Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΡΟΥΡΟΣ….



Με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και υπερεθνικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ) προχωρά σε ένα πρωτόγνωρο άνοιγμα του στρατού στην κοινωνία. Αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας ήταν οι εορτασμοί στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας». Κρουαζιέρες με υποβρύχια, πτήσεις με ελικόπτερα, επισκέψεις σε φρεγάτα, επιδείξεις ΟΥΚάδων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν μερικές μόνο από τις ατραξιόν που προσέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της γνωστής αντίληψης «άρτου και θεάματος». Και ως γνωστόν, όσο πιο δύσκολα κερδίζεται ο ολοένα λιγότερος άρτος, τόσο περισσότερα, πολεμικά το δυνατόν, θεάματα απαιτούνται!!!


«Περνάει ο στρατός της Ελλάδας φρουρός» εκ νέου σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις ανοίγονται μπροστά στα πλήθη γαλουχώντας στο μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, εντυπωσιάζουν πυροβολώντας κατά εικονικών στόχων και συνειδήσεων. Γιορτές της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροβολικού κλπ δίνουν την ευκαιρία στον στρατό να ανοίξει τα στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες, διαποτίζοντας με όλους τους πολεμοκάπηλους μύθους «όποιος επιθυμεί την ειρήνη προετοιμάζεται για πόλεμο», πρώτα από όλα την νεολαία.


Αυτός είναι και ο μεγάλος τους στόχος: στέλνοντας στρατολόγους στα σχολεία (πρωτίστως στα Τεχνικά Λύκεια), προπαγανδίζοντας στα στρατόπεδα το θεσμό των ΟΒΑ, προτείνοντας ως διέξοδο από την ανεργία το θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών και ως συμπλήρωμα στην ευκαιριακή απασχόληση τους ΕΦΥΕΣ, ευελπιστεί στην ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ Μισθοφόρων.


Ακολουθεί η Παλλαϊκή Άμυνα, η «υποχρεωτική» συμμετοχή ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ-ΕΦΕΔΡΩΝ στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενώ το κράτος απουσιάζει και η κυβέρνηση φοράει στρατιωτικό τζάκετ και αναζητά τους τρομοκράτες των ασύμμετρων απειλών….


Σε εποχές ανέχειας και άγριας παρατεταμένης λιτότητας διαφημίζουν προκλητικές πολεμικές προμήθειες (που τις ακολουθεί έντονη μυρωδιά μίζας). Προπαγανδίζουν τις αποστολές εκτός συνόρων, την συμμετοχή τους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα: το «Ωκεάνιο» Πολεμικό Ναυτικό του ναυάρχου Αντωνιάδη, ακολουθεί η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς που όλως τυχαίως σε κατεχόμενες χώρες προσφέρουν πάντα «Ανθρωπιστική βοήθεια». Τι έχουν να πουν όμως για τις επιθέσεις ανταρτών και κατά Ελληνικών Στρατιωτικών δυνάμεων; Τι απαντούν στις κατηγορίες για λαθρεμπόριο και σεξουαλικά εγκλήματα που βαραίνουν και Έλληνες αξιωματικούς;


Όχι απλώς θυμίζει τις μαύρες μέρες της Χούντας των Συνταγματαρχών, αλλά ουσιαστικά βρίσκεται σε πλήρη συμπόρευση με τις κεντρικές αντιδραστικές ευρωπαϊκές πολιτικές κατευθύνσεις που με πρόσχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ βγάζοντας τα τανκς στο Χίθροου και στο Παρίσι, στέλνοντας τους Μισθοφόρους του Μπερλουσκόνι, που μόλις γύρισαν από την κατεχόμενη Βαγδάτη-Καμπούλ, να στήσουν μπλόκα σε Μιλάνο και Ρώμη. Ενώ τα δημοκρατικά δικαιώματα ακολουθούν την αφαίμαξη των εργασιακών κατακτήσεων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, Ευρωπαϊκά στρατεύματα επιβάλλουν τους νόμους του κέρδους και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα σε Βαλκάνια, Αφρική και Μ.Ανατολή. Μόνη διέξοδος για τη νέα γενιά της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης στη μαύρη εργασία συχνά ο Μισθοφορικός στρατός, ενώ νέες θυσίες απαιτούνται για την αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας.


Το προϊόν όμως που διαφημίζεται δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την ειρήνη, αλλά όσο και αν καμουφλαριστεί με «εθνικά χρώματα» ζέχνει: πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία, επικίνδυνα ακροδεξιά λιμνάσματα δίπλα στον κυρίαρχο εθνικισμό, πολεμική εμπλοκή σε άδικους πολέμους και καταστολή εργατικών και αντιπολεμικών κινημάτων, ρουφιανιλίκι και συστηματική παρακολούθηση ένστολων και μη πολιτών. Πειθαρχία, αγγαρεία, του παραλόγου η θητεία από ένα κράτος που απαιτεί την καθυπόταξη της νεολαίας και την άγρια εργασιακή της εκμετάλλευση. Αναλώσιμοι στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για το ποιος θα αναδειχτεί περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα στρατηγικά αστικά του συμφέροντα.


Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον στρατό.


Να αντισταθεί στον πόλεμο, εθνικισμό και μιλιταρισμό. Μπλοκάροντας τις αγορές όπλων

Να παλέψει για τα πραγματικά δικαιώματα της στην εργασία, τη μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό. Διαφυλάττουμε την


Ειρήνη, παλεύοντας ενάντια στην συντηρητική πολιτική.

Διεκδικώντας μια δημιουργική ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: