Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα

Να μπει φραγμός στον κρατικό αυταρχισμό

To ΜΕΡΑ Θεσσαλονίκης καλεί στη φοιτητική διαδήλωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό της ΝΔ σήμερα Παρασκευή 6 Ιούνη, η οποία θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο στις 6μμ.

Τις μέρες αυτές που ζούμε τον παροξυσμό της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ με την ακρίβεια να ρημάζει το εισόδημα και τη ζωή μας και τη μέρα περιβάλλοντος να εξελίσσεται σε παρωδία από τις κυβερνητικές πρακτικές που θέλουν την κερδοφορία πάνω από την περιβαλλοντική ισορροπία, στο στόχαστρο βρίσκεται και η παιδεία.

Οι προκλητικές δηλώσεις Στυλιανίδη περί “αποκατάστασης της δημοκρατίας” στα ΑΕΙ-ΤΕΙ έρχονται να καλύψουν ένα όργιο αυθαιρεσίας και καταστολής: νόθες εκλογές σε μια σειρά ΑΕΙ-ΤΕΙ με άγνωστους εγγεγραμμένους και ψηφίσαντες, κρυμμένες κάλπες κ.λπ., ΜΑΤ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ, μπράβοι και ακροδεξιοί που περιφρουρούν τις εκλογές-μαϊμού, παράτυπες διαδικασίες (όπως η πρόσφατη συνεδρίαση της συγκλήτου στο Παν. Μακεδονίας), αλλά και μαύρη προπαγάνδα που μετατρέπει τη λιποθυμία του πρύτανη του ΑΠΘ σε… ξυλοδαρμό και συνδέει την επίθεση σε φύλακα του ΑΠΘ με το φοιτητικό κίνημα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ίδια ωμή βία επιχειρεί να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, όπου ο κρατικός αυταρχισμός μετράει ένα νεκρό, αλλά και στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης. Ο αγώνας για τη δουλειά, τον τόπο και την προοπτική του αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ, χημικά, χειροπέδες και δικαστήρια.

Αν η ουσιαστική στήριξη στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ δεν εκπλήσσει, η στάση του ΚΚΕ είναι απαράδεκτη. Η πλήρης υιοθέτηση από το ΚΚΕ της κυβερνητικής προπαγάνδας για ξυλοδαρμούς και η αναπαραγωγή της συκοφαντίας περί «προβοκατόρικων ομάδων της ΕΑΑΚ» κ.ο.κ. είναι καταδικασμένες στη συνείδηση κάθε αγωνιστή του κινήματος. Μαζί τους περίφημους «1.000» καθηγητές και τους ανανεωτικούς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν μια Αριστερά που λειτουργεί ως αριστερό άλλοθι της κυβέρνησης, η οποία ήδη απειλεί με δίδακτρα στις μεταπτυχιακές σπουδές.

Το ΜΕΡΑ θα δώσει όλες του δυνάμεις για τη συγκροτημένη απάντηση του μαζικού κινήματος και την οργανωμένη κοινωνική αλληλεγγύη στους αγώνες. Πρώτο βήμα η συμμετοχή στην πορεία υπεράσπισης των αγώνων και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού που καλεί ο
Σύλλογος φοιτητών Καλών Τεχνών και άλλες φοιτητικές κινήσεις και παρατάξεις, την Παρασκευή 6 Ιούνη, στις 6μμ στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

ΜΕΡΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: