Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την κυβερνητική επίθεση και τη συνέχεια του κινήματος


Το όργιο καταστολής της κυβέρνησης δεν θα περάσει
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους και εργαζόμενους που διαδήλωσαν την Παρασκευή 9 Γενάρη και με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στο πρώτο συλλαλητήριο της νέας χρονιάς ανέτρεψαν το «κλίμα εξομάλυνσης», φόβου και αναμονής που επιχειρούσε να επιβάλλει η ΝΔ, σε συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τα αστικά ΜΜΕ.
Καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση καταστολής και τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Καραμανλή ενάντια στο μαζικό κίνημα, δεκαοκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και ένα μήνα περίπου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με κυβερνητική απόφαση οι δυνάμεις καταστολής κτύπησαν απρόκλητα με ιδιαίτερα επικίνδυνα χημικά, ισραηλινής κατασκευής, την πορεία στο Σύνταγμα και με αποχαλινωμένη αγριότητα κυνήγησαν τους διαδηλωτές –αλλά και περαστικούς- σε όλο το κέντρο, ξυλοκοπώντας και προβαίνοντας σε δεκάδες προσαγωγές. Χαρακτηριστική της αστυνομικής μανίας ήταν ο προπηλακισμός και η σύλληψη ακόμα και 15 μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που έσπευσαν να συνδράμουν μερικές δεκάδες διαδηλωτές εγκλωβισμένους από δυνάμεις των ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού. Ο χημικός πόλεμος, οι προπηλακισμοί και οι συλλήψεις συνεχίστηκαν ακόμα και έξω από τη ΓΑΔΑ, όταν κόσμος έσπευσε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκάλυψε σήμερα την ουσία του πρόσφατου ανασχηματισμού. Αξιοποιώντας και τους «πυροβολισμούς» ενάντια στο αναπτυσσόμενο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πετά πλέον κάθε μάσκα και προσπαθεί να εμφανιστεί ως η «σιδερένια γροθιά» του συστήματος, αποθρασύνοντας την αστυνομία της «ζαρντινιέρας» και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τις ημέρες αυτές, άλλωστε, προχώρησε ουσιαστικά σε απαγόρευση συγκέντρωσης νέων στην Πτολεμαίδα, προχωρώντας σε προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις όσων πήγαιναν σε αυτήν, ενώ έχει ήδη ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπό τις οδηγίες της ΕΕ) σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών στη Λάρισα, ακόμα και ανηλίκων!
Η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει τη χρησιμότητά της στο κεφάλαιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να δώσει άμεσα εξετάσεις «επιχειρησιακής επάρκειας» ως δύναμης τσακίσματος του ογκούμενου λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ειδικά σε μια περίοδο που λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αναμένεται να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες κοινωνικές και ιδιαίτερα εργατικές αντιδράσεις και εκρήξεις. Σε προτεραιότητα προωθεί το σχέδιο κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου αξιοποιώντας, δυστυχώς, και τη διαφαινόμενη συναίνεση σημαντικών τμημάτων και των δύο κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς.
Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν ότι αυτή η επιδρομή θα περάσει. Όπως έδειξε και η σημερινή συγκλονιστική διαδήλωση οι νέοι και οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά κλιμακώνουν τον αγώνα τους, βαθαίνουν το πολιτικό περιεχόμενο, υπερασπίζονται και περιφρουρούν συλλογικά τις μορφές αγώνα και την δημοκρατική οργάνωσή του. Υπερασπίζονται αποφασιστικά κάθε αγωνιστή κόντρα στην κρατική βία αλλά και σε προσπάθειες στοχοποίησης του από οπουδήποτε και αν προέρχονται.
Απέναντι σε αυτό τον ολοκληρωτικό οδοστρωτήρα ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση – κλιμάκωση και πολιτικοποίηση των αγώνων, η συγκρότηση ενός μετώπου παιδείας – εργασίας – δημοκρατίας, μιας μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης για την ανατροπή της αντιδραστικής και αντεργατικής επιδρομής και της κυβέρνησης Καραμανλή, για την ήττα του αστικού συνασπισμού εξουσίας και κάθε επίδοξου διαχειριστή (ΠΑΣΟΚ ή άλλων συναινετικών «λύσεων»). Δεν αποτελεί αριστερή απάντηση η πολιτική του ΚΚΕ που αρνείται να θέσει θέμα ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της («στρίβοντας» μακριά από τα κρίσιμα μέτωπα όπως έκανε και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο), ούτε η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει το κίνημα στην κοινοβουλευτική «δημοκρατική διέξοδο».
Τώρα είναι η ώρα της πάλης για την ενδυνάμωση του κινήματος, για να αντιπαρατεθεί συνολικά πολιτικά με την κυβέρνηση και τον αστικό συνασπισμό εξουσίας. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, το ΜΕΡΑ, η αντικαπιταλιστική Αριστερά με την μετωπική πολιτική της παρέμβαση, θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναγκαία κοινή δράση όλων των μαχόμενων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς στην κατεύθυνση αυτή.
Για την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του μαζικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους. Απελευθέρωση τώρα κάθε συλληφθέντα.
Ο αγώνας συνεχίζεται για:
- Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
- Άμεσο αφοπλισμό της αστυνομίας. Έξω οι δυνάμεις κατοχής από
το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ, κάτω οι χαφιεδοκάμερες.
- Υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και διάλυση του επανεμφανιζόμενου σπουδαστικού της ασφάλειας.
- Κατάργηση των τρομονόμων και όλου του αντιδραστικού κατασταλτικού πλαισίου
Η πάλη για τις ελευθερίες συνδέεται οργανικά και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αντικαπιταλιστικού πολιτικού αγώνα για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων, στην εποχή μας.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή
Μαχητική εργατική αντιπολίτευση – αντικαπιταλιστική πάλη και προοπτική
.
Γραφείο Τύπου ΝΑΡ, 9/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: