Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ


δείτε και http://www.corfunews.eu/xyta-leukimmis/xyta-leukimmis/entona-epeisodia-tora-sten-leukimme.html



Συγκλονίστηκες μαρτυρίες κατέφθασαν στο σταθμό του Corfu News, με νέες επιθέσεις των ΜΑΤ, κατά των κατοίκων Λευκίμμης που συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία στη διασταύρωση που οδηγεί στο δρόμο για τα «Μεσοράχια».
Περίπου στις 14.00 μ.μ., στον χώρο της καθιστικής διαμαρτυρίας εισήλθαν τα ΜΑΤ, ανοίγοντας κυριολεκτικά πόλεμο κατά των πολιτών που βρίσκονταν εκεί. Σε μια πρώτη προσέγγιση οι ένστολοι αποπειράθηκαν να περάσουν τον κλοιό σπρώχνοντας τον κόσμο.
Οι κάτοικοι δεν πτοήθηκαν παρά ξάπλωσαν στο δρόμο ενώ ταυτόχρονά η μηχανή της κλούβας άναψε, έτοιμη να μην σταματήσει πουθενά.
Ο κόσμος αγρίεψε. Στην απειλή του οχήματος οι γυναίκες δεν υποχώρησαν.
Στην εξέλιξη αυτή οι ένστολοι άρχισαν να διαπληκτίζονται με τις γυναίκες αυτές προβαίνοντας σε ιδιαιτέρως προκλητικές δηλώσεις, ενώ έσυραν κυριολεκτικά μια εξ αυτών στο εν λόγω περιπολικό. Τραγικές εικόνες διαδραματίστηκαν καθώς, η άτυχη γυναίκα άρχισε να αισθάνεται έντονη δυσφορία, λόγω κλειστοφοβίας.
Αν και αυτό εκφράστηκε στις αρχές, οι ένστολοι δεν ευαισθητοποιήθηκαν ακόμη και όταν μια συντοπίτισσα κυριολεκτικά προσφέρθηκε να πάρει την θέση της. Και εκείνη, από την δραματική εξέλιξη της διαμαρτυρίας ήρθε αντιμέτωπη με δικά της προβλήματα υγείας, όπου τουλάχιστον ελήφθησαν υπόψη από τους ένστολους, ενώ το αυτοκίνητο των ΜΑΤ χάθηκε παίρνοντας την πρώτη γυναίκα μαζί του.
Θέλοντας οι κάτοικοι να συμπαρασταθούν στην συντοπίτισσα τους ακολούθησαν το αυτοκίνητο, ενώ ήδη ο σύζυγος της είχε φθάσει στο σημείο για να βοηθήσει και εκείνος όσο μπορεί. Οι κάτοικοι οδηγήθηκαν στην εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, πιστεύοντας πως το αυτοκίνητο κατευθύνονταν προς εκείνη την κατεύθυνση. Μάταια. Οι ένστολοι την είχαν οδηγήσει στην ασφάλεια.
Σάλος έχει προκληθεί από τα σημερινά επεισόδια με αποτέλεσμα 150-200 άτομα να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Λευκίμμης αυτή την στιγμή, εξαγριωμένοι.
Η Λευκίμμη περνά δύσκολες στιγμές, στιγμές φασισμού. Σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων η διαμαρτυρία συντελέστηκε στο δρόμο, χωρίς να εμποδίζει κανένα. Ακουστήκαν φράσεις όπως «άρπαξαν», «έσυραν» που μονάχα σε τραμπουκισμούς παραπέμπουν.
Ίσως είναι ώρα να ξεσηκωθεί όχι μόνο η Λευκίμμη αλλά και ολόκληρη η Κέρκυρα, για πρώτη φορά, ενάντια σε κινήσεις που δεν απειλούν απλά τα τοπικά συμφέροντα, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων μας. http://www.corfunews.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: