Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Κοινή Δράση Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κρατουμένων

Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στις φυλακές

13 Νοεμβρίου 2008

Μετά τη σημερινή επίσκεψη του ΔΣΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση στις φυλακές, πληροφορηθήκαμε οτι το Υπουργείο αντιμετώπισε αρνητικά το αίτημα των κρατουμένων, να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την εκλεγμένη από όλες τις φυλακές της Ελλάδας επιτροπή κρατουμένων που έχει δημιουργηθεί. Ως εκ τούτου κάθετη άρνηση υπήρξε σχετικά με την απαραίτητη μεταγωγή των κρατουμένων που αποτελούν την εκλεγμένη επιτροπή στον Κορυδαλλό, ώστε να είναι πραγματοποιήσιμη η συνάντηση.

Οι κρατούμενοι ξεκάθαροι στο ότι αποτελεί για αυτούς μονόδρομος αυτή η συνάντηση, καθώς μόνο αυτοί όπως διατύπωσαν θέλουν να μιλάνε εξ ονόματός τους και κανένας άλλος, είναι διατεθειμένοι να μην υποκύψουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο και να αποδυναμώσει την όλη διαδικασία. Θα συνεχίσουν σθεναρά και σύσσωμα την απεργία πείνας με πρωτεύων ζήτημα πλέον για αυτούς την αποδοχή από πλευράς του υπουργείου της συνάντησης με την προαναφερθείσα επιτροπή. Στοιχειώδης και επιβαλλόμενη λοιπόν κίνηση αλληλεγγύης από όλες τις Επιτροπές και Κινήσεις που έχουν δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα στο ζήτημα των φυλακών, είναι να ενισχύσουν με όποιο τρόπο μπορούν την επιτροπή των κρατουμένων, σεβόμενοι την αυτοτέλειά της, στην προσπάθεια της να μεταχθούν τα μέλη της στον Κορυδαλλό ώστε να γίνει ευφικτή η συνάντηση.

Κοινή Δράση Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κρατουμένων

Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Α/Κ), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), Κομμουνιστική Ανανέωση, ΚΚΕ(μ-λ), κ. ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: