Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη



Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Τη Δευτέρα στις 22 Δεκέμβρη 2008 το βράδυ η συνάδελφος Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Δύο τραμπούκοι της ρίχνουν βιτριόλι στο πρόσωπο και με βία την αναγκάζουν να το καταπιεί. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Η δολοφονική αυτή επίθεση είναι η εκδίκηση της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική της δράση, τον αγώνα της να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων της.

Η Δημοτική και Νομαρχιακή ριζοσπαστική αριστερή συσπείρωση καλεί τον Γιαννιώτικο λαό να συμμετέχουν στην πορεία καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης στην συνδικαλίστρια-μετανάστρια των καθαριστριών Κωνσταντίνα Κούνεβα, από “όργανα” των αφεντικών.

Το μοναδικό έγκλημα της, η συνεπής και η συνεχή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνάδελφων της, ενός σωματείου που αγκαλιάζει Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

Καλεί την εργατική τάξη της περιοχής να διατρανώσουμε την θέληση και την δύναμη μας να σταματήσουμε τις δουλοκτητικές συνθήκες εργασίας , να πούμε στοπ στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Είναι στο χέρι μας , είναι στο χέρι της εργατικής τάξης να βάλει ένα φρένο στην κατηφόρα που έχουν πάρει οι εργασιακές σχέσεις.

Όλοι στην πορεία την πέμπτη 22 Ιανουαρίου 6.30 μμ που οργανώνουν τα σωματεία Μετάλλου ν. Ιωαννίνων και Μισθωτών Γεωπόνων Ηπείρου, η πρωτοβουλία εργαζόμενων- ανέργων, φοιτητών, και οι γενικές συνελεύσεις των καταλήψεων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.


ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: