Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!




το ΜΕ.Ρ.Α. καλεί σε συγκέντρωση - πικετοφορία την Τρίτη 17 – 6, στις 7μ.μ. έξω από την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην οδό Β. Σοφίας.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΜΕ.Ρ.Α. χαιρετίζει το ΟΧΙ του ιρλανδικού λαού στην Ε.Ε. του εργασιακού μεσαίωνα (ελαστασφάλεια, ανατροπή του 48ωρου και 65 ωρο, δουλειά ως τα βαθειά γεράματα κ.λ.π.), στην Ευρώπη – φρούριο των τρομονόμων και του ρατσισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η απόρριψη του νέου Ευρωσυντάγματος από τους ιρλανδούς εργαζόμενους και φτωχομεσαίους αγρότες σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της ιρλανδικής κυβέρνησης, των κύριων κομμάτων της αντιπολίτευσης και της εργοδοσίας, μαζί με τα προγενέστερα ΟΧΙ των λαών της Γαλλίας και της Ολλανδίας αποκαλύπτει το βαθύ ρήγμα ανάμεσα στους λαούς και τις κυβερνήσεις των πολυεθνικών της Ε.Ε. που επιχειρούν να επιβάλλουν σήμερα πραξικοπηματικά και χωρίς δημοψηφίσματα την αντιδραστική Ευρωσυνθήκη τους. Αποτελεί ενθάρρυνση και δέσμευση και για τους εργαζόμενους της χώρας μας να συνεχίσουν τους αγώνες τους ενάντια στο πολιτικό πραξικόπημα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (παρά τις δημαγωγικές διαφοροποιήσεις και την κρίση του τελευταίου) που υπερψήφισαν την Ευρωσυνθήκη έκτρωμα στη Βουλή.

Να κλιμακώσουν την πάλη τους κατά του νέου Ευρωσυντάγματος απαιτώντας «Δημοψήφισμα τώρα». Να επιμείνουν στο στόχο για έξοδο της Ελλάδα απ’ την Ε.Ε. και για διάλυση αυτής της ιμπεριαλιστικής – καπιταλιστικής λυκοσυμμαχίας. Όχι στο όνομα μιας εθνικής αναδίπλωσης, αλλά στην προοπτική κοινών διεθνιστικών αγώνων των λαών για τη σοσιαλιστική διεθνοποίηση – ενοποίηση στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση το ΜΕ.Ρ.Α. καλεί σε συγκέντρωση - πικετοφορία την Τρίτη 17 – 6, στις 7μ.μ. έξω από την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην οδό Β. Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: