Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

NEA ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ… ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;



Υπάρχει πάντα ένας αλάνθαστος τρόπος για να καταλάβεις ότι έρχονται εκλογές. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη δημοσίευση κυβερνητικών μέτρων υπέρ των Στρατευμένων, τουτέστιν μείωση θητείας.

Αυτή τη μέθοδο ακολουθεί ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας Β.Μεϊμαράκης. Εξάλλου πρέπει να βρει και ένα τρόπο να ανορθώσει και το πολιτικό του πρεστίζ που βούλιαξε στο αίμα των 50 φαντάρων που αυτοκτόνησαν και σκοτώθηκαν, αλλά και των δεκάδων μονίμων που έχασαν τη ζωή τους από πτώση ελικοπτέρων-αεροσκαφών-ατυχήματα-αυτοκτονίες κλπ, επί υπουργίας του. Με πολύ αίμα έβαψε τα χέρια του…

Οι διαρροές αυτή τη φορά δίαυλο επικοινωνίας στην κοινή γνώμη βρήκαν ένα παπαγαλάκι του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, που ανέλαβε να μας ενημερώσει για τα απόρρητα σχέδια του υπουργείου. Τώρα βέβαια πως οι απόρρητες μελέτες καταλήγουν στα χέρια του κάθε δημοσιογράφου αποτελεί όχι πλέον μυστήριο, αλλά απόδειξη κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας….

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις μελέτες η Ν.Δ. αποφάσισε να χορηγεί αναβολές μέχρι τα 24-25 έτη της ηλικίας των στρατευσίμων, να μειώσει τη θητεία, αρχικά στους 11 μήνες και ακολούθως στους 9 μήνες, μέτρο που δεν αφορά το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, αλλά μόνο τον Στρατό Ξηράς. Μεταπτυχιακοί-Βύσματα στο Στόχαστρο;;;

Πρόκειται αναμφίβολα για τεράστια ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ν.Δ. Οι αντιδράσεις μέσα στον Στρατό, με κορυφαία κίνηση τη Συνέντευξη Τύπου Φαντάρων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η εναντίωση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, η άρνηση των πολιτικών νεολαιών εκτός ΟΝΝΕΔ-ΛΑΟΣ, οι κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος, οδήγησαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει και να μην εφαρμόσει τη μέχρι τότε ειλημμένη απόφαση της, να επιβάλλει Στράτευση στα 19-21.

Αποτελεί επίσης μια τεράστια επιτυχία του φοιτητικού κινήματος και ένδειξη της τεράστιας δυναμικής του. Όχι μόνο δεν κόβονται οι αναβολές στα 21 χρόνια του στρατεύσιμου-φοιτητή, αλλά αποσυνδέεται η εφαρμογή της Στράτευση στα 21 με την εφαρμογή των δύο κύκλων σπουδών (με τα προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης θα έπρεπε ο φοιτητής να διακόπτει στο 3ο έτος, να πηγαίνει φαντάρος και να συνεχίζει σπουδές με την απόλυση του από τον στρατό).

Tαυτόχρονα, αποτελεί ένα δώρο στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, καθώς εξασφαλίζει ότι θα χορηγούνται αναβολή στους πελάτες τους, οι οποίοι θα προσέρχονται ανενόχλητοι στα ταμεία τους, αγοράζοντας «πανεπιστημιακή εκπαίδευση» και δε θα φοβούνται ότι θα χάσουν πελατεία από την Στράτευση στα 19 και το σταμάτημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα 21…

Η κυβέρνηση όχι μόνο υπόσχεται μείωση θητείας, αλλά αναγνωρίζει το απαράδεκτο καθεστώς ανισοτήτων και προνομίων που έχει δημιουργήσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο στρατό υπέρ των βυσμάτων Πολεμικού Ναυτικού-Αεροπορίας.

Εδώ όμως σταματάνε τα καλά νέα και αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

1. Το καθεστώς ανισοτήτων-προνομίων στον Ελληνικό Στρατό που δημιουργεί το καθεστώς Μετατάξεων-Μεταθέσεων και των Πελατειακών Σχέσεων διατηρείται και ουσιαστικά εμβαθύνετε στο εσωτερικό του Στρατού Ξηράς-Πολεμικού Ναυτικού-Αεροπορίας. Ενώ φαινομενικά η κυβέρνηση αποδίδει δικαιοσύνη, ουσιαστικά θα υπάρχουν μονάδες που θα συνεχίζουν να «πήζουν» (παραμεθόριος-εκστρατείας κλπ) και άλλες που η «Λούφα» μεγαλώνει. Βεβαίως, τα OFF-άγραφες άδειες Πολεμικού Ναυτικού-Αεροπορίας δε τα θίγει κανείς (ενώ δεν προβλέπονται και δεν είναι τα ίδια για όλες τις μονάδες), ούτε φυσικά τον χαρακτηρισμό μονάδων της Αθήνας-Πειραιά ως παραμεθόριο.

2. Η κυβέρνηση υπόσχεται μείωση θητείας χωρίς να δεσμεύεται. Αφήνει να εννοηθεί ότι θα μειώσει τη θητεία σταδιακά στους 9 μήνες, για να δευτερολογήσει υποστηρίζοντας αρχική μείωση στους 11 μήνες και βλέπουμε….

3. Ενώ αυξάνονται οι μορφωτικές απαιτήσεις και πλέον ο μεταπτυχιακός πληθυσμός είναι ίσος με τον προπτυχιακό, η κυβέρνηση κόβει τις αναβολές για μεταπτυχιακό-διδακτορικό.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς. Πίσω από τα προσωπικά σχέδια του Β.Μεϊμαράκη και τις ψηφοθηρικές ανάγκες της Ν.Δ., που είχε υποσχεθεί 6μηνη θητεία, βρίσκονται η επιδίωξη κοινωνικών συμμαχιών ώστε να υλοποιήσει την επικίνδυνη πολιτική της.

Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει η αντιδραστική ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ των Ένοπλων Δυνάμεων. Διακλαδικότητα, Προληπτικοί Πόλεμοι, ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και αποστολές εκτός συνόρων, τεράστιες αγορές όπλων.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ένας νέος σκληρότερος και μεγαλύτερος ελληνικός στρατός. Ώστε να αυξηθεί ο στρατός που βρίσκεται εκτός συνόρων πέραν των 6500 που βρίσκονται ήδη σε 15 χώρες. Για να επανδρωθούν τα δύο Σώματα Στρατού που Θράκη, έτοιμα να εισβάλουν στην Ανατολική Θράκη και να προστατεύσουν τους ρωσικούς αγωγούς. Για να επανδρωθούν οι Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες-Φόβητρο των γειτονικών λαών που έχουν έδρα κάθε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και να πολλαπλασιαστούν οι νέοι-κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του Αιγαίου, των πετρελαίων του και για το αν η Ελλάδα ή Τουρκία θα αναβαθμιστούν σε περιφερειακούς ιμπεριαλιστές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για να χειραγωγηθούν οι νέοι ένστολοι και να εκπαιδευτούν στην καταστολή του εργατικού-αντιπολεμικού κινήματος εντός και εκτός συνόρων. Για να εκμεταλλεύονται τη δωρεάν εργασία των στρατευμένων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στη Συντήρηση των στρατοπέδων.

Τα μισόλογα του αρθρογράφου που διακινεί τα σχέδια για τη θητεία της Ν.Δ. αποκαλύπτουν: «Ανώτατη πηγή του Πενταγώνου που επισημαίνει ότι βάσει μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, η ηλικία από τα 19-20 χρόνια έως τα 24-25 χαρακτηρίζεται ως η πλέον κατάλληλη για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων». Όσο πιο νέος πιο υπάκουος, υποταγμένος και αποτελεσματικός στην πολεμική-κατασταλτική αποστολή που θα σου αναθέσουν!!!

Αισθανόμαστε Δικαιωμένοι από την τεράστια υποχώρηση της κυβέρνησης. Καλούμε τους μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους να παλέψουν για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, της συντηρητικής πολιτικής που εμπλέκει τον λαό μας σε πολέμους και απειλεί με ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στο Αιγαίο. Απαιτούμε:

  • Μείωση τώρα της θητείας για όλους στους 6 μήνες. Ίσοι όροι στράτευσης για όλους. Όχι μόνο αποδεικνύεται ότι η θητεία μπορεί να μειωθεί, αλλά και ο περιορισμός των μονάδων που λειτουργούν μόνο για πελατειακούς λόγους και για την ανάδειξη των στελεχών, η απεμπλοκή των φαντάρων από τις Στρατιωτικές κατασκηνώσεις κλπ, αποτελούν δρόμους μείωσης της θητείας.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις. Να αποχωρήσουν ΕΛΔΥΚ/ΤΟΥΡΔΥΚ από την Κύπρο. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αποστολές εκτός συνόρων.

Είναι πρόκληση για τον λαό μας να πληρώνει τόσα εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα για τα εκστρατευτικά ελληνικά σώματα σε Βαλκάνια-Αφρική-Αφγανιστάν-Σομαλία για να συμμετέχουν στην κατοχή χωρών και στην προστασία των εφοπλιστών. Ελληνικός στρατός που δε μπορεί να προστατεύσει έναν πολεμικό ανταποκριτή σαν το Γιώργο Κοίλιαρη που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα παιδάκια του Αφγανιστάν, τον αφήνει αβοήθητο για μέρες και ενώ βρίσκεται βαριά τραυματισμένος, αλλά μπορεί να κάνει το μπράβο των εφοπλιστών.

  • Μπλοκάρισμα τώρα των πολεμικών εξοπλισμών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβέρνηση προχωρά στην αγορά των Ρωσικών τεθωρακισμένων όχι μόνο ως αντάλλαγμα για τους αγωγούς, αλλά γιατί τα έχει άμεσα ανάγκη για τις αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αναβολές Στράτευσης μέχρι το τέλος των σπουδών (και μεταπτυχιακά-διδακτορικά). Δωρεάν Δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση-πολιτισμό για όλους. Ελεύθερη πρόσβαση όλων στην Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.
  • Βελτίωση των συνθηκών στράτευσης. Μισθό και Ασφάλιση των φαντάρων.

Συνυπολογισμός του χρόνου θητείας ως χρόνου προϋπηρεσίας και είσοδο στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας.

  • Σεβασμό των δικαιωμάτων των Στρατευμένων. Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Κατάργηση της στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Όχι στην επέκταση της θητείας μέσω των ποινών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια: