέργων. Δωρεάν υγεία - παιδεία - ασφάλιση - πολιτισμός.

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα.

Διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις.

Να αποχωρήσει τώρα η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Να διαλυθεί η Ελληνοισραηλινή Συμμαχία.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ικανοποίηση των Δίκαιων αιτημάτων του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού.

Έξω οι ιμπεριαλιστές από Βαλκάνια-Ιράκ-Αφγανιστάν-Λίβανο-Αφρική.

Ανάπτυξη εργατικών, διεθνιστικών αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον πόλεμο και τις επεμβάσεις, για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής κυριαρχίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: