Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ- Δελτίο τύπου για τις ευρωεκλογές

05-05-2009

Να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές!
Δεν πρέπει να αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση του καπιταλισμού. Δεν θα τους αφήσουμε να αρπάξουν δισεκατομμύρια για να σώσουν τις τράπεζές τους, να κλείνουν τα εργοστάσια και να ιδιωτικοποιούν τα πάντα.

Να τελειώνουμε με την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού!
Η Ε.Ε. δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει το σπίτι των λαών γιατί αποτελεί όργανο της επίθεσης των καπιταλιστών απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την Ε.Ε. για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυσή της. Για την Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, για μια νέα κομμουνιστική προοπτική στα βαλκάνια, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και να ανατραπεί ο δικομματισμός.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδίδεται σε μια ληστρική επιδρομή στα συμφέροντα των εργαζομένων, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Το ΠΑΣΟΚ συναινεί στην πολιτική της, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος ως δεύτερος πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος.

Να συγκροτήσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά της νίκης και της ανατροπής!
Μια αριστερά ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα και όχι μια συμπληρωματιή δύναμη διαχείρισης που είτε θα αναζητά ρόλο σε μια «αριστερή» κυβέρνηση είτε θα παραπαίει στην ανέφικτη μέσα στον καπιταλισμό λαϊκή οικονομία. Μια αριστερά που δεν θα είναι σωσίβιο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Χρειάζεται μια «ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή» (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ).
Μια τέτοια συνεργασία συγκροτήθηκε από ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες και τις δυνάμεις: ΑΡ.ΑΝ, ΑΡ.ΑΣ, Ε.Κ.Κ.Ε, Ν.Α.Ρ., νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ και ΣΕΚ, που συμμετέχουν στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α και η οργάνωση ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ και κατεβαίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ στις 7 Ιούνη.

Δυναμώνουμε- Στηρίζουμε στις ευρωεκλογές

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: