Τρίτη 19 Μαΐου 2009

τραμπούκικη επίθεση της ΚΝΕ σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ: Πάτρα, 18 Μάη 2009



Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σήμερα, 18 Μάη 2009, στο χώρο του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, σημειώθηκε άγρια επίθεση σύσσωμης της ΚΝΕ του ΑΕΙ Πάτρας σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ. Μέχρι αυτή την ώρα, η Κ.Τ μέλος της ΕΑΑΚ και της ΑΡΑΝ, ο Σ.Μ μέλος της ΕΑΑΚ, ο Σ.Χ, ο Κ.Τ, ο Α.Π, ο Δ.Κ, η Β.Μπ. μέλη της ΕΑΑΚ, της νΚΑ και του ΝΑΡ, βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Η κατάσταση δε του συντρόφου Κ.Τ κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και το ΝΑΡ καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση της ΚΝΕ. Θεωρούμε ως υπευθύνους της, την ηγεσία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ οι οποίες είχαν ξεκάθαρη πρόθεση να επιτεθούν και να τραυματίσουν μέλη της ΕΑΑΚ, καθώς βρίσκονταν στο χώρο και έδιναν οδηγίες. Όπως άλλωστε προκλητικά αναφέρει σε ανακοίνωση της σχετικά με τα γεγονότα «….Η νεολαία του ΚΚΕ με κάτι τέτοια ατσαλώνεται. Η στάση ζωής που μαθαίνει το ΚΚΕ στους νέους του πηγάζει από την ενενηντάχρονη πορεία του….» και συνεχίζοντας δεν ξεχνά να αναφέρει πως «….απάντηση θα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ στις 7 Ιούνη.»

Δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές

· αποτελούν δυσφήμηση του κομμουνιστικού κινήματος και αντί να ενισχύουν τον ιδεολογικό - πολιτικό διάλογο, τις ενωτικές προσπάθειες στο κίνημα, δημιουργούν και αναπαράγουν έναν «ενδοαριστερό εμφύλιο».

Σε αυτό τον κατήφορο δεν ακολουθούμε!!!

· καμιά σχέση δεν έχουν με το ήθος των αριστερών αγωνιστών που οφείλουν να βλέπουν «τον εχθρό» απέναντί τους, στην πολιτική του κεφαλαίου και τους εκφραστές της, και όχι δίπλα τους, στις μαχόμενες πολιτικές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

· απωθούν τους νέους ανθρώπους από την μαζική πολιτική και οργανωμένη πάλη προσφέροντας έτσι χείρα βοηθείας στην πολιτική κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ –ΕΕ – κεφαλαίου

· λειτουργούν προβοκατόρικα για το φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα την στιγμή που μπαίνουν στο στόχαστρο οι λαϊκές ελευθερίες και το άσυλο

· γαλουχούν νέες γενιές αγωνιστών στο δογματισμό, τον σεχταρισμό και την περιχαράκωση από τις μαχόμενες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής πάλης, και τις οδηγούν στον τραμπουκισμό

· αποτελούν έκφραση της αντίληψης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ανάπτυξη πολιτικού κινήματος στην νεολαία, όπου «πας μη κνίτης βάρβαρος», αρνούμενοι έτσι την ίδια την ιστορική εξέλιξη που γεννά ευρύτερα ριζοσπαστικά κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα, κόντρα στην αστική πολιτική και τις αριστερές εκδοχές της ήττας, όπως άλλωστε έδειξε και ο πρόσφατος «Δεκέμβρης των αγώνων» στον οποίο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αν δεν στάθηκε εχθρικά ήταν παντελώς απόντες.

Καλούμε τους νέους και τις νέες του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος να απομονώσουν σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρακτικές, πολύ περισσότερο τη λογική που τις υπαγορεύει. Με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, να βάλουν στο περιθώριο τέτοιες λογικές - πρακτικές που καθηλώνουν το κίνημα σε ακίνδυνα για το σύστημα κανάλια, να ανατρέψουν την πολιτική Κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ - ΕΕ –κεφαλαίου σε παιδεία - εργασία - δημοκρατία. Με την μαζική πολιτική πάλη και την στάση ζωής τους να υπερασπιστούν την ανάγκη ενότητας στο κίνημα, κόντρα σε κάθε σχεδιασμό των «πάνω» για περιχαράκωση, κατακερματισμό και απομονωτισμό. Καλούμε τους αγωνιστές της ΚΝΕ να προβληματιστούν με αυτές τις επιλογές.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Νέο Αριστερό Ρεύμα

Οργανώσεις Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: