Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η αντεργατική επίθεση που ετοιμάζουν μετά τις ευρωεκλογές θα ανατραπεί με πραγματικούς πανεργατικούς αγώνες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΕΒ-ΓΣΕΕ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη συνεννόηση με όλους τους εργοδοτικούς φορείς ετοιμάζει «έκτακτα» μέτρα για να ξεπεραστεί η κρίση. Μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση την οποία δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες, οι κυβερνήσεις τους, οι διαχειριστές διαφόρων μορφών εξουσίας, υποτάσσοντας κάθε ικμάδα της ζωής μας στους νόμους της αγοράς.
Ήδη σε χώρους δουλειάς της Πρέβεζας δεν έχει δοθεί η αύξηση του 5,5% που προβλέπετε από 1 Μάη, η εντατικοποίηση για να «βγεί» η δουλειά να τη γλυτώσουμε και φέτος γίνεται κυρίαρχη ιδεολογία, η απειλή και η τρομοκρατία των απολύσεων(βλ. PREVEZA BEACH, εποχιακοί της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ) γίνεται όλο και πιο έντονη, με την απλήρωτη εργασία να τσακίζει κόκαλα (π.χ η καθυστέρηση των δεδουλευμένων του 2009 στους εργαζόμενους του Κηπευτικού Συνεταιρισμού), ενώ στο χώρο των συμβασιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα(βλ. γεωτεχνικοί) αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν με μπλοκάκι του ΤΕΒΕ χωρίς κανένα δικαίωμα.
Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση η ΓΣΕΕ συνεχίζει το κατήφορο υπογράφοντας κοινό μνημόνιο με την κυβέρνηση και τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων λες και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Το Εργατικό Κέντρο αποδεχόμενο την κυρίαρχη λογική της ΓΣΕΕ δεν οργανώνει καμιά αντίσταση. Στα πρωτοβάθμια σωματεία ο συνδικαλιστικός «καθωσπρεπισμός» στο Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων θα οδηγήσει σε ήττες, ενώ στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων το Δ.Σ έχει πάρει απόφαση εδώ και ένα μήνα να συναντηθεί με το προεδρείο του Κηπευτικού Συνεταιρισμού, με τον πρόεδρο του σωματείου να ψάχνει ακόμα να βρει τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού!!!(Φανταστείτε να μην ανήκανε στο ίδιο κόμμα πόσο καιρό θα κάνανε να βρεθούνε).Την ίδια ώρα τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους εποχιακούς της Ολυμπιακής χωρίς να λείπουν φυσικά οι «εξυπηρετήσεις» διαφόρων παραγόντων της τοπικής εξουσίας.
Συναδέλφισσες,οι
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (της υποταγής στις ανάγκες της αγοράς αλλά και της κοινοβουλευτικής εξαργύρωσης της συνδικαλιστικής δράσης) λειτουργεί σε βάρος μας και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ σας καλούμε σε συνελεύσεις και συσκέψεις ανά χώρο δουλειάς για την συγκρότηση επιτροπών αγώνα που θα οργανώνουν την αντίσταση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Στους συμβασιούχους γεωτεχνικούς το πρώτο βήμα έγινε με την συγκρότηση ανοιχτής πανηπειρωτικής συντονιστικής επιτροπής αγώνα.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Σε αυτή τη κατεύθυνση να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: