Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών(ΕΑΣ) Πρεβέζης στο Γύψο

Μεθοδεύουν την παράδοση δραστηριοτήτων της, σε ιδιωτικά συμφέροντα και στο τραπεζικό κεφάλαιο

Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσάρμοσε τη γεωργία ακόμη περισσότερο στους νόμους της αγοράς, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μονόδρομου.

Η λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «επιχειρηματικότητας», του «αγρότη επιχειρηματία», των «ενώσεων προσαρμοσμένων στην αγορά», η προπαγάνδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας σώσει και το σταμάτημα της κρατικοσυνεταιριστικής παρέμβασης, οδήγησε στην συγκέντρωση γης και παραγωγής, στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού και στην κλοπή σε βάρος του εργαζόμενου- καταναλωτή. Η ίδια λογική διέλυσε τους συνεταιρισμούς ενισχύοντας το αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο, το κύκλωμα μεγαλεμπόρων- τυποποιητών και βιομηχάνων, όλων αυτών που ξεκοκάλισαν τις επιδοτήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σταθεροποίησαν την εξουσία τους και την πολιτική τους παρουσία,(με ρουσφέτια, πελατειακές σχέσεις και καταχρήσεις στους συνεταιρισμούς) σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Την πολιτική αυτή εφάρμοσαν όλες οι διοικήσεις της ΕΑΣ Πρέβεζας(σημερινές και προηγούμενες που στηρίχθηκαν από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα: ΚΚΕ, ενιαίο ΣΥΝ παλιότερα και ΠΑΣΟΚ σήμερα, με τη ΝΔ να προσφέρει στήριξη κατά το δοκούν ) και όσοι φυσικά «έφαγαν ψωμί» γύρω από αυτές.
Η σημερινή Διοίκηση του κ. Ντούσκα και της ομάδας των προθύμων που τον στηρίζει, με την τελευταία της απόφαση, να παραδώσει την ΕΑΣ στους πιστωτές της (λεγόμενη ομπρέλα), μειώνει στο ελάχιστο τη δυνατότητα υπεράσπισης των περιουσιακών στοιχείων(δραστηριότητες, κτίρια, μετοχές ΔΩΔΩΝΗ, κ.ά. που χτίστηκαν επί 80 χρόνια με τον ιδρώτα των αγροτών αλλά και με εξορίες, φυλακίσεις διωγμούς συνεταιριστών για αρκετά χρόνια) και των θέσεων εργασίας, δημιουργώντας αυταπάτες σε αγρότες και εργαζόμενους χωρίς να μπουν καν στη λογική των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Στόχος όλων αυτών (τώρα και με τη συνδρομή του ΔΝΤ), είναι η πλήρη παράδοση του αγροτικού τομέα στα νύχια της αγοράς που θα μας «έλυνε» όλα τα προβλήματα. Συνένοχη σε αυτό είναι η συνεταιριστική νομενκλατούρα η οποία πάει να γλιτώσει από τις ποινικές ευθύνες. Μπορούν να κοιμούνται όμως ήσυχοι. Στο νέο νόμο Σκανδαλίδη υπάρχει ειδική παράγραφο για όλους όσους διαχειρίζονται τις τύχες συνεταιρισμών, που τους απαλλάσσει από διαχειριστικές ευθύνες του παρελθόντος, εφόσον συμφωνήσουν και προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη» για τους συνεταιρισμούς με την πλήρη μετατροπή τους σε ΑΕ!!!! Οι συνεργάτες πάντα «αμείβονταν» αλλά όχι για πολύ καιρό.
Η ΕΑΣ Πρεβέζης δεν πρέπει να κλείσει-συρρικνωθεί. Με άτοκη χρηματοδότηση από την ΑΤΕ (η οποία έχει βγάλει υπερκέρδη από τους αγρότες και πήρε αρκετά από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια). ΤΩΡΑ, πρέπει να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, στα χέρια αγροτών που θα ζουν από τη δουλειά τους και εργαζόμενων με αξιοπρεπείς μισθούς και περιεχόμενο στη εργασία τους σε πλήρη όμως ανεξαρτησία από τους αγροτοπατέρες και όσων βολεύονται γύρω τους, οι οποίοι κάποτε πρέπει να πληρώσουν. Το σωματείο εργαζομένων το οποίο πίστεψε στη πολιτική της Διοίκησης πρέπει τώρα να απογαλακτιστεί από τη Διοίκηση, να μπει μπροστά στον αγώνα , να διασφαλίσει την ενότητα των εργαζομένων η οποία θα δεχτεί χτυπήματα από την Διοίκηση με ταξίματα για την μετά-ομπρέλα εποχή και βολέματα ημετέρων.
Ο αγώνας για να μην κλείσει-συρρικνωθεί η ΕΑΣ, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για να καταβληθούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους χρειάζεται κοινό μέτωπο αγροτών-εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την ΑΤΕ και την διοίκηση της ΕΑΣ. Το κοινό αυτό μέτωπο είναι η μόνη απάντηση στη δυσοσμία που αποπνέει η καπιταλιστική κρίση της εποχής μας.
Ένα μέτωπο το οποίο ταυτόχρονα πρέπει να συμβάλλει στο συνολικό πολιτικό αγώνα για να φύγουν όλες οι κυβερνήσεις (τωρινή και μελλοντικές) μαζί με τους συμμάχους τους που υπηρετούν το μνημόνιο, που θα απαιτήσει καμιά απόλυση, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του ιμπεριαλιστικού χρέους, την ρήξη με την ΟΝΕ και την Ε.Ε, με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών, των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα εξασφαλίζει διατροφική αυτάρκεια, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων προχωρούν σε απολύσεις.


Να τους σταματήσουμε τώρα !
Η επιβολή της χούντας των "αγορών" της φτώχειας και της εκμετάλλευσης δεν πρέπει να περάσει.

Καλούμε τώρα σε κοινό μέτωπο αγροτών-εργατών, σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα, σε διαδηλώσεις, επισχέσεις εργασίας, απεργίες μπλόκα και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΔΝΤ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

Με ενότητα- αγώνα-ελπίδα και αποφασιστικότητα για να πάρουμε από τα κέρδη τους. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που φτιάχτηκαν στις πλάτες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: