Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Για την επίθεση εναντίων μελών της ΕΑΑΚ στην Πάτρα

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση -νΚΑ καταγγέλλουν την χθεσινή τραμπούκικη επίθεση της ΚΝΕ σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ στο χώρο του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εφτά από αυτούς και να σταλούν επειγόντως στο νοσοκομείο του Ρίο.
Θεωρούμε ως υπευθύνους της επίθεσης, τις ηγεσίες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ οι οποίες είχαν ξεκάθαρη πρόθεση να επιτεθούν και να τραυματίσουν μέλη της ΕΑΑΚ, καθώς βρίσκονταν στο χώρο και έδιναν οδηγίες. Όπως άλλωστε προκλητικά αναφέρει σε ανακοίνωση της σχετικά με τα γεγονότα «….Η νεολαία του ΚΚΕ με κάτι τέτοια ατσαλώνεται ….» και δεν ξεχνά να αναφέρει πως «….απάντηση θα είναι η ψήφος στο ΚΚΕ στις 7 Ιούνη.»
Δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές
 αποτελούν δυσφήμηση του κομμουνιστικού κινήματος και αντί να ενισχύουν τον ιδεολογικό - πολιτικό διάλογο, τις ενωτικές προσπάθειες στο κίνημα, δημιουργούν και αναπαράγουν έναν «ενδοαριστερό εμφύλιο» που, τελικά, εξυπηρετεί το αστικό πολιτικό σύστημα και τις προσπάθειες σταθεροποίησης του.
Σε αυτό τον κατήφορο δεν ακολουθούμε!!!
 καμιά σχέση δεν έχουν με το ήθος των αριστερών αγωνιστών που οφείλουν να βλέπουν «τον εχθρό» απέναντί τους, στην πολιτική του κεφαλαίου και τους εκφραστές της, και όχι δίπλα τους, στις μαχόμενες πολιτικές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
 απωθούν τους νέους ανθρώπους από την μαζική πολιτική και οργανωμένη πάλη προσφέροντας έτσι χείρα βοηθείας στην πολιτική κυβέρνησης ΝΔ– ΠΑΣΟΚ –ΕΕ – κεφαλαίου και στη νέα αντιδραστική εκστρατεία τους
 λειτουργούν προβοκατόρικα για το φοιτητικό και το νεολαιίστικο κίνημα την στιγμή που μπαίνουν στο στόχαστρο οι λαϊκές ελευθερίες και το άσυλο
 γαλουχούν νέες γενιές αγωνιστών στο δογματισμό, τον σεχταρισμό και την περιχαράκωση από κάθε ριζοσπαστική κοινωνική και πολιτική τάση για ένα νέο εργατικό κίνημα και μια άλλη επαναστατική κομμουνιστική αριστερά και τις οδηγούν στον τραμπουκισμό απέναντι στις μαχόμενες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής πάλης
 αποτελούν έκφραση της αντίληψης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ανάπτυξη πολιτικού κινήματος στην νεολαία, όπου «πας μη κνίτης βάρβαρος», αρνούμενοι έτσι την ίδια την ιστορική εξέλιξη που γεννά ευρύτερα ριζοσπαστικά κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα, κόντρα στην αστική πολιτική και τις αριστερές εκδοχές της ήττας, όπως άλλωστε έδειξε και ο πρόσφατος «Δεκέμβρης των αγώνων» στον οποίο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αν δεν στάθηκε εχθρικά ήταν παντελώς απόντες.
Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικασμένες στους αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς. Η απάντηση σε αυτές θα δοθεί στις ίδιες τις μαζικές διαδικασίες των νεολαιίστικων και εργατικών αγώνων. Καλούμε τους αγωνιστές της ΚΝΕ να προβληματιστούν με αυτές τις επιλογές.
Καλούμε τους νέους και τις νέες του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος να βάλουν στο περιθώριο τις λογικές αυτές που καθηλώνουν το κίνημα σε ακίνδυνα για το σύστημα κανάλια, να ανατρέψουν την πολιτική Κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ - ΕΕ –κεφαλαίου σε παιδεία - εργασία - δημοκρατία. Να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε σχεδιασμό των «πάνω» για κτύπημα και συκοφάντηση του κινήματος, για περιχαράκωση, κατακερματισμό και απομονωτισμό. Ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, της αντεργατικής εκστρατείας και της νέας επίθεσης που θα εξαπολύσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι επιτακτική η ανάγκη της μαζικής πολιτικής πάλης, της ενότητας και της κοινής δράσης στο κίνημα.


ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
.

Δέν μας αξίζει αυτή η Αριστερά!!

Σχόλιο του

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

Καταγγέλουμε τα προβοκατόρικα επεισόδια που σημειώθηκαν στους Ηλεκτρολόγους από δυνάμεις του οπορτουνισμού, ΕΑΑΚ, συμμάχων του δικομματισμού.
Για μια αφίσα επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας σωματική βία στο μέλος της ΚΝΕ Ιγνάτιο Νικολακάκη.Το πρόβλημά τους είναι η σαφής άνοδος της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στην Πάτρα αλλά και η ανάδειξη της σε πρώτη δύναμη στους Ηλεκτρολόγους που θεωρούσαν τόσα χρόνια μαγαζάκι τους, όπως και οι ίδιοι το αποκαλούσαν. Δεν έλειπαν προφανώς έναν ολόκληρο χρόνο προσωπικές και σωματικές επιθέσεις σε μέλη της ΚΝΕ.
Τους ενοχλεί η γραμμή πάλης που προτάσσει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ που έρχεται σε ρήξη με τα παπαγαλάκια του ευρωμονόδρομου.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προειδοποιούσαμε από την αρχή:Ότι ο αντικομμουνισμός θα οξυνθεί, θα πάρει νέες διαστάσεις! Προειδοποιούσαμε ότι ο αντικομμουνισμός δεν έχει στόχο μόνο τους κομμουνιστές, είναι προάγγελος νέων, ακόμα πιο σκληρών καπιταλιστικών μέτρων.
Η νεολαία του ΚΚΕ με κάτι τέτοια ατσαλώνεται.Η στάση ζωής που μαθαίνει το ΚΚΕ στους νέους πηγάζει απο την υπερενενηντάχρονη ηρωική πορεία του.
Καταδίκασε τους συνοδοιπόρους και τους εκφραστές του αντικομμουνισμού του Πάγκαλου, του ΛΑΟΣ(Καρατζαφέρη) και όλων των αστικων εδοτικών συγκροτημάτων, που ακόυνε στα πανεπιστήμια στο όνομα ΕΑΑΚ.
Απάντηση θα είναι και η ψήφος στο ΚΚΕ στις 7 Ιούνη!!!

Νά λοιπόν η εξήγηση...
Τα τάγματα εφόδου της ΚΝΕ,που έκλεισαν το Πάντειο τις ημέρες του Δεκέμβρη για να μη γίνει συνέλευση,
  • που τα καμαρώνουμε κάθε χρόνο στις 17 του Νοέμβρη να καταλαμβάνουν και τη σκιά απο τους θάμνους του ΕΜΠ,με περιφερόμενους οικοδόμους που περιφρουρούν το χώρο,(για λογαριασμό τίνος άραγε);
  • που στις 8 του Μάρτη του 2006,στη βουλή έκλειναν ερμητικά τα μπλόκ τους στους κυνηγημένους απο τα ΜΑΤ φοιτητές, ενώ πρόθυμα μπαινόβγαιναν οι δυνάμεις της τάξης,
  • που σε ελεγχόμενα σωματεία και συλλόγους ,όταν δέν κυνηγάνε τους αγωνιστές των κινημάτων,τους διασύρουν,τους λοιδωρούν και τους απομονώνουν στο όνομα της καθαρής ιδεολογίας και της μοναδικής ορθής γραμμής.
Γι'αυτό λοιπόν έστειλαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένους τους συντρόφους μας.
Επειδή ήταν οπορτουνιστές,σύμμαχοι του δικομματισμού και αντικομμουνιστές.

Δέ είναι πρόθεσή μας να αντικρούσουμε τις χαζομάρες που αναπαράγει η ανακοίνωση επειδή κανένας σοβαρός κομμουνιστής δέ μπορεί να αντιμετωπίσει την μικρονοηκότητα και την ανοησία, όταν αναπαράγεται με αριστερή ενδυμασία.
Αυτά τα φαινόμενα δέν έχουν όπλα για να αντιμετωπιστούν.Είναι άτρωτα και ανίκητα.

Δυστυχώς η διαπίστωση αυτή δέν αφορά μονάχα τους συντάκτες της παραπάνω ανακοίνωσης όπου φανερά αδυνατούν να παράγουν σκέψη και λόγο.Αντιγάφοντας μάλιστα φράσεις απο το Ριζοσπάστη,που αναφέρονταν σε αντίστοιχο περιστατικό με πρωταγωνιστή την ΠΑΣΠ,απένανι στην ΠΚΣ.
Δυστηχώς αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του οργανωμένου δυναμικού της ΚΝΕ-ΚΚΕ που καταπίνει αμάσητα τα ψέμματα,τις ανακρίβειες και τους ψεύτικους ισχυρισμούς που αναπαράγει η ηγεσία του κόμματος ενάντια σε οργανώσεις,κόμματα και αγωνιστές του κινήματος,για να τα μετατρέψει σε τυφλή υποταγή και φανατισμό,με μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό την αναπαραγωγή της άθλιας αντικομμουνιστικής αντίληψης και πρακτικής που μετατρέπει την αριστερή πολιτική σε ιερό κανόνα,τους πολιτικούς εκφραστές της σε προφήτες και τους θεωρητικούς διανοητές της σε ημίθεους.
Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοφία και περηφάνια απο μία υπερενενηντάχρονη πείρα.
Αντί αυτού βλέπουμε μία φοβισμένη γριά,γονατιστή σε σκονισμένα εικονίσματα,να ζεί με τις δάφνες της νιότης της χωρίς να τολμά,χωρίς να εμπνέεται απο τη ζωντάνια των κινημάτων και τη φρεσκάδα της αμφισβήτητσης,καχύποπτη και τρομαγμένη να κλείνει τα μάτια μπροστά στις άγνωστες φιγούρες που πλημμύριζαν τους δρόμους του Δεκέμβρη,να κλείνει τα αφτιά στα πρωτότυπα συνθήματα και τις δυνατές φωνές τους,ακούγοντας μονάχα, χωρίς να
ντρέπεται,τα χειροκροτήματα των αστών που της χαρίζαν επαίνους και συχαρίκια για την ώριμη και υπεύθυνη στάση της.
Η δική μας Αριστερά μετριέται με τα πλήθη χωρίς να τα ελέγχει,κατεβαίνει ατίθασα στους δρόμους και τολμά να μπολιαστεί με αυτά,σηκώνει το ανάστημά της στο καθεστώς,αρνείται να υποταχθεί στους νόμους της μειοψηφίας και τους αμφισβητεί,ανακαλύπτεί τη δύναμη του μαρξισμού στην ερμηνεία τους σύγχρονου κόσμου,αναζητά νέους δρόμους προς τον κομμουνισμό,αρνείται να ταυτίσει το όραμά της με τα αντεργατικά καθεστώτα που διέσυραν το κομμουνιστικό όραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: