Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μέτωπο μαχητικό κατά της κρατικής τρομοκρατίας και των φασιστικών επιθέσεων

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες ολοένα και περισσοτέρων προκλήσεων, επιθέσεων και προπηλακισμών από γνωστές - άγνωστες παρακρατικές και φασιστικές ομάδες εναντίων τόσο συντρόφων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όσο και μεταναστών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την μαζική έκρηξη οργής μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας (με αφορμή το προκλητικό σκίσιμο του Κορανίου από αστυνομικό) οι δυνάμεις «αποκατάστασης της τάξεως» της ακροδεξιάς επιδόθηκαν σε επιδρομές σε σπίτια και χώρους διαμονής μεταναστών. Εκτός από την τρομοκράτηση των χιλιάδων μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας στόχος μάλλον των φασιστών ήταν ακόμα και η φυσική εξόντωση καθώς οι επιθέσεις τους είχαν ιδιαίτερα «πολεμικά χαρακτηριστικά» (εμπρησμοί, λοστοί κ.ά.). Φαίνεται ότι ακόμη και μετά την αποτυχημένη σύναξη του Σαββάτου 16/5 – που μάλλον οργανωτική εμφάνιση συγκεκριμένων φασιστικών ομάδων με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρά συγκέντρωση πολιτών του Αγίου Παντελεήμονα – οι εν λόγω ομάδες συνεχίζουν την «εκκαθαριστική» τους δράση με πρωτοφανή τρόπο. Σημαντικό εδώ θα ήταν να αναφέρουμε και την εκδίωξη(!) μεταναστών και μελών αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας το Σάββατο 23/5 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Όλα αυτά μπροστά στα απαθή μάτια της ΕΛ.ΑΣ. που μάλλον συνεκτική παρά αποτρεπτική συμπεριφορά είχε απέναντι στις επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες και πολίτες.

Ωμή πρόκληση απέναντι σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, αλλά και οξυμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος, αποτελεί και ο συντονισμένος και θρασύδειλος προπηλακισμός ΜΑΤ - Xρυσής Αυγής έξω από το παλιό εφετείο το Σάββατο 23/5 απέναντι σε στέλεχος της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Συγκεκριμένα ο σύντροφος Ζ.Χ. περνούσε από την περιοχή του εφετείου, όταν τον εντόπισαν μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε αυτό το σημείο. Άμεσα τον υπέδειξαν σε γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής που, καθόλου τυχαία, συνευρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τα ΜΑΤ, τα οποία τον προπηλάκισαν, τον απείλησαν και τον φωτογράφισαν και βέβαια δεν θα έμεναν εκεί αν ο σύντροφος δεν είχε καταφέρει να διαφύγει.

Σε αυτό το φόντο, ιδιαίτερο χαρακτήρα αποκτούν και οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και καταστροφές σε περίπτερα και χώρους της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.). Τέτοια επιθέσεις έγιναν στο Βύρωνα, στην Αγ. Βαρβάρα, στην Πετρούπολη, το Καματερό, τα Α. Πατήσια και το Γαλάτσι από τραμπούκους και φασιστοειδή. Στο Γαλάτσι μάλιστα τα φασιστοειδή έγιναν αντιληπτά την ώρα της προσπάθειας εισβολής τους στο περίπτερο και έτσι δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Τέτοια περιστατικά εμφανή σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το φρόνημα των εκατοντάδων λαϊκών αγωνιστών που συντρέχουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντίστοιχες επιθέσεις επανειλημμένα έχουν γίνει απέναντι στα υλικά του φεστιβάλ της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, με την υπογραφή της γνωστής παρακρατικής Χρυσής Αυγής.

Οι παραπάνω κινήσεις προφανώς είναι άμεσα και συγκεκριμένα αποτελέσματα της συνολικής αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, κεφαλαίου και Ε.Ε. που τόσο νομιμοποιεί και δρομολογεί με τις προσταγές της τέτοιες πρακτικές. Η προκλητική μείωση της ποινής του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής, Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου είναι αυτή που άναψε το πράσινο φως στους παρακρατικούς, για να ξεκινήσουν, κάτω από τις φτερούγες του κράτους, αυτές τις επιθέσεις. Είναι η ίδια η πολιτική ενάντια στους μετανάστες και τους αγωνιστές που τάσσονται στο πλευρό τους, η πολιτική της Ε.Ε. των τρομονόμων και των Συμφώνου Μετανάστευσης, όλης της αντιδραστικής εκστρατείας που στα πλαίσια πια και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, βλέπει το πρώτο, εύκολο θύμα στα πρόσωπα των μεταναστών. Είναι η πολιτική που απέναντι στα εκατομμύρια των εξόριστων κολασμένων που βρίσκουν καταφύγιο σε άθλιες συνθήκες ανά την Ευρώπη νομιμοποιεί απάνθρωπες πρακτικές όπως του Μπερλουσκόνι-πρακτικές με τις οποίες φλερτάρουν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Από την μεριά μας, ως νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΝΑΡ θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα ότι κάθε τέτοια πρακτική θα πέφτει στο κενό και θα βρίσκει πιο ενισχυμένες τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Καλούμε σε πάλη και αγώνα στο πλευρό των μεταναστών για την ριζική αλλαγή των όρων ζωής τους στη χώρα μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση, σε μέτωπο όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων απέναντι στους θρασύδειλους τραμπούκους παρακρατικούς που δρουν σαν το μακρύ χέρι των κρατικών μηχανισμών με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε. Η καταδίκη και η ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής, η διάλυση των κρατικών, παρακρατικών και φασιστικών δυνάμεων είναι όρος για την ανατροπή της βάναυσης επίθεσης σε εκπαίδευση, εργασία, δημοκρατία που δέχονται νεολαία και εργαζόμενοι, και πρέπει να βρει συσπειρωμένες τις δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος

ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Νέο Αριστερό Ρεύμα
www.nka.gr
www.narnet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: