Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Για την αποστολή στρατιωτικής δύναμης της Ε.Ε. στη Σομαλία

14.11.08
logo_anakoinosi-copy.gifΜε πρόσχημα την αντιμετώπιση πειρατών και την προστασία των πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας, ο ιμπεριαλιστικός στρατιωτικός βραχίονας της Ε.Ε εισβάλλει στον Ινδικό Ωκεανό. Θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη επιχείρηση του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα συμμετέχει με τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής». Θα ελέγχει ένα τεράστιο θαλάσσιο χώρο ακτίνας 500 ναυτικών μιλίων, συμπεριλαμβανομένων και των χωρικών υδάτων της Σομαλίας όπου η ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει φέρει ένα διαφθαρμένο καθεστώς στην εξουσία.
Η Ανεξαρτησία της χώρας αυτής πλήττεται για μια ακόμη φορά από τις ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με το πλούσιο αποικιοκρατικό παρελθόν στο Κέρας της Αφρικής. Η Ε.Ε. αποκτά βάση στρατιωτικής εφόρμησης για την ευρύτερη περιοχή και προσφέρει τη δυνατότητα στο διεθνές κεφάλαιο να εκμεταλλεύεται ασύστολα τους εργαζόμενους, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να χρησιμοποιεί ως αποθήκη των τοξικών του τις χώρες της περιοχής.
Η συμμετοχή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στην επιχείρηση με τον κωδικό “Atalantaεπιβεβαιώνει τη συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στο στρατιωτικό σχεδιασμό της ΕΕ για την προστασία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και ιδιαίτερα των εφοπλιστικών συμφερόντων. Για την υπεράσπιση τους η κυβέρνηση της ΝΔ, συνολικά ο αστικός συνασπισμός, είναι ικανοί όχι μόνο να πετάξουν χρήματα αλλά και να χύσουν αίμα. Το κόστος της ελληνικής συμμετοχής εκτιμάται στα 8,3 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή όμως αρνούνται ακόμη και τη δρομολόγηση πλοίων στα νησιά. Αρνούνται τα αναγκαία κονδύλια για τον κόσμο της εργασίας που υποφέρει από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία, την λιτότητα και την ακρίβεια,
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να πάρει μαζικές ενωτικές πρωτοβουλίες για να ματαιώσει τη νέα ιμπεριαλιστική αποστολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να μην πληρώσουμε την προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων που έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα σε κάθε άδικο πόλεμο και εμπλέκονται σε κάθε είδους λαθρεμπόριο από όπλα μέχρι τοξικά απόβλητα.
  • Να επιστρέψει ο «Θεμιστοκλής» και να μην αποσταλεί ο «Νικηφόρος Φωκάς» στα ανοικτά της Σομαλίας. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Ούτε ένα ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς.
  • Κανένας νέος μισθοφόρος στρατιώτης - Όχι στράτευση στα 19-21.
  • Να διαλυθεί ο Ευρωστρατός. Έξω τώρα η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
  • Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΕ Ανατροπή της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Νέο Αριστερό Ρεύμα, Αθήνα 13-11-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: