Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Πανελλαδικό Σώμα ΝΑΡ, 8-9 Νοέμβρη





Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 9 Νοέμβρη οι διαδικασίες του Πανελλαδικού Σώματος του Νέου Αριστερού Ρεύματος με την διαδικασία συζήτησης και απόφασης του Σώματος.
Χαρακτηριστικά της διαδικασίας ήταν η πλούσια συζήτηση και ο γόνιμος διάλογος, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα, που είχαν εκλεγεί από τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ σε όλη τη χώρα.

Όπως τονίζει η απόφαση του Πανελλαδικού Σώματος, «Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά νέα κατάσταση, που δημιουργείται από την "καπιταλιστική κρίση του αιώνα" και τη νέα κλιμάκωση της διαρκούς αντεργατικής αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου της ΕΕ και των κυβερνήσεων του. Με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό αναδείχνεται το ζήτημα μιας πολιτικής εργατικής απάντησης και αντεπίθεσης". Ολόκληρη η απόφαση του Σώματος θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ ξεκινούν πρωτοβουλίες του ΝΑΡ για διάλογο με το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του αγώνα για την παρέμβαση στις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έρχονται.
Η εισήγηση της Π.Ε. προς το Σώμα συνεχίζει: "Με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό αναδείχνεται το ζήτημα μιας πολιτικής εργατικής απάντησης και αντεπίθεσης διότι αναδιατάσσονται οι όροι των κοινωνικών-πολιτικών αγώνων. Διότι, κυρίως, συσσωρεύονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικό- πολιτικό- ιδεολογικό, που αποκαλύπτουν μια νέα δυνατότητα και ελπίδα για να εισέλθει η ταξική πάλη σε μια νέα καμπή με στροφή στους συσχετισμούς υπέρ της εργατικής πολιτικής.
Για το ΝΑΡ και τη νΚΑ η αναγκαία απάντηση εξαρτάται όσο ποτέ άλλοτε από τη συνολική εμφάνιση με μαζικούς όρους ενός μετώπου αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης στην λογική του ΑΕΜ και, με αποφασιστικά βήματα ενός Νέου Εργατικού Κινήματος, του πόλου- μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ενίσχυσης των δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης. Πρόκειται για μια αντίληψη και μάχιμη γραμμή που δεν είναι αυτοσκοπός, που τροφοδοτείται από τους μαζικούς αγώνες και αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής. Αποτελεί, ταυτόχρονα, τη δική μας πολιτική απάντηση στην ανάγκη μιας νέας ταξικής αγωνιστικής ενότητας και για την υπέρβαση των δυσκολιών της περιόδου.
Το πανελλαδικό σώμα προσφέρει μια ευκαιρία να βαθύνει η συζήτηση για μια στρατηγικού χαρακτήρα απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και την αστική πολιτική. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταλήξει σε αποφάσεις για την πολιτική μας γραμμή στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες της περιόδου και, στο πλαίσιο αυτό, να διαμορφώσει την πολιτική του ΝΑΡ στις ευρωεκλογές και στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.»



07.11.08 Εισήγηση της ΠΕ στο Πανελλαδικό Σώμα 2008
07.11.08 Κείμενο συμβολής και πρόταση για το Πανελλαδικό Σώμα
07.11.08 Κείμενο συμβολής στη συζήτηση
07.11.08 Κείμενο συμβολής στην πολιτική συζήτηση του ΝΑΡ
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 1
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 2
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 3
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 4
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 5
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 6
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 7
07.11.08 Άρθρο διαλόγου 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: