Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Για τη συνέχιση της εξέγερσης…

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΕΕΚ

Να μετατρέψουμε  τις φετινές «γιορτές» σε πραγματική γιορτή της εξεγερμένης νεολαίας. Οι καταλήψεις των σχολείων και των υπόλοιπων κέντρων αγώνα, οι πορείες και οι επιθέσεις στα  Κυβερνητικά κτήρια και τα αστυνομικά τμήματα, όλα όσα μας ένωσαν στους δρόμους δύο εβδομάδες τώρα,  δεν πρέπει να σταματήσουν αλλά να γίνουν εστίες επέκτασης της εξέγερσης σε όλο το λαό. Όλοι οι καλοθελητές σύμμαχοι  της Κυβέρνησης των Δολοφόνων, όσοι ελπίζουν στο «ξεφούσκωμα» του αγώνα μας και την επιστροφή στην «κοινωνική ηρεμία» και «πολιτική σταθερότητα» να  πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Αυτή η εξέγερση πρέπει να συνεχιστεί και να νικήσει!

Στο αμέσως επόμενο διάστημα να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα δράσης  όλων των κατειλημμένων σχολείων και σχολών- απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε. Απαιτείται άμεσα η λειτουργία ενός αντιγραφειοκρατικού συντονιστικού αγώνα που θα συντονίσει τις καταλήψεις με το εργατικό κίνημα σε τοπικό περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Να μην αφήσουμε μέρα χαμένη!  

…Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!

Η εξέγερση της νεολαίας δεν έρχεται από το παρελθόν αλλά από το μέλλον.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που ζούμε εδώ και ενάμιση χρόνο  και η επικείμενη  χρεοκοπία του ελληνικού κράτους  δεν αφήνουν περιθώρια «χριστουγεννιάτικης ευημερίας» στους εργαζόμενους και το λαό. Αυτό που τώρα  κάνουν οι μαθητές την αμέσως επόμενη περίοδο είναι αναγκασμένοι να το κάνουν οι εργάτες και οι άνεργοι, όλοι όσοι βιώνουν από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση και τον εξευτελισμό από τα αφεντικά. Οι απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων, το κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων, η μαζική και μόνιμη ανεργία ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, το τέλος του εύκολου δανεισμού που μπάλωνε τις τρύπες ενός βίου αβίωτου, η κατάρρευση της δημόσιας Παιδείας και  Υγείας, διαμορφώνουν το νέο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο, όπου τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Η εργατική τάξη δίνει το παρών με τους αγώνες της. Η εργαζόμενη και άνεργη νεολαία, οι φοιτητές και  οι μαθητές πρέπει να πάρουν νέες πρωτοβουλίες για να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που θα δώσει το  πραγματικό χτύπημα στην Κυβέρνηση, την συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και σε όποιον επίδοξο διαχειριστή της εξουσίας των καπιταλιστών. Τώρα είναι η ώρα!

Ανατροπή της Κυβέρνησης των Δολοφόνων…

Τώρα που η δεξιά Κυβέρνηση Καραμανλή είναι γυρισμένη με την πλάτη στον τοίχο και αναζητά τους «κουκουλοφόρους» υποκινητές της εξέγερσης, εμείς  μπορούμε να την ανατρέψουμε!

Ας πούμε την αλήθεια σε όλο το λαό: η  διεφθαρμένη  Κυβέρνηση των Δολοφόνων οπλίζει την αστυνομία για να σκοτώνει νεολαίους. Και  αν  το Σάββατο ήταν ο Αλέξης, την επόμενη φορά  μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος και οπουδήποτε αλλού οι ένστολοι φρουροί της «τάξης και του νόμου»  αποφασίσουν να προστατέψουν τα τομάρια τους και τα αφεντικά τους. Η ανατροπή της Κυβέρνησης από τους εργαζόμενους στους δρόμους και όχι μέσα από «εκλογές» είναι μαζί με την διάλυση της αστυνομίας, οι μόνες προϋποθέσεις  για την άμεση εξουδετέρωση κάθε  κινδύνου. Κάθε δική τους παραπάνω μέρα  είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όλους μας!  

…για την διεθνή  εργατική σοσιαλιστική προοπτική!

Η εξέγερση της νεολαίας με αφορμή τον θάνατο του Αλέξη  είναι η πρώτη διεθνής μάχη μετά το «έμφραγμα» στην καρδιά του καπιταλισμού, τις τράπεζες που χρεοκόπησαν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Ό,τι φοβίζει τις Κυβερνήσεις διεθνώς,  είναι ότι η λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα, η πρώτη μέσα στην «χειρότερη καπιταλιστική κρίση από το 1929», δείχνει το δρόμο του ταξικού πολέμου στους εργαζόμενους και τη νεολαία σε όλον τον κόσμο. Η παγκόσμια επανάσταση που θα οδηγήσει στην  απαλλοτρίωση του κεφαλαίου και την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε σοσιαλιστικές εργατικές βάσεις  έρχεται! Να προετοιμαστούμε και να νικήσουμε! 

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση: Αυτή η  εξέγερση να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη!

Κυριακή 21 Δεκέμβρη, 5 μμ,  Νομική Σχολή, 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΕΕΚ

( για επικοινωνία: konservokouti@yahoo.gr ,) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: