Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΕΛΠΙΔΑ


Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους που εμμένουν -παρά τις αντίξοες συνθήκες- στο δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου- ΑΤΕ- καρτέλ γάλακτος. Χαιρετίζουμε την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους έξω από την ΔΩΔΩΝΗ στις 2 Δεκέμβρη ζητώντας τιμές και εκκαθάριση που να τους δίνει την δυνατότητα να επιβιώσουν.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού. Πρόκειται για ένα αγώνα που αναδεικνύει και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των κτηνοτροφών. Υπερασπίζεται την συνεταιριστική λογική που παράγει κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα , απέναντι στην πολιτική των πολυεθνικών και των χρηματιστηρίων, των καρτέλ, την πολιτική της οικονομίας της αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων.

Απέναντι στην διοίκηση της ΑΤΕ που λειτουργεί ως μια κλασική ιδιωτική τράπεζα και κερδίζει από τον κόπο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αντι να τους ενισχύει ποικιλοτρόπως. Όπως θα μπορούσε μέσω του εργαλείου που λέγεται ΔΩΔΩΝΗ. Που μαζί με τις άλλες κρατικές τράπεζες- μέσα σε διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο- θα μπορούσε να ενισχύσει αποτελεσματικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους , τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που χαρίζει 28 δισεκατομμύρια στο κεφάλαιο και στις τράπεζες για να συνεχίζουν το φαγοπότι τους, αντί να τα δώσει στους εργαζόμενους και στους αγρότες για ζήσουν αξιοπρεπώς. Έτσι ώστε να πληρώσει το «μάρμαρο» ο εργαζόμενος λαός , οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και όχι αυτοί που φταίνε για αυτή. Που δεν είναι άλλοι από το κεφάλαιο και το σύστημα του. Που κακά τα ψέματα δεν παίρνει διόρθωση αλλά μόνο ανατροπή, όπως έχει δείξει η ιστορία. Που κάθε παραχώρηση προς τον λαό, την εργατιά και την αγροτιά κατακτήθηκε με αγώνες , θυσίες και συχνά και με αίμα!!!!

Απέναντι στην ΕΕ που προωθεί την συγκεντροποίηση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου σε λίγα χέρια. Στόχος της ΕΕ είναι η διάλυση της φτωχομεσαίας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και η πλήρη καπιταλιστικοποίησή της μέσω της πλήρης παράδοσης της ΔΩΔΩΝΗΣ, των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων σε αυτή, στο βίαια αναπτυσσόμενο αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο της χώρας.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις που στηρίζονται στις μαζικές γενικές συνελεύσεις που εκλέγουν τα συντονιστικά˙ που στηρίζονται στην άμεση δημοκρατία των ίδιων των κτηνοτρόφων . Που αντιστέκεται στο κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων , των νέων , των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μεταναστών. Η νικηφόρα πορεία τους εν τέλει περνάει μέσα από την αυτοοργάνωση και την πανελλήνια δικτύωση των ίδιων των κτηνοτρόφων και των αγροτών και μέσα από την πολύπλευρη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και του λαού.

Στην γραμμή ενός μάχιμου - αγωνιστικού μετώπου εργαζόμενων- αγροτών για την διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών που θα παραμερίζει τους μύθους περί «εθνικής οικονομίας» στην οποία ανήκουμε όλοι Την μόνη «εθνική οικονομία» που αναγνωρίζουμε είναι αυτή των παραγωγών του πλούτου που θα δέχεται συνέχεια χτυπήματα και θα συρρικνώνεται όσο η «εθνική οικονομία» του κεφαλαίου αυξάνει την κερδοφορία της και επεκτείνεται. Αυτή την τελευταία μαζί με το κράτος της θα πρέπει οι εργαζόμενοι, οι εργάτες και οι κτηνοτρόφοι να την γκρεμίσουν και να κτίσουν την δική τους «εθνική οικονομία» , το δικό τους αντι-«κράτος». Ένα αντι-«κράτος» που θα τείνει να απονεκρωθεί στην προοπτική της κοινωνίας των «ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών».


ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: