Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ, ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


www.narnet.gr

H συγκλονιστική νεανική λαϊκή εξέγερση ξέσπασε με θρυαλλίδα την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Πυροδοτήθηκε όμως από τη συσσωρευμένη οργή για την εκμετάλλευση και καταπίεση χρόνων, για την υποθήκευση και ναρκοθέτηση του παρόντος και του μέλλοντος που επιφυλάσσει στη νέα εργατική βάρδια, η διαρκής κυβερνητική επίθεση στην εργασία, στη μόρφωση, το μισθό, στην ίδια της τη ζωή.
Έγινε κανάλι διεξόδου του «φτυσίματος και της οργής» της εργατικής οικογένειας στην πολιτική των «επάνω» που της κλέβουν ό,τι δικαιούται, ό,τι της ανήκει!
Συναντήθηκε με το εύφλεκτο υλικό της πολύπλευρης κρίσης του καπιταλισμού της εποχής μας, με την παρακμή και κρίση των νεοφιλελεύθερων ιδεολογικών δογμάτων του κεφαλαίου. Ο αποφασιστικός, συλλογικός, διαρκής ξεσηκωμός έχει διεθνή αντίκτυπο!
Με τους μπλε και πράσινους ευρωπαίους κυβερνώντες και συγκυβερνώντες να εκδηλώνουν ανοιχτά τους φόβους τους μπας και το πνεύμα της εξέγερσης μεταναστεύσει. Γιατί γνωρίζουν όχι μόνο πως το ελληνικό νεανικό και λαϊκό ξέσπασμα είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των νεολαιίστικων και εργατικών – λαϊκών ξεσπασμάτων της δυτικής Ευρώπης, αλλά και γιατί ο ένοχος – η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. – είναι κλώνος της δικιάς τους πολιτικής!
Γι΄ αυτό αναγκάζονται να αναβάλλουν την εκπαιδευτική τους πολιτική στη Γαλλία και σπεύδουν ενάντια στα πρώτα αγωνιστικά βήματα αλληλεγγύης προς το ελληνικό κίνημα που εμφανίζονται στις ίδιες τους τις χώρες!
Η αντοχή, η διάρκεια, η έκταση του κινήματος, η λαϊκή αλληλεγγύη και ανοχή προς αυτό, η παρέμβαση πλάι και πέρα από τη μαχητική πτέρυγα της σπουδάζουσας νεολαίας και ιδιαίτερα, των μαθητών, ευρύτερων τμημάτων της εργατικής νεολαίας, δείχνουν ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για να κλιμακωθεί ο αγώνας! Γι’ αυτό το σκοπό αξίζει να τα δώσουμε όλα.
Αυτή η προσπάθεια είναι ο πιο αυθεντικός χαιρετισμός του ΝΑΡ στους χιλιάδες αγωνιστές και στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη!
Να δυναμώσουμε τον αγώνα με συντονισμό και κλιμάκωση των φοιτητικών και μαθητικών κινητοποιήσεων! Με σταθερή επιδίωξη τη συνάντηση, συμπόρευση και συντονισμό τους με τις ριζοσπαστικές, ανυπότακτες, εξεγερτικές και ανατρεπτικές τάσεις που υπάρχουν στη σύγχρονη εργατική τάξη και στα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα!
Με μορφές οργάνωσης και πάλης του μαζικού κινήματος που να ενισχύουν την άμεση εργατική δημοκρατία! Με ανεξάρτητα όργανα εργατικής πολιτικής!
Με συντονισμένα συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις και με όλο τον πλούτο των μορφών που η ίδια η ανεξάντλητη δράση των αγωνιστών προωθεί.
Για να εμφανιστεί εδώ, στο καμίνι του αγώνα, μια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με ένα μέτωπο παιδείας - εργασίας - δημοκρατίας.
- Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι! Να αφεθούν τώρα όλοι οι – Έλληνες και μετανάστες – συλληφθέντες διαδηλωτές ελεύθεροι!
- Να αφοπλιστεί τώρα η αστυνομία και να διαλυθούν όλες οι ειδικές δυνάμεις καταστολής και παρακολούθησης του ελληνικού λαού.
- Κατάργηση όλων των νόμων που θέτουν εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση!
Κατάργηση των τρομονόμων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ.

Συλλογικός αποφασιστικός διαρκής αγώνας για:
● Κατάργηση τώρα των νόμων και σχεδίων αναγνώρισης των κολλεγίων! Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων.
● Κάτω η Παιδεία και η Υγεία της Αγοράς! Δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά!
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!
● Τα 28 δις για τους τραπεζίτες να δοθούν στους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους!
● Κοινωνικοποίηση των κερδών – Όχι κρατικοποίηση των ζημιών!
● Ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ!
● Να καταργηθούν άμεσα τα «μπλοκάκια» στα πλαίσια της πάλης για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.
● Καθολική ασφάλιση για κάθε νέο μόλις τελειώνει τις σπουδές.
● Πρώτος κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ – ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής
● 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
● Απαγόρευση των απολύσεων – επίδομα ανεργίας ίσο με 1.400 ευρώ.
Κάτω η κυβέρνηση του αίματος!

Με νικηφόρες μάχες του κινήματος στον πυρήνα της πολιτική της, να πέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τα κάτω και από τα αριστερά! Γιατί αν φύγει από τα πάνω και ΠΑΣΟΚικά, ή κεντροαριστερά, νέα δεινά και περιπέτειες αναμένουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία!
Καμία ανοχή στο ΠΑΣΟΚ που διαγκωνίζεται με τη Ν.Δ. για το ποιος είναι ο πλέον γνήσιος εκφραστής των νοικοκυραίων, της «ασφάλειας», του αποτελεσματικότερου κράτους τους και της «πολιτικής του πτωχοκομείου» που προωθούν από το ‘85!
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα απευθύνεται στους αγωνιστές και στον κόσμο της Αριστεράς με τις πολιτικές του θέσεις και με στόχο την ενότητα και κλιμάκωση του κινήματος. Την κάλυψη της απόστασης ανάμεσα στο εργατικό κίνημα και στο κίνημα της σπουδάζουσας, μαθητικής και εργαζόμενης νεολαίας. Με τη γνώση πως η επίσημη Αριστερά για άλλη μια φορά παρουσιάζεται πολιτικά ανάπηρη!
Το ΚΚΕ δεν βάζει θέμα ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή, την οποία μάλιστα διευκολύνει με τις κατάπτυστες καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Στέκεται μακριά και απέναντι στον ξεσηκωμό. Παίρνει εύσημα από την κυβέρνηση γιατί προσφέρει άλλοθι και στήριγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το κίνημα αλλά την ίδια στιγμή το οδηγεί στην εκτόνωση με το αίτημα για εκλογές! Ταυτόχρονα αναδιπλώνεται στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα (π.χ. απεργία ΓΣΕΕ) ενώ οι προτάσεις του είναι διαχειριστικές, στα πλαίσια της Ε.Ε.
Το ΝΑΡ προτείνει, παντού και τώρα να γίνουν βήματα για τον πόλο της άλλης, αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς! Βήματα για τη δημιουργία της Αριστεράς που θα εμπνέεται και θα εμπνέει – αντί να ποδηγετεί- το κίνημα, που θα ενώνει προωθητικά, αντί να καθηλώνει διχαστικά, την ανεξάρτητη αριστερά της ρήξης, της ανατροπής, και της επανάστασης, δηλαδή την Αριστερά - Ανάγκη της εποχής!
Αυτή η προοπτική αξίζει για τον αγωνιζόμενο κόσμο και την Αριστερά!
Αυτοί οι πολιτικοί στόχοι μπορεί να αποτελέσουν βάση για την αναγκαία ενότητα στη δράση της Αριστεράς.

Αυτοί - η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές,
οι χορτάτοι, κηρύσσουν τη λιτότητα!
Αυτοί, που κλέβουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες!
Αυτοί και η πολιτική τους είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος!
Αυτοί, με κυβέρνηση της Ν.Δ., καίνε τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς!

Πίσω από την κυβέρνηση της ΝΔ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, βρίσκονται τα ταξικά συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των καπιταλιστών.
Πίσω από την «τράπεζα» βρίσκεται η τοκογλυφία των τραπεζιτών και ο κλεμμένος πλούτος.
Πίσω από το δικαιολογημένο μίσος στο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται το μίσος απέναντι στη λεηλασία των αναγκών μας, απέναντι στην καταστολή που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνουν και οργανώνουν. Για να σπρώξουν, μετατοπίσουν, και ξεπετάξουν με τη βία, τις συλλήψεις, ακόμη και τις δολοφονίες, το ένα τρίτο της κοινωνίας, στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας!
Πίσω από την εξέγερση δεν υπάρχει άλλος υποκινητής, εκτός από την ίδια την κοινωνία του κέρδους και της εκμετάλλευσης, της αγοράς και της ιδιοκτησίας!

Στο φως όμως, μπροστά, είναι ο δρόμος του συλλογικού νεολαιίστικου και εργατικού αγώνα που μπορεί να νικήσει! Που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη κοινωνία της διεθνιστικής κομμουνιστικής απελευθέρωσης.
Αθήνα, Δεκέμβρης 2008
Νέο Αριστερό Ρεύμα - ΝΑΡ
www.narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: